Results

Van tekort aan developers

Naar flexibele schil

bestaande uit plug- and play developers.

tech stack

Used tools & technologies
  • Azure Cloud

“Binnen Code Sharp maken wij software met momenteel een focus op het HR-domein, als toevoeging op andere systemen zoals SAP. We zijn als eerste gestart met het maken van een compleet document management systeem inclusief digitaal ondertekenen en het bouwen van maatwerk integraties.

Inmiddels is dit uitgegroeid tot een complete digital workplace platform waarmee we bedrijven optimaal ondersteunen in hun proces. De organisatie heeft zich de laatste jaren van een kleine start-up doorontwikkeld naar 5 fulltime medewerkers en wordt de laatste jaren ook op flexibele basis ondersteund door meerdere IT-Rockstars. Momenteel zitten IT-Rockstars Frank, Gert Jan en Martijn hier op project.”

Challenge

Goed IT personeel is schaars

Enkele jaren geleden kwamen we tot het besef dat we top-developers moesten aantrekken om onze ambities waar te maken. We kozen voor een samenwerking met Team Rockstars IT, omdat we flexibiliteit nodig hebben en omdat de schaarste in de markt erg hoog is voor goed IT personeel. De flexibiliteit is voor ons zo belangrijk omdat offerte trajecten bij grote corporate klanten vaak lang duren. Dit brengt onzekerheid met zich mee, maar vraagt ook om slagkracht als een deal valt.

Dit biedt ook ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe systemen en het vernieuwen van de architectuur van bestaande applicaties. Hierdoor hebben wijzigingen binnen de complexe software geen impact meer op andere systemen, kan er gewerkt worden volgens toekomststandaarden en hoeven nieuwe mensen minder lang in een domein ingewerkt te worden.

Collaboration

Snel op niveau

We werken de laatste twee jaar met veel plezier samen met Team Rockstars IT! Wij hebben hoge kwaliteitsstandaarden, een dynamische cultuur (fase scale-up) en een lastig (HR) domein.

Matches worden naast expertise ook echt gemaakt op persoonlijkheidsniveau en fit met de cultuur. Bij ons heerst – zoals in waarschijnlijk alle andere start-ups- absoluut geen 9 tot 5 mentaliteit en moet je het echt als team samen doen.

Daarnaast zijn de IT-Rockstars snel op niveau gekomen, verifiëren ze geregeld of ze goed op weg zijn en voelen ze de verantwoordelijkheid om een goed resultaat neer te zetten. We zijn super kritisch op de meerwaarde die door de IT-Rockstars geboden wordt en hierin hebben ze steeds geleverd!

devhappiness

Ik geloof er heilig in dat wanneer je iets doet waar je plezier in hebt, dat het resultaat vanzelf komt! Binnen Code Sharp stel ik dan ook periodiek aan mijn collega’s, waaronder IT-Rockstars, de vraag “Ben je met de juiste dingen bezig en heb je er plezier in?” Door hier vooral een open gesprek over te voeren, ben je vervolgens veel makkelijker aan zet om iets met de feedback te doen. Zo hebben we laatst de hele bedrijfsvloer aangepast omdat een IT’er zich meer verbonden met zijn andere teamgenoten wilde voelen. Tevens stemmen we werkzaamheden ook altijd zo goed mogelijk af op de talenten en ambities van onze software developers: je merkt dat ze daarvan in een mooie flow komen.

Daarnaast staat het thema “samen” ook echt centraal binnen Code Sharp. Of het nu gaat om een gemeenschappelijke IT-kennislunch over bijvoorbeeld Azure en Kubernetes, een vrijdagmiddagborrel of het vieren van een succes op de bowlingbaan, we doen het echt samen.

Qua werkmethodiek zijn we de laatste tijd ook veel aan het experimenteren met agile. We beseffen dat het geen heilige graal is maar proberen, mede door er heel open over te zijn naar elkaar, er een optimale weg in te vinden!

impact

We merken dat IT-Rockstars snel gevarieerde kennis aan tafel brengen. Dit is toepasbaar binnen de projecten die we doen en biedt leerkansen voor onze eigen software developers. Daarnaast beschreef ik al eerder dat de flexibiliteit in deze fase van de organisatie enorm belangrijk is, maar merk ik ook dat we echt commitment hebben van de IT-Rockstars. Dat voelt als een mooie basis om onze groei mee te bewerkstelligen.

Dit resulteert in samenwerking met onze klanten namelijk in een kortere time to market, omdat je veel meer power hebt om dingen voor je klant te realiseren. Als je een klant hier positief mee kan verrassen, zijn ze ook sneller geneigd om een vervolgopdracht bij je neer te leggen.

De samenwerking krijgt steeds meer vorm, waardoor we inmiddels echt aan 3 woorden genoeg hebben! Bij Team Rockstars IT heb ik niet het gevoel dat ze een consultant proberen “weg te zetten” maar dat ze met me meedenken. Ik krijg meerwaarde voor de uitdaging die ik op dat moment heb. Dit merk ik ook echt aan de match die ze maken waarin ze goed checken wat we nodig hebben op persoons- en ervaringsniveau.

“Bij Team Rockstars is het iedere keer plug and play!”

Bas Verzijden, mede-eigenaar van Code Sharp