Rockstar Interview

ISER is een Stuk software dat het hart is voor de Market Risk afdeling. Alle data wordt door ISER naar de juiste plekken gepompt. Van de ene leverancier komt er wat binnen, daar worden dan diverse transformaties en/of berekeningen op lost gelaten, en dan gaat het door naar het volgende systeem waar de mensen van Market Risk Reporting & Controlling mee werken. Hieronder valt ook de eigen front-end waar alle stromen en resultaten zichtbaar gemaakt worden en eventueel kunnen worden gecorrigeerd.

“De business was uitermate tevreden over de front-end kant.”

Dirk van Bergen, .NET Engineer bij Team Rockstars IT

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

ABN Amro als werkgever staat erg hoog aangeschreven, dus dat wilde ik wel even aan den lijve ondervinden. Daarnaast was de locatie voor mij super aantrekkelijk.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Mijn werk aan de front-end kant waar men bij de business uitermate tevreden over was en dat ook (herhaaldelijk) uitspreekt.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Er wordt gebruik gemaakt van .Net Framework 4.0 en 4.5, het geheel draait als Windows / WCF service. De front-ends (2) zijn ASP.Net en ASP.Net MVC 5.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Meer inzicht in, en controle over, de data die er binnen de Market Risk afdeling beschikbaar is. Stuk meer gecentraliseerd nu en beter beheersbaar.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Werken met een off-shore team met hele andere tijdzone en cultuur is best lastig.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Het begon in een tijd waarin de bank keihard aan het veranderen is qua IT opzet. Veel onduidelijkheid over processen en hoe nu wat moet. Daar moet je dan als IT Rockstar de rots in de branding zijn voor zowel het team als de (interne) klant. De data waar mee gewerkt wordt en wordt doorgespeeld is ook van groot belang voor de risico dekking van de bank dus er moet echt wel heel secuur te werk worden gegaan.

Dirk van Bergen

Meer weten van dirk over zijn ervaring bij ABN-AMro?