Rockstar Interview

Vanaf mei 2017 werkte IT Rockstar Jan-Hermen bij Sigmax in Enschede. Sigmax heeft meerdere ijzers in het vuur wat betreft de oplossingen die ze bouwen. Jan-Hermen zit bij de Business Unit “Law Enforcement”. Deze BU houdt zich bezig met “Handhaving, toezicht & vergunningen”. Ze bouwen apps voor gemeenten, politie en OV-bedrijven. Jan-Hermen zit in het team dat de app maakt voor NS. As we speak krijgen alle conducteurs van NS een nieuw Android device. Daar staat oa onze app (Mijn Kniptang) op waarmee zij jouw chipkaart of E-ticket controleren in de trein.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Ik wilde graag een keer bij een groot bedrijf in de keuken kijken. Tevens vind ik het ook interessant dat we in 1 Scrum team zitten samen met de klant. En ik wilde graag met Xamarin leren werken.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Xamarin, Azure en Visual Studio.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Dat ik nu regelmatig conducteurs tegenkom in de trein die onze apps gebruiken en er tevreden mee zijn.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Een nieuwe toekomstbestendige app voor de conducteurs.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Alles over Xamarin en een betere samenwerking. Wat maakte het Rockstars-waardig? Het is technisch veeleisend en je hebt veel inspraak.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Een rockstar-waardig project staat voor mij voor complexiteit, samenwerken, een bijdragen kunnen leveren en mooie begrijpbare software ontwikkelen. Het project bij RoutIT voldoet aan alle genoemde criteria. Dagelijks werk je samen met elkaar aan complexe stukken software en streeft men naar het beste resultaat. Natuurlijk is er ook meer dan genoeg ruimte voor gezelligheid 😉.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Ik zie conducteurs in de trein onze apps gebruiken

Jan-Hermen, .NET Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?