Results

Van onnodige oplopende kosten

Met veel onnodige individuele resources

Naar een structurele kostenbesparing

Doormiddel van Azure cloud scan

Tech stack

Used tools & technologies

Azure cloud scan

Een belangrijk aspect van cloud platformen is dat de exacte kosten nooit volledig tevoren in te schatten zijn. Daarom is het cruciaal om na de migratie direct de vinger aan de pols te houden en in te grijpen waar nodig. Vision Healthcare ondervond dat de kosten onophoudelijk bleven stijgen, en daarom werd Rockstar David de Hoop ingeschakeld om uit te zoeken wat de oorzaak hiervan was. Vision Healthcare is een snelgroeiend Europees digital-first omni-channel platform dat consumenten de mogelijkheid biedt om hun persoonlijke gezondheid en welzijn te verbeteren, gespecialiseerd in vitamines en supplementen.

Challenge

RISICO’S VOORKOMEN

“Veel issues met cloud platformen zijn te tackelen door er al bij de migratie aandacht aan te besteden”, betoogt David. “Besteed daarom voldoende aandacht aan de configuratie. Let zeker de eerste maanden strak op je verbruikskosten zodat je dat goed kan managen. Je kunt de kosten vooraf nooit exact inschatten, daarvoor zijn er te veel variabelen en je hebt te maken met facturatie per seconde. Dus hou het in de gaten, zodat je tijdig kunt bijsturen. Besteed daarnaast voldoende aandacht aan informatie en beheersbaarheid: zonder informatie kan je niet acteren en zonder beheersbaarheid kan je niet ingrijpen.”

David weet dat veel IT-partners en cloud platformen zoveel overnemen, dat het lijkt alsof je als klant zelf niets hoeft te weten. Het tegendeel is echter het geval. “Voor een goede implementatie is veel kennis nodig. Die kennis heb je slechts tijdelijk nodig, alleen tijdens de implementatie. Maar dan is het ook wel meteen van levensbelang. Investeer je niet in die kennis in die eerste fase, dan loop je het risico op security leaks en betaal je vrijwel zeker altijd te veel.”

Solution

GRIP HOUDEN

Hoewel de nadruk op de kosten lag, heeft David ook aanbevelingen gedaan over governance. “Ze hebben er niets aan als het nu is opgelost, maar ze straks weer tegen onverwacht hoge kosten aanlopen”, zegt hij. ”Dus is het belangrijk om zelf inzicht te krijgen en houden. Daarom heb ik in workshops de tools toegelicht die in het platform zitten waarmee je de kosten zelf in de hand kunt houden. Mijn advies was om kostenplafonds in te stellen en alerts, zodat bij veranderingen meteen wordt gealarmeerd. Ook heb ik geadviseerd een dashboard in te richten zodat je altijd je kosten in een oogopslag bij elkaar ziet staan. Ook was er in dit geval winst te behalen door resources in te kopen voor een langere periode, in plaats van per seconde te betalen.”

“Met de Azure Cloud Scan voer ik een audit uit op cloud migraties”, licht David toe. “Ik kijk daarbij naar security, governance en kosten. In dit geval vroeg Vision Healthcare specifiek om naar de kosten te kijken. Hun wens was om de kostenstijging terug te draaien en weer uit te komen op het ‘oude’ kostenplaatje. Maar ze hadden niet in beeld waarom de kosten zo waren gestegen. Bij Vision Healthcare krijgen de developers veel vrijheid om zelf hun werk in Azure te deployen, dit vereist echter wel een goed raamwerk om kosten en security te managen. ”

result

EXPONENTIËLE KOSTENSTIJGING

Diederik Oostburg, IT-director bij Vision Healthcare: “Aan de hand van een tweedaagse audit, bracht David in beeld waar het probleem vandaan kwam. Hij creëerde inzicht in de grootste kostenposten door het toevoegen van een aantal dashboards en legde daarmee een aantal veelvoorkomende configuratiefouten bloot die zorgden voor onnodige kosten. Zo hadden we onnodig veel individuele resources, terwijl de services ook gedeelde resources konden gebruiken. David ontdekte ook een aantal resources die we simpelweg niet meer gebruikten en resources die hetzelfde werk stonden te doen. Met het opschonen hiervan hadden we de kosten van Davids audit eigenlijk al zo goed als terugverdiend.” David koppelde zijn bevindingen terug, zodat Vision Healthcare zelf aan de slag kon met het doorvoeren van veranderingen. Hij gaat wel nog een paar keer terug om mee te kijken.

“Hij creëerde inzicht in de grootste kostenposten door het toevoegen van een aantal dashboards.”

Diederik Oostburg, IT-director bij Vision Healthcare
David de Hoop, software developer, werkzaam voor Team Rockstars IT

Samen met david sparren over het werken met Azure cloud scan?