craft your career

Geen carrière pad is hetzelfde. Daarom bieden wij jobcrafting aan, wat inhoudt dat jij jouw carrière bij ons zelf kan vormgeven. Wij geloven in de kracht van kennis, talent en persoonlijkheid, en daarom hebben wij ons eigen ontwikkelprogramma, genaamd Rockademy.

zo helpen wij

samen bouwen aan jouw carriere

wat wil jij worden?

loopbaanpaden

Wij zijn een thuis voor engineers. Een community die elkaar helpt groeien, persoonlijk én professioneel. En dat is precies wat wij onze software engineers bieden: handvatten en begeleiding bij hun loopbaan ontwikkeling voor optimale jobcrafting. Welk pad past bij jouw groei, jouw ontwikkeling en jouw geluk?

opleidingshuis

rockademy softskills trainingen

Bij Team Rockstars IT kun je jouw carrière jobcraften op jouw eigen manier en met behulp van ons ontwikkelprogramma, Rockademy. Wij bieden de tools en de ondersteuning, en jij bepaalt de richting. Uiteraard kan dit met hard skills, maar zeker zo belangrijk zijn de soft skills.

persoonlijke afstemming.

De verschillende levensfasen van onze IT Rockstars brengen verschillende behoeften met zich mee. Wij begrijpen dat. Afhankelijk van jouw levensfase heb je vaak andere prioriteiten en verplichtingen, zoals het starten van een gezin, het zorgen voor oudere familieleden, het kopen van een huis, etc.

Voor iedere fase bieden wij verschillende extra diensten of services aan. Denk aan hypotheekadvies, een slaapcoach voor jonge ouders, maar ook simpelweg aan begrip wanneer je niet naar alle social events kan of wil komen.

wat wil jij?

rock your career podcasts

hoe word ik it-coach of it-trainer?

coach/trainer

Als coach/trainer help jij medewerkers om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te maximaliseren. Je biedt begeleiding bij de dagelijkse werkzaamheden en ondersteunt bij het behalen van persoonlijke en professionele doelen. Door individuele- maar ook team-coaching sessies en trainingen te geven, zorg jij ervoor dat medewerkers gemotiveerd en betrokken blijven. Je bent een mentor die luistert naar uitdagingen en hen helpt oplossingen te vinden. Zo draag jij bij aan een positieve en productieve werkomgeving.
Terug naar boven

hoe word ik business consultant?

business consultancy

Als business consultant ondersteun jij medewerkers bij het oplossen van complexe zakelijke vraagstukken en het vinden van nieuwe kansen. Jij analyseert bedrijfsprocessen en identificeert verbetermogelijkheden. Door jouw expertise in bijv. data, devops, cloud of JAVA kun jij jouw klanten helpen bij het nemen van de juiste beslissingen. Jij werkt nauw samen met teams en stakeholders om de bedrijfsdoelstellingen te begrijpen en te vertalen naar concrete actieplannen. Jouw communicatievaardigheden en presentatievaardigheden zijn cruciaal in deze rol om jouw bevindingen en aanbevelingen duidelijk en overtuigend over te brengen.
Terug naar boven

hoe word ik de beste engineer?

kneitergoede developer

Als je de allerbeste software developer wilt worden, kun je jezelf onderscheiden van andere ontwikkelaars en een grote impact hebben op de software-industrie. Door je vaardigheden en kennis te verbeteren, kun je innovatieve oplossingen creëren die de wereld kunnen veranderen. Je kunt ook een voorbeeld zijn voor anderen en hen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Bovendien zul je als de allerbeste software developer de mogelijkheid hebben om in de meest prestigieuze tech bedrijven te werken en een hoog salaris te verdienen. Het vergt veel tijd, inspanning en doorzettingsvermogen om de allerbeste software developer te worden, maar de beloningen zijn enorm. Dus als je jezelf wilt uitdagen en je passie voor technologie wilt omzetten in succes, is dit waar je naar moet streven!
Terug naar boven

hoe start ik als zzp'er of ondernemer?

zzp/ondernemer

Als software engineer bij Team Rockstars heb je ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven en projecten. Als je jezelf verder wilt ontwikkelen en meer vrijheid wilt hebben, kan het starten van een eigen bedrijf of het werken als zzp’er een goede optie zijn.

Het starten van een eigen bedrijf of zzp’en biedt je de mogelijkheid om zelf te bepalen welke projecten je aanneemt en welke richting je opgaat met je carrière. Ook heb je meer flexibiliteit in je werktijden en locatie.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen bij het starten van een eigen bedrijf of het werken als zzp’er. Je moet zelf op zoek gaan naar klanten en opdrachten en het opbouwen van een netwerk is daarbij essentieel. Je moet ook zelf de administratie en boekhouding bijhouden en zorgen voor een stabiel inkomen.
Onze Rockademy heeft diverse trainingen die aansluiten bij deze ambitie en bijbehorende uitdagingen.
Terug naar boven

hoe word ik it-manager of cto?

manager/cto

Overweeg je om de stap naar manager of CTO te maken? Een aantal Rockstars zijn je al voorgegaan. Wij hebben ze met liefde begeleid naar deze stap in hun carrière. Ook onze eigen CTO, Koen Aerts, is ruim 10 jaar geleden van techneut manager geworden. In zijn artikel Loopbaanstress! vertelt hij hier meer over.

Als CTO of manager kun je niet alleen je technische kennis blijven gebruiken, maar ook je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en de bedrijfsstrategie beïnvloeden. Als manager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van een team van software engineers. Je werkt samen met andere afdelingen en maakt technische-, maar ook financiële en operationele beslissingen. Je bent de brug tussen de engineers en het management en moet dus communicatief sterk zijn.

Als CTO ben je verantwoordelijk voor de technologische visie van het bedrijf. Je moet constant op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en trends op technologisch gebied en deze vertalen naar een strategie voor het bedrijf.
Terug naar boven

hoe word ik product owner?

product owner

Als product owner ben jij verantwoordelijk voor het bepalen en prioriteren van de functionaliteit van een product. Je werkt nauw samen met de ontwikkelteams en andere stakeholders om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de behoeften van de klant. Je bent ook verantwoordelijk voor het communiceren van de voortgang van het product aan alle stakeholders en het nemen van actie op basis van feedback.

Het is belangrijk dat je in staat bent om te werken in een agile omgeving en om te gaan met veranderingen in prioriteiten en deadlines. Als product owner ben jij de drijvende kracht achter het succes van een product en heb je een cruciale rol in het realiseren van bedrijfsdoelstellingen.

Terug naar boven

hoe word ik scrum master?

scrum master

Als Scrum Master ben jij verantwoordelijk voor het faciliteren en coachen van het Scrum-team. Jij bent de brug tussen het team en de Product Owner en zorgt ervoor dat het Scrum-proces soepel verloopt. Je verzorgt verschillende Scrum ceremonies, zoals de sprint planning, de daily stand-up, de sprint review en de retrospective.

Jij ondersteunt het team bij het oplossen van obstakels en het bereiken van hun doelen. Je zorgt ervoor dat de teamleden elkaar begrijpen en goed samenwerken en je zorgt ervoor dat iedereen binnen het team zijn of haar rol begrijpt.

Je kunt problemen en obstakels herkennen en oplossen, en je zorgt ervoor dat het team zichzelf blijft verbeteren. Kortom, als Scrum Master ben jij de drijvende kracht achter het succes van het team en zorg jij ervoor dat iedereen effectief en efficiënt kan werken.

Terug naar boven

hoe word ik special agent?

special agent / tribelead

Spreken op internationale conferenties, boeken schrijven of bijdragen aan open source projecten. Hoe gaaf is het om bij de grote der aarde te mogen horen?

De beste in je technische vakgebied zijn spreekt ontzettend tot de verbeelding. Voor sommige engineers is er dan ook geen hoger doel dan MVP of Java Champion worden. Dat willen we vanuit Team Rockstars IT ook graag faciliteren. Wij zijn ontzettend trots dat onze Java Champion Edwin Derks ons internationaal vertegenwoordigd!

Daar komt het special agents programma vandaan. Je wordt geholpen om bekend te worden. Het programma helpt met name over de de softskill-as: exposure, leren spreken, overtuigen, vertrouwen, etc. De special agents groep bepaalt zelf waar ze behoefte aan hebben.

Belangrijkste opmerking is dat hoewel we een Special Agents programma hebben, we hopen dat iedereen zich binnen ons bedrijf een special agent voelt! Kennisdeling zit in ons bloed en we willen dit bij iedereen stimuleren. Heb je dus ideeen over kennisdeling en kunnen we helpen, laat het dan weten!
Terug naar boven

hoe word ik tech lead?

team lead / tech lead

Als Tech Lead/Team Lead ben jij de technische leider van een ontwikkelteam. Jouw rol is om de technische richting van het team te bepalen en de technische strategie te communiceren met de andere belanghebbenden. Je coacht en begeleidt de teamleden in hun professionele ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd blijven. Ook ben je verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van technische projecten en het waarborgen van de kwaliteit van de opgeleverde software. Je neemt beslissingen over technologieën, ontwikkeltools, architectuur en design patterns. Als tech lead moet je een goed inzicht hebben in de technologieën waar het team mee werkt, maar ook in de business en klantbehoeften. Je werkt samen met de product owner en andere belanghebbenden om te zorgen dat de productvisie en -doelen worden behaald. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het creëren van een technische roadmap en het bewaken van de voortgang en budgetten. Je bent een bruggenbouwer tussen techniek, product en het management. Het is jouw taak om een omgeving te creëren waarin het team optimaal kan presteren en de software van hoge kwaliteit is.

hoe word ik solutions architect?

(solutions) architect

Als (solutions)architect ben jij verantwoordelijk voor het ontwerpen en plannen van de technische oplossingen voor softwareontwikkelingsprojecten. Je werkt nauw samen met de klant en andere stakeholders om hun behoeften te begrijpen en om te zetten in haalbare oplossingen. Je maakt gebruik van je brede technische kennis en ervaring om de juiste technologieën, architecturen en ontwerpmethoden te selecteren en te implementeren die passen bij de specifieke projectvereisten.

Daarnaast ben je ook betrokken bij het opstellen van technische documentatie, het geven van trainingen en het adviseren van collega’s over technische vraagstukken. Je bent een belangrijke speler in het projectteam en werkt nauw samen met de developers, testers, product owners en andere stakeholders om ervoor te zorgen dat het project op schema blijft en de beoogde doelen bereikt worden.

Jouw uitgebreide kennis van software-architectuur en -ontwerp maakt het mogelijk om complexe vraagstukken te analyseren en te vertalen naar haalbare en goed doordachte oplossingen. Je bent de brug tussen de klant en het projectteam en weet de technische mogelijkheden te vertalen naar begrijpelijke taal voor de klant en het team.
Terug naar boven

carrière blogs.

Midlance, 70/30 en detachering: de verschillen

Waarom kiezen zoveel IT- ...

Cloud center of excellence (CCOE)

Bij vele bedrijven is de ...

Lazy loading with angular

These days mobile applic ...

MONITOR RESIDENTIAL CLIMATE QUALITY WITH A RASPBERRY PI

Ever since the original ...

Versimpel het gebruik van je vm-applicaties met docker in azure container instances

De afgelopen jaren heb i ...

De Haan: OneP

Rockstar Interview IT R ...

Kadaster: GRID-ETL

Rockstar Interview IT R ...

CZ: Mijn CZ Zakelijk

Rockstar Interview IT R ...

Backbase: Digital Banking Services

Rockstar Interview Back ...

Technolution: MobiMaestro

Rockstar Interview IT R ...

info over loopbaanpaden

wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op over carrièrepaden en bijbehorende trainingen en begeleiding die wij bieden. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik ben een
Naam*