she’s an it rockstar

Het is tijd om de Nederlandse tech-wereld te veranderen. De balans tussen mannelijke en vrouwelijke developers is volledig uit balans. Daarom slaan wij de handen ineen en proberen de IT-wereld aantrekkelijker te maken voor vrouwen, zodat nog meer vrouwen kunnen zeggen: “I’m an IT Rockstar!”

facts & numbers

15%

Vrouwelijke studenten

technische opleidingen

Volgens VHTO is slechts 15% van de studenten die een technische opleiding volgen in Nederland vrouw.

16%

Women in tech

technisch beroep

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vrouwen slechts 16% van de werkzame personen in technische beroepen uitmaken.

11%

Vrouwen in hoge functies

software engineering

Volgens een rapport van KPMG is slechts 11% van de senior software engineers in Nederland vrouw.

gelijke verloning voor vrouwen en mannen.

Het is belangrijk dat vrouwen hetzelfde loon verdienen als mannen in de software engineering branche omdat het een kwestie is van eerlijkheid en gelijke behandeling. Wij willen dat meer vrouwen kiezen voor een carrière in de technologie, dus zorgen wij ervoor dat onze vrouwen zich hier nooit zorgen over hoeven te maken.

Wij geloven dat het aantrekken en behouden van talent uit diverse groepen essentieel is om zo de creativiteit en innovatie in de industrie te bevorderen. Door loonongelijkheid aan te pakken, kunnen wij samen een inclusieve werkomgeving creëren waar iedereen gelijke kansen krijgt om te groeien en bij te dragen aan de maatschappij.

het domino-effect van vrouwelijke kracht.

De wereld heeft behoefte aan vrouwelijke software engineers en wij kunnen het weten! Het is niet alleen belangrijk, het is cruciaal dat er meer vrouwen in de IT gaan werken. Waarom?

Diversiteit leidt tot innovatie. Vrouwen brengen frisse ideeën en perspectieven, waardoor ze een meerwaarde hebben voor elk team. Als vrouwelijke software engineer ben je als een magisch ingrediënt dat elk recept compleet maakt.

Daarnaast zijn vrouwen vaak sterker in communicatie en samenwerking. Als vrouwelijke software engineer bouw je bruggen, niet alleen in de code, maar ook tussen teamleden. Hierdoor zorg je voor een sterker team en betere resultaten.

En laten we niet vergeten dat je als vrouwelijke developer een rolmodel kunt zijn voor andere vrouwen en meisjes die geïnteresseerd zijn in technologie. Door te laten zien dat vrouwen succesvol kunnen zijn in de IT-wereld, stimuleer je anderen om ook de sprong te wagen en hun dromen na te jagen. Zo creëer je een domino-effect van vrouwelijke kracht in de IT-sector.

flexibiliteit is een must.

Wij weten dat flexibiliteit en begrip essentieel zijn voor gelukkige medewerkers. Onze hooggekwalificeerde vrouwelijke developers bereiken vaak een levensfase waarin ze op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en privéleven.
Daarom bieden wij hierin zoveel mogelijk comfort aan: van een comfortabele plek om te kolfen, een aangepast (parttime) werkschema tot aan het creëren van een positieve en ondersteunende werkcultuur.

Inmiddels werken er vele vrouwelijke engineers bij ons, die ervaringen met elkaar delen over het werken als vrouw in de tech-sector. Wij luisteren altijd naar deze groepen en betrekken onze female power-vrouwen in vele leuke initiatieven, zoals onze ‘She’s an IT Rockstar’ stuurgroep.

Jouw bijdrage aan de tech community.

Bij Team Rockstars IT zijn we dol op technologie, innovatie en de kracht van diversiteit. Onze Women in Tech Community is een plek waar we vrouwen aanmoedigen om hun stempel te drukken op de techwereld. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, jouw bijdrage is waardevol! Samen bouwen we aan een levendige en diverse Women in Tech Community!

Hoe kan jij jouw passie delen?

Wil je jouw creatieve kant laten zien?

Magazine

verhalen van leading ladies.

Wij streven ernaar meer vrouwen aan te trekken in de IT-sector en zien een enorme meerwaarde in de samenwerking tussen mannen en vrouwen. Om deze verandering in gang te zetten, hebben we een magazine gemaakt waarin vrouwen uit de IT, waaronder Sahar Yadegari en onze eigen IT-Rockstars, hun ervaringen delen.

magazine insight

aanvragen

magazine aanvragen?

Wil je het magazine graag ontvangen? Vul dan snel het formulier in!
aanvragen

magazine aanvragen

Wil je het magazine graag ontvangen? Vul dan snel het formulier in!

she’s an it rockstar works.

Na 4 succesvolle ‘She is an IT Rockstar Works’ edities op ons hoofdkantoor in Den Bosch, openen we 14 maart voor de eerste keer ons Amsterdamse kantoor voor vrouwen uit de Nederlandse IT-wereld. Als vrouw in de IT ben je meestal in de minderheid tussen de mannen in jouw team, daar brengen we deze dag verandering in! Jouw day-to-day business doe je deze dag op ons kantoor, samen met andere vrouwen in de IT. Tussen het werk door zijn er inspirerende Tech & Zelfontwikkeling sessies waar je aan kan deelnemen. Daarnaast word je compleet in de watten gelegd, dus laat je verrassen.

Het ‘She is an IT Rockstar Works’ event is nooit hetzelfde, in eerdere edities kon je deelnemen aan Q&A’s met de CTO van o.a. Rituals en Dell, Tech workshops/talks en personal branding & empowerment, en kwam er een ware beautysalon tevoorschijn. Ontdek wat we deze keer in petto hebben!

Nominatie Female dinner

Welke vrouw is voor jouw een rolmodel?

Welke vrouw support jou in de vorm van coaching, mentorship of kwaliteiten? Welke vrouw is jouw rolmodel, en misschien wel voor vele anderen? Welke vrouw moet gehoord worden door de wereld? En welke vrouw beweegt hemel en aarde, al is het maar een klein beetje, om anderen te inspireren en motiveren?

Wij zijn opzoek naar díe vrouwen! Tijdens ons exclusieve Female Dinner zijn er limited seats voor vrouwen die (onbewust) een bijdrage leveren aan Women in Tech. Allereerst, om inspirerende vrouwen samen te brengen en kennis, visie en ervaringen te delen zodat zij zelf nog succesvoller worden. Ten tweede, omdat wij een podium willen bieden om deze vrouwen hun stem te laten horen. Het doel? Samen maken we meer impact om partnerschappen te versterken, een fijne werkomgeving te creëren én een evenwichtigere balans van diversiteit in IT teams.

vrouw viert feest op IT tech conferentie

Hoe het werkt

Wie nomineer je?

Het belang van woman in tech.

Ontdek hoe het bevorderen van genderdiversiteit in de IT-sector niet alleen leidt tot een inclusievere werkomgeving, maar ook tot innovatie en succes. Download nu onze whitepaper voor waardevolle inzichten en praktische tips om vrouwen aan te trekken en te behouden in de IT-sector!

vrouwen in tech

WEET WAT JE WAARD BENT.

Er zou geen onderscheid moeten zijn in salaris tussen mannen en vrouwen. Bij ons is dat in ieder geval zeker goed geregeld. Bij Team Rockstars IT verdienen vrouwen altijd minstens net zo veel als mannen. Wil je weten wat jij zou moeten verdienen als vrouwelijke developer? Vul dan onze marktwaarde check in. Je ontvangt je marktwaarde van ons binnen één werkdag op het door jouw opgegeven 06-nummer. Indien je dit wenst, verwijderen we jouw nummer naderhand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Met welke technieken werk je?*