Rockstar Interview

DearNova helpt topondernemingen de klantreis te verbeteren. Door advies, concept, ontwerp, realisatie, hosting en support van innovatieve platforms. IT Rockstar Cong heeft gewerkt aan een vertrouwelijk project, waarbij hij met zijn team het nieuwe systeem van DearNova heeft moeten voorbereiden op een grootschalige migratie van verschillende klantsites.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

De reden dat ik voor DearNova heb gekozen is omdat de werkzaamheden bij hen mij erg aansprak. DearNova voert zelf verschillende projecten uit voor hun klanten. Zo heb je als developer bij het bedrijf veel afwisseling qua omgeving en de uiteindelijke werkzaamheden.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Voor het project bij DearNova heb ik met onder andere C#, MVC ASP.NET, html5 en css gewerkt waarbij wij het nieuwe systeem voorbereiden op een grootschalige migratie van verschillende sites.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Ik ben wel het meest trots op het feit dat wij als team in het algemeen binnen het bedrijf van de klant zoveel impact en meerwaarde kunnen creëren. Hoewel wij een klein team zijn vergeleken met de rest van de teams binnen het bedrijf, komt het vaak toch voor dat ons team wordt gevraagd om mee te denken bij nieuwe oplossingen/producten.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Het project is op het moment van schrijven nog niet afgerond, maar de reacties tot zo ver zijn al zeer positief vanuit de klant. Zij zijn ontzettend tevreden over de resultaten. De uiteindelijke oplossing zal uiteindelijk heel wat tijd en geld schelen voor de klant en ook zij zullen zelf efficiënter te werk gaan.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Op zowel technisch niveau als business niveau heb ik erg veel kunnen opsteken met het project bij DearNova. Ik heb weer met nieuwe technologieën mogen werken en omdat je met verschillende teams te maken hebt ga je ook bewuster om met het werk dat je levert. Dat zal immers goed moeten aansluiten met het werk van andere teams.

Op business vlak heb ik verder ook mogen ervaren hoe het is om te werken in een multidisciplinair team en mogen leren hoe je in zo’n team toch heel effectief met elkaar kunt samenwerken.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Naast het programmeren denk je ook met het team mee en we hebben met z’n allen als doel om een super solide applicatie neer te zetten bij de klant. Dat is toch wel erg tof om mee te maken. Je draagt immers ook zelf een eigen steentje bij aan de uiteindelijke oplossing. Ik denk dat dat voor mij wel Rockstars-waardig was.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Op technisch- en business niveau heb ik erg veel kunnen opsteken

Cong, .NET Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?