she’s an it rockstar

Het is tijd om de Nederlandse tech-wereld te veranderen. De balans tussen mannelijke en vrouwelijke developers is volledig uit balans. Daarom slaan wij de handen ineen en proberen de IT-wereld aantrekkelijker te maken voor vrouwen, zodat nog meer vrouwen kunnen zeggen: “I’m an IT Rockstar!”

facts & numbers

15%

Vrouwelijke studenten

technische opleidingen

Volgens VHTO is slechts 15% van de studenten die een technische opleiding volgen in Nederland vrouw.

16%

Women in tech

technisch beroep

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vrouwen slechts 16% van de werkzame personen in technische beroepen uitmaken.

11%

Vrouwen in hoge functies

software engineering

Volgens een rapport van KPMG is slechts 11% van de senior software engineers in Nederland vrouw.

gelijke verloning voor vrouwen en mannen.

Het is belangrijk dat vrouwen hetzelfde loon verdienen als mannen in de software engineering branche omdat het een kwestie is van eerlijkheid en gelijke behandeling. Wij willen dat meer vrouwen kiezen voor een carrière in de technologie, dus zorgen wij ervoor dat onze vrouwen zich hier nooit zorgen over hoeven te maken.

Wij geloven dat het aantrekken en behouden van talent uit diverse groepen essentieel is om zo de creativiteit en innovatie in de industrie te bevorderen. Door loonongelijkheid aan te pakken, kunnen wij samen een inclusieve werkomgeving creëren waar iedereen gelijke kansen krijgt om te groeien en bij te dragen aan de maatschappij.

het domino-effect van vrouwelijke kracht.

De wereld heeft behoefte aan vrouwelijke software engineers en wij kunnen het weten! Het is niet alleen belangrijk, het is cruciaal dat er meer vrouwen in de IT gaan werken. Waarom?

Diversiteit leidt tot innovatie. Vrouwen brengen frisse ideeën en perspectieven, waardoor ze een meerwaarde hebben voor elk team. Als vrouwelijke software engineer ben je als een magisch ingrediënt dat elk recept compleet maakt.

Daarnaast zijn vrouwen vaak sterker in communicatie en samenwerking. Als vrouwelijke software engineer bouw je bruggen, niet alleen in de code, maar ook tussen teamleden. Hierdoor zorg je voor een sterker team en betere resultaten.

En laten we niet vergeten dat je als vrouwelijke developer een rolmodel kunt zijn voor andere vrouwen en meisjes die geïnteresseerd zijn in technologie. Door te laten zien dat vrouwen succesvol kunnen zijn in de IT-wereld, stimuleer je anderen om ook de sprong te wagen en hun dromen na te jagen. Zo creëer je een domino-effect van vrouwelijke kracht in de IT-sector.

flexibiliteit is een must.

Wij weten dat flexibiliteit en begrip essentieel zijn voor gelukkige medewerkers. Onze hooggekwalificeerde vrouwelijke developers bereiken vaak een levensfase waarin ze op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en privéleven.
Daarom bieden wij hierin zoveel mogelijk comfort aan: van een comfortabele plek om te kolfen, een aangepast (parttime) werkschema tot aan het creëren van een positieve en ondersteunende werkcultuur.

Inmiddels werken er vele vrouwelijke engineers bij ons, die ervaringen met elkaar delen over het werken als vrouw in de tech-sector. Wij luisteren altijd naar deze groepen en betrekken onze female power-vrouwen in vele leuke initiatieven, zoals onze ‘She’s an IT Rockstar’ stuurgroep.

Magazine

verhalen van leading ladies.

Wij streven ernaar meer vrouwen aan te trekken in de IT-sector en zien een enorme meerwaarde in de samenwerking tussen mannen en vrouwen. Om deze verandering in gang te zetten, hebben we een magazine gemaakt waarin vrouwen uit de IT, waaronder Sahar Yadegari en onze eigen IT-Rockstars, hun ervaringen delen.

magazine insight

aanvragen

magazine aanvragen?

Wil je het magazine graag ontvangen? Vul dan snel het formulier in!
aanvragen

magazine aanvragen

Wil je het magazine graag ontvangen? Vul dan snel het formulier in!

Het belang van woman in tech.

Ontdek hoe het bevorderen van genderdiversiteit in de IT-sector niet alleen leidt tot een inclusievere werkomgeving, maar ook tot innovatie en succes. Download nu onze whitepaper voor waardevolle inzichten en praktische tips om vrouwen aan te trekken en te behouden in de IT-sector!

vrouwen in tech

WEET WAT JE WAARD BENT.

Er zou geen onderscheid moeten zijn in salaris tussen mannen en vrouwen. Bij ons is dat in ieder geval zeker goed geregeld. Bij Team Rockstars IT verdienen vrouwen altijd minstens net zo veel als mannen. Wil je weten wat jij zou moeten verdienen als vrouwelijke developer? Vul dan onze marktwaarde check in. Je ontvangt je marktwaarde van ons binnen één werkdag op het door jouw opgegeven 06-nummer. Indien je dit wenst, verwijderen we jouw nummer naderhand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Met welke technieken werk je?*