Rockstar Interview

Bij de afdeling LNS (Location Navigation Services) wordt gewerkt aan de Online Search API van TomTom Maps. Online search is een RESTful API voor het zoeken van informatie over adressen, straten, plaatsen, kruispunten, POI’s (Points of Interest) etc. over de hele wereld. In dit geheel was IT Rockstar Andrej met name verantwoordelijk voor een applicatie die de enorme hoeveelheid map data van TomTom omzet naar een simpel indexeerbaar (door Apache Lucene) en zoekbaar formaat.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Gekozen voor een uitdagend project en bedrijf die internationaal op grote schaal bekend is en veel impact heeft.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Trots op de hoeveelheid kennis die ik heb opgedaan binnen relatief korte tijd. Kennis van de nieuwste technieken maar ook domein specifieke kennis zoals kennis van map data, fuzzy Search, online maps en routing etc.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Java 8, AWS, Apache Avro, Jenkins, Maven, Junit, Spring, Mockito, Lombok, Git, Jira, Confluence

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Gebruikers van TomTom producten en services kunnen razendsnel zoeken naar straten, steden, postcodes of interessante punten over de hele wereld.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Kennis van nog niet eerder gebruikte technieken zoals AWS en Apache Lucene alsmede kennis van het opzetten en beheren van grootschalige zoeksystemen en het processen van grote hoeveelheid data.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Gewerkt bij een internationaal bekend bedrijf met een toffe werkomgeving op de 8ste verdieping met een prachtig uitzicht over Amsterdam.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Ik heb veel kennis opgedaan in een korte tijd.

Andrej, JAVA Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?