Results

Van tekort aan developers

Naar flexibele schil

Met aanvulling in capaciteit en expertise

tech stack

Used tools & technologies
  • .Net
  • Java

Vanuit Vianen werkt DearNova met circa 70 professionals aan uiteenlopende IT-projecten voor mooie klanten als Dela, PostNL, de Volksbank en Vivat. ‘We execute progress’: vanuit dit motto ondersteunen wij onze klanten in hun digitale transformatie.

We maken als full-service partner technologische innovaties waar onze klanten echt blij van worden. Onze zelfsturende teams van strategen, designers en developers ontwikkelen vernieuwende interactieve weboplossingen die de eindgebruikers van onze klanten moeiteloos gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een Track & Trace systeem voor PostNL.

Challenge

structureel behoefte aan een flexibele schil

Sinds 2016 werkt DearNova actief samen met Team Rockstars IT. Wij werken op projectbasis voor diverse klanten en hebben structureel behoefte aan een flexibele schil. Hierin hebben we wat geëxperimenteerd met bureaus, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat Team Rockstars IT tot ons plan-A behoort.

De IT-Rockstars vullen onze teams aan in capaciteit en expertise. ‘Nee’ verkopen aan klanten met wie je een mooie samenwerking hebt hoeft op die manier niet meer. Daarnaast biedt deze partnership ons ook ruimte om creatiever om te gaan met resources. Het is soms flink puzzelen om planningen op elkaar aan te laten sluiten wanneer je te maken hebt met meerdere teams en expertisegebieden.

Result

werken op basis van gelijkwaardigheid

We werken samen op basis van gelijkwaardigheid. Ik denk dat dit ook de belangrijkste reden is dat we partners van elkaar zijn. We hebben dezelfde kwaliteitsstandaarden en een grote DNA-fit. Daarnaast merk ik ook dat kernwaarden als open en eerlijk goed overeenkomen, iets wat wij bij DearNova belangrijk vinden. Dit resulteert in een goede samenwerking. Eigenlijk zouden alle IT-Rockstars die de laatste jaren bij ons gewerkt hebben, 1 op 1 een vaste collega kunnen zijn.

We durven inmiddels dan ook bijna blind te kiezen voor een van de software engineers die wordt voorgesteld. Team Rockstars IT snapt ons en dat geeft vertrouwen. Momenteel zijn er 5 IT-Rockstars bij ons actief.

Devhappiness

Bij DearNova zijn we ervan overtuigd dat tevreden medewerkers sterk bijdragen aan betere prestaties. Binnen ons bedrijf zijn we hierin op een aantal fronten erg vooruitstrevend.

De afgelopen jaren hebben we echt een transitie gemaakt van top down management naar zelfsturende teams. Wij vinden namelijk dat slimme mensen slimme keuzes kunnen maken en dat we daarmee de verantwoordelijkheid en ontwikkeling van onze medewerkers stimuleren. Laat staan het werkplezier dat iemand haalt uit het aangaan van zelfgekozen uitdaging. Binnen de zelfsturende teams zijn de verantwoordelijkheden belegd in rollen en iedereen is vrij om één of meerdere rollen te claimen en uit te voeren.

We geloven in het effect van de mindset ‘gewoon doen, fouten maken mag zolang je er maar van leert’. De software ontwikkelaars van Team Rockstars IT dragen hier ook hun steentje aan bij in de vorm van kennisdeling, feedbacksessies en demo’s voor klanten. Daarnaast staan we bij DearNova veel stil bij de verbinding binnen en tussen teams. Dit varieert van een kerstborrel tot kennissessies over een nieuw gebruikte techniek.

impact

Collega’s van Team Rockstars sluiten naadloos aan op onze cultuur en zijn snel op niveau. Daardoor bieden ze direct meerwaarde voor ons en de eindklant. Dit is iets waar we kritisch op zijn, en waarop we steeds de bevestiging krijgen dat Team Rockstars IT ons goed snapt. Daarnaast geven we alle collega’s verantwoordelijkheid en autonomie. Zo stimuleren we hen om impact te maken. Binnen de projecten proberen we teams namelijk zelf te laten kiezen voor de best passende techniek. De ontwikkeling in het vakgebied gaat immers zo hard dat we niks in beton gieten. We focussen binnen DearNova op het Java en .NET domein waarbij we de hoogste kwaliteitsstandaarden hanteren.

We genieten ervan om leuke dingen samen met Team Rockstars IT te doen, zoals een avondje Guus Meeuwis of een race op Zandvoort. Dit draagt zeker ook informeel bij aan een mooie toekomst samen.

Ik vertrouw op de kwaliteit en persoonlijkheden binnen Team Rockstars. Ze vinden keer op keer automatisch hun weg binnen onze zelfsturende teams en dat levert mooie resultaten op!

“Collega’s van Team Rockstars sluiten naadloos aan op onze cultuur en zijn snel op niveau.”

Erik Post, Customer Solution Manager bij DearNova