de toekomst van kwaliteitssoftware

RockSOLID Software is hét keurmerk voor topkwaliteit software en uitmuntend meesterschap. Met drie essentiële gebieden – Environment, Development & Reliability – brengen we softwareontwikkeling naar een hoger niveau.

Rocksolid software

Rocksolid software als kwaliteitsstempel.

RockSOLID Software is niet zomaar een keurmerk of kwaliteitsstempel; het is een oplossing voor hoogwaardige softwareontwikkeling, gericht op kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie. Met onze benadering bieden we een gestructureerd raamwerk met specifieke aandacht voor cloud, data en software.

Ons keurmerk kent niet alleen hoge kwaliteitsnormen, maar biedt ook oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen in de industrie. Van het waarborgen van de veiligheid van je gegevens in de cloud tot het optimaliseren van softwareprestaties, RockSOLID Software kent een integrale aanpak die helpt om doelen te bereiken.

Rocksolid Software is opgebouwd rond drie kerngebieden: Environment, Development en Reliability.

In de Environment Area draait alles om het creëren van een optimale omgeving voor softwareontwikkeling, waarbij de focus ligt op People, Process & Preparation. Dit omvat het werven en ontwikkelen van talent, het verbeteren van workflows en het identificeren van uitdagingen.

De Development Area is gericht op het hele development proces: Plan, Code, Build, Test en Security. Hierbij hanteren we een gestructureerde aanpak om hoogwaardige, betrouwbare software te produceren die voldoet aan alle vereisten en standaarden.

De Reliability Area richt zich op het beheer en onderhoud van operationele systemen na implementatie: Release, Deploy, Operate en Monitor. Ons doel is om de betrouwbaarheid, stabiliteit en prestaties van de software te waarborgen, ook na productie.

environment

environment: een mensgerichte benadering.

RockSOLID Software’s Environment Area richt zich op People, Process & Preparation om een optimaal ecosysteem voor softwareontwikkeling te creëren. Deze area belichaamt de essentiële pijlers van menselijk talent, gestroomlijnde processen en doordachte voorbereidingen om een cultuur van excellentie en samenwerking te bevorderen.

 • People: We werven, ontwikkelen en ondersteunen getalenteerde individuen, waarbij we streven naar een omgeving van groei, kennisdeling en onderlinge ondersteuning.

 • Process: We definiëren, verbeteren en handhaven effectieve workflows en methodologieën, zoals Agile en DevOps, om efficiëntie te vergroten en de kwaliteit te waarborgen.

 • Preparation: Door proactief uitdagingen te identificeren, te plannen en te anticiperen, investeren we in continue opleiding, infrastructuur en robuuste back-upplannen.

Ons doel? Een omgeving creëren waarin mensen worden geëmpowerd, processen worden geoptimaliseerd en voorbereidingen worden getroffen voor hoogwaardige softwareontwikkeling en het bevorderen van software craftsmanship op zijn best.

Development

Development: Plan, Code, Build, Test en Security.

De development area binnen RockSOLID Software behandelt alle stappen die nodig zijn om hoogwaardige en betrouwbare software te maken. Hierin vallen vijf essentiële stappen samen: Plan, Code, Build, Test en Security. Samen bieden ze een gestructureerde aanpak voor het ontwikkelingsproces.

 • Plan: Omvat het definiëren van duidelijke doelstellingen, requirements en een roadmap voor het ontwikkelingsproject. Dit omvat het identificeren van stakeholders, het opstellen van een gedetailleerd projectplan en het vaststellen van prioriteiten. Zo krijgt het ontwikkelingsteam een helder beeld van milestones en deadlines.

 • Code: Hier draait het om het schrijven van softwarecode die goed gestructureerd, leesbaar en onderhoudsvriendelijk is en voldoet aan alle vereisten en standaarden. Het bevorderen van best practices zoals modulariteit, herbruikbaarheid en documentatie legt een solide basis voor het ontwikkelingsproces.

 • Build: In dit stadium wordt de code gecompileerd en geïntegreerd tot een werkende softwaretoepassing. Dit omvat het automatiseren van het buildproces en het beheren van reliabilities. Dit zorgt voor een regelmatig en consistent gebouwd product met minimale fouten.

 • Test: Omvat uitgebreide tests op alle niveaus van de software, inclusief unit testing, integratietests en acceptatietests. Testautomatisering en het gebruik van testframeworks valideren de kwaliteit en stabiliteit van de software, waardoor potentiële fouten en bugs tijdig worden geïdentificeerd en aangepakt.

 • Security: Richt zich op het integreren van beveiligingspraktijken gedurende het ontwikkelingsproces om de software te beschermen tegen bedreigingen en kwetsbaarheden. Denk aan maatregelen zoals authenticatie, autorisatie, gegevensversleuteling en het regelmatig uitvoeren van beveiligingsaudits en penetratietests.

De Development Area binnen RockSOLID Software biedt een gestructureerd raamwerk voor het ontwikkelingsproces. Hierbij is elk aspect zorgvuldig ontworpen om de kwaliteit, betrouwbaarheid en beveiliging van de software te waarborgen.

reliability

reliability: Robuust en essentieel.

De Reliability Area binnen RockSOLID Software richt zich op het waarborgen van de betrouwbaarheid, stabiliteit en prestaties van software nadat deze is uitgebracht en in productie is genomen. Deze area omvat vier essentiële aspecten: Release, Deploy, Operate en Monitor, die samen een raamwerk bieden voor het beheer en onderhoud van operationele systemen.

 • Release: Omvat het plannen, voorbereiden en beheren van de implementatie van nieuwe softwareversies en updates naar de productieomgeving. Denk aan het coördineren van releaseactiviteiten en het waarborgen van een soepele overgang van ontwikkeling naar productie.
 • Deploy: Verwijst naar het proces van het daadwerkelijk implementeren van software naar de operationele omgeving. Hierin zijn zorgvuldigheid en precisie essentieel om onderbrekingen en fouten te minimaliseren. Dit omvat het automatiseren van implementatietaken, het valideren van implementaties en het gebruik van rollback-mechanismen voor het geval er problemen optreden.

 • Operate: In dit stadium wordt de software actief beheerd en onderhouden in de operationele omgeving. Dit omvat het monitoren van systeemprestaties, het beheren van gebruikerservaringen, het oplossen van incidenten en het uitvoeren van routine-onderhoud om de stabiliteit en beschikbaarheid van de software te waarborgen.
 • Monitor: Richt zich op het bewaken van de operationele omgeving en de prestaties van de software, om potentiële problemen op tijd te identificeren en proactief te reageren. Denk aan het instellen van waarschuwingen, het analyseren van logboeken, het verzamelen van metrische gegevens en het gebruik van monitoring-tools om ​​detailinzicht te krijgen in de gezondheid van de systemen.

SOLID cases

Van spaghetti naar architectuur blauwdruk.

Results Basis applicaties Besluitvorming Microsoft Azure (service Bus, IaaS, PaaS), Azure DevOps Google Cloud Platform (Event Sourcing) BlueDolphin & ArchiMate (vastlegging IT Landschap) Excalidraw & Visio VolkerWessels Telecom verzorgt het gehele traject rond de aanleg van hoogwaard ...

Innoveren en opschalen.

Results met geoptimaliseerd gebruiksgemak In 2013 startte een initiatief van drie huisgenoten: een student, een marinier en een lead developer. Hun idee was om Bitcoins te verkopen, omdat er op dat moment slechts één Bitcoin-bedrijf in Nederland was dat een marge van 30 procent rekende. "We ...

AWS Cloud Solution.

Results AWS MongoDB Amazon ElastiCache for Redis Sanoma offers “Bingel”, a digital learning platform used simultaneously by tens of thousands of primary school children and their teachers on a daily basis. Due to time-based peaks in the number of Bingel sessions (large amounts of kids tend ...

Waarom Rocksolid software?

Hoogwaardige software.

Vertrouwen.

Vertrouw op hoogwaardige software met een hoge ontwikkelsnelheid die zelden productieverstoringen veroorzaakt.

bewijs voor succes.

Succesfactor.

RockSOLID Software omvat bewezen marktstandaarden en best practices die wij aan onze klanten adviseren en implementeren.

maatwerk.

fit for purpose.

Afhankelijk van de wensen van de klant of partner is RockSOLID Software altijd fit for purpose.

Mens op 1.

Reden vier

Happy developers.

RockSOLID kijkt niet alleen naar de software, maar juist ook naar de mens.

business

Meer weten? Vraag een demo aan

Laat ons weten welke projectvraag- of uitdaging er speelt binnen jouw organisatie. Wij bekijken de aanvraag en nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.