Results

Van onstabiel fundament

met veel vragen over een vliegende start

Naar het Ontwikkelen van een roadmap

en het in kaart brengen van de benodigde expertises

tech stack

Used tools & technologies

Architectuur scan

Entreo is een ambitieuze start-up die bedrijven en sportinstellingen met elkaar verbindt. Hun klanten zijn werkgevers die het platform aanbieden aan werknemers om aan hun vitaliteit te werken. Entreo was bezig met het bouwen van een Proof of Concept en wilde graag zeker weten of er voldoende fundament is om op verder te bouwen. Dan is het fijn als een externe expert met een bak ervaring met je meekijkt. “Mijn onderbuikgevoel werd bevestigd.”

Challenge

Fundament verstevigen

Een scan om te weten waar we staan. Dat was de wens van Entreo-directeur Bjorn Maas. “Ik weet waar we naartoe willen, maar wat moesten we daar qua development voor doen? Moesten we andere mensen aannemen? Onze infrastructuur anders inrichten? Ik ben geen expert als het gaat om development, maar had het vermoeden dat ons fundament steviger moest voor we er verdiepingen op konden bouwen.”

Het kostte Rockstar Edwin Derks slechts een halve dag om een belangrijke conclusie te trekken: de basis moest inderdaad beter op orde. Edwin: “Ik trof in Bjorn een hele gedreven directeur aan, die zocht naar stabiliteit in het projectteam dat aan de applicatie bouwde. De app die er stond was niet helemaal toekomstbestendig, maar ze wilden uiteraard niet helemaal opnieuw beginnen met bouwen. Ik heb de voor- en nadelen bekeken van opnieuw beginnen en verder bouwen, aangegeven hoe wij zouden kunnen helpen en geadviseerd over het versterken van het team. Belangrijke vraag was: hoe ga je van een Proof of Concept naar een Minimum Viable Product dat je aan stakeholders kunt presenteren?”

Solution

ROME IS NIET IN ÉÉN DAG GEBOUWD

“Het leuke van software is dat je het altijd kunt aanpassen”, vervolgt Edwin. “Bij een echt gebouw kan je er niet even een verdieping tussen zetten, maar met software kan dat altijd. Nieuwbouw is dus maar zelden de enige oplossing.” Dat was voor Entreo dan ook geen noodzaak. Wel belangrijk was het op orde brengen van de basis. “Er was een stabiel ontwikkelteam nodig dat de applicatie goed begrijpt, een egale infrastructuur en een geautomatiseerd CI/CD proces.”

Het advies gaf Bjorn argumentatie binnen de organisatie om de resources op een andere manier aan te wenden. “De drang om verder te bouwen is heel groot”, zegt hij. “Met het rapport van Edwin kon ik aangeven dat het belangrijk was om toch eerst in het fundament te investeren. Het gaf ons inzicht om de juiste keuzes te maken. Zouden we dat niet doen, dan bouwen we een flat op een fundament dat niet stevig is. Dan zou die flat uiteindelijk een keer omvallen.”

Result

ROADMAP EN KWALITEITEN

Edwin leverde een roadmap mét benodigde expertises op om Entreo inzichtelijk te maken wat de volgende stappen zijn beoogd met hun doel. “De Architectuur Scan is een objectieve, technisch ingestoken scan. Ongeacht onze doelgroep, ons product en onze features. Edwin gaf aan dat we – los van de features die we al hadden – moesten werken aan de randvoorwaarden. Dat was een terechte constatering, die mijn onderbuikgevoel bevestigde. Natuurlijk hoop je dat je hoort dat alles in orde is en je lekker verder kunt bouwen, maar als dat niet zo is, heb je daar niets aan. Edwin was open, eerlijk en recht voor zijn raap, zonder te confronterend te zijn. Hij maakte op een prettige manier duidelijk dat ik op zoek moest gaan naar mensen om de kwaliteit te borgen.”

Het verlanglijstje: een CTO die de schakel kon vormen tussen business en techniek, een lead developer en een development engineer. Bjorn: “We zijn blij dat we heel snel iemand vonden die de kwaliteiten heeft om deze functies te vervullen. Natuurlijk kan hij deze drie rollen niet allemaal combineren, maar we moeten als start-up realistisch zijn. We hebben nu een lead developer die met de aanbevelingen van Edwin aan de slag kan en CTO-kwaliteiten heeft. Uiteindelijk willen we natuurlijk een volwaardig development team in huis hebben, dat mee kan in de snelheid die wij voor ogen hebben. Dan zou het goed kunnen dat we weer bij Team Rockstars IT aankloppen.”

“WE ZIJN BLIJ DAT WE HEEL SNEL IEMAND VONDEN DIE DE KWALITEITEN HEEFT OM DEZE FUNCTIES TE VERVULLEN. ”

Bjorn Maas, Directeur bij Entreo

Meer weten over de Architectuur scan?

Onze whitepaper ‘Samen met jou op reis naar een optimale IT-inrichting van jouw bedrijf’ biedt een gedetailleerde beschrijving van dit cruciale aspect en legt uit waarom het essentieel is voor jouw bedrijf.

Whitepaper over de Architectuur scan bij Team Rockstars IT