Rockstar Interview

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Ze zorgen voor veilig, schoon en voldoende water. In de natuur en om te drinken. Het bedrijf is in de constante staat van verandering om zichzelf te verbeteren. IT Rockstar Dirk werkt mee aan een project dat hier middenin staat. De uitdaging? Een product maken wat de mensen binnen het bedrijf hun (werk)leven makkelijker en plezieriger maakt.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Omdat het voor mij 15 minuten is met de fiets! Daarnaast is het ook een bedrijf wat in een constante staat van verandering is om zichzelf te verbeteren en het project waar ik aan werk staat daar midden in. Ik vind het leuk om daar mijn steentje aan bij te dragen. Tijdens het sollicitatiegesprek had ik een ontzettend goede klik met de mensen aan de andere kant van de tafel, er had er één op dezelfde basisschool als ik gezeten, een jaar onder mij dus het was al snel gezellig! Het project waar aan gewerkt wordt door dit team past ook helemaal in mijn straatje. Een product maken wat de mensen binnen het bedrijf hun (werk)leven makkelijker en plezieriger maakt. In dit geval zelfs in de breedste zin. In tegenstelling tot de Belastingdienst, heeft dit team een (bijna) vrijbrief om alles makkelijker èn leuker te maken! Al met al een verbetering ten opzichte van waar ik vandaan kwam op elk denkbaar vlak dus dat was een makkelijke en volmondig “JA!” van mij.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Dat wij in redelijk korte tijd het snelst innoverende team binnen Waternet zijn met een CI/CD pipeline die goed in orde is en ons in staat stelt zeer snel van ontwikkeling tot een release te komen.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

We werken met een CMS genaamd Episerver. Dat draait op Microsoft Azure en maakt gebruik van Elastic Search. Voor de front-end gebruiken we VueJS.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Kennisdeling onder collega’s en een maatwerk sociaal platform waar lief en leed gedeeld wordt. We hebben ook een uitstekende en immer uitbreidende “Enterprise search” waardoor alle informatie vanuit een centraal punt ontsloten wordt. Hoewel de organisatie nog steeds zoekende is naar een goede vorm, en deze wellicht altijd dynamisch zal blijven, wordt dat helder getoond aan de medewerkers zodat ze altijd inzicht hebben wie waar werkt, hoe te bereiken is en waarvoor.

De vele verschillende bronnen van informatie van zo’n groot bedrijf worden door onze zoekmachine geindexeerd waardoor het eenvoudig is om de juiste informatie te vinden, waar deze dan ook vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat men niet meer precies hoeft te leren wat er in welk systeem staat opgeslagen, daar zorgen wij wel voor. Tot slot hebben we het opgezet als intern sociaal netwerk waar mensen hun collega’s beter leren kennen en de gesprekken die soms plaats vinden onder nieuwsberichten vanuit de organisatie zijn elke dag weer een genot om te lezen bij het beginnen van de dag.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Ik heb veel geleerd van CI/CD zelf inregelen en ook op gebied van front end ontwikkelen met VueJS.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

De vrijheid die ik in dit project heb en daarbij de impact die we hebben op het dagelijkse werk van alle medewerkers.

Dirk van Bergen

Meer weten over dirk zijn ervaring bij waternet?