Rockstar Interview

Voor het stimuleren van innovatie onder ZZP-ers heeft de KvK een pilot opgezet om te kijken of het mogelijk is d.m.v. deep learning en AI, alle relevante informatie voor ondernemers naar de ondernemers toe te brengen. Dit zodat deze niet bang hoeven te zijn dat ze iets missen. In deze pilot was IT Rockstar Matthijs developer en maakte hij gebruik van de nieuwste technieken. Je kunt je aanmelden voor dit proefproject om het tot een succes te maken via www.slimmeinformatieassistent.nl

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

De reden dat ik voor de KvK heb gekozen is omdat ze hard aan het werk zijn om een agile organisatie te worden. Hier is nog veel werk aan de winkel, maar de juiste mindset is er. Dezelfde mindset stimuleert ook het gebruik van nieuwe technieken die ik mijzelf eigen kan maken. Deze opdracht is in mijn ogen een goed voorbeeld van `eerlijk oversteken’. Ik kan de expertise die ik al had toepassen en in ruil daarvoor kan ik mijzelf nieuwe technieken eigen maken.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Voor dit project is gebruik gemaakt van een .NET Core Web-API oplossing met containers die in de cloud draaien. Voor de front-end is gebruik gemaakt van ReactJs. Verder zijn technieken als ElasticSearch en Spark gebruikt.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Voor de KvK is het doen van een pilot als deze `iets nieuws’. Hij is geheel vanuit de klant ingestoken en maakt ook nog eens gebruik van de nieuwste technieken. De business mee laten draaien in het team en merken hoe goed dit landt en hoe enthousiast iedereen daarvan wordt, dat is het leukst om te zien.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Omdat het slechts een korte pilot is, zijn er niet veel gebruikers. Echter de feedback die we teruggekregen hebben is heel nuttig gebleken en geeft ons meer inzicht in waar ondernemers tegenaan lopen of wat `relevantie` betekent.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

In dit project heb ik mij technisch uit kunnen leven en een goede, diepe duik in containertechnologie kunnen nemen. Verder heb ik mij goed kunnen verdiepen in .NET core, het verschil met het oude .Net framework en alles waar je tegenaan gaat lopen. Daarnaast heb ik me met de hierboven beschreven tooling bezig gehouden en heb ik een mini OAUTH token server gebouwd met dezelfde techniek. Een hoop technische vaardigheden rijker dus. Echter heb ik naast technische vaardigheden ook veel ervaring op mogen doen met het mee laten draaien van `de business` in het team en heb ik mogen ervaren hoe het is om te werken in een project waar de onzekerheidsfactor zo groot is dat SCRUM eigenlijk niet meer werkt. Erg leerzaam dus.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Are you kidding? Check het bovenstaande.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Ik heb een mini OAuth token server gebouwd

Matthijs, .NET Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?