Results

Van veranderende klantvraag

Alles moet kleiner en sneller

Naar flexibele schil

bestaande uit developers met ruime ervaring

tech stack

Used tools & technologies
  • Kaban / Scrum
  • Architectuur

Besi wil marktleider zijn in de backend industrie van high-end oplossingen. Dit is een markt die enorm in beweging is, waarbij de ontwikkelingen rondom chips in smartphones en tablets natuurlijk het meest in het oog springen.

Hierin zijn we onderhevig aan een veranderende markt, maar ook aan de klantvraag (alles moet kleiner en sneller) die anders wordt. Een korte time to market is key waarbij de prijs altijd onder druk staat. Ons business model is gefundeerd op development-on-order.

We zijn bezig om steeds meer te leren en blijven onze processen verbeteren. We leren onze systemen om autonoom te werken en zorgen dat alles wereldwijd synchroon blijft lopen.

Challenge

COMPOSITIONAL LAY-OUTS

Binnen mijn afdeling zijn momenteel 26 developers actief. Ik huur structureel 40% in om de fluctuaties in de markt en de veranderende marktvraag op te kunnen vangen. Dit komt de afgelopen jaren uit op zo’n 9 tot 14 medewerkers op inhuurbasis. Als beursgenoteerd bedrijf heb je namelijk altijd ruimte nodig om tegenvallende resultaten op te vangen en power bij te schakelen om (relatief) snel nieuwe features te kunnen bouwen of segmenten aan te kunnen boren. Voor het laatstgenoemde maken we gebruik van enkele ervaren IT-Rockstars, om de time to market laag te houden en de bestaande business door te kunnen laten draaien.

Dit biedt in de praktijk ook ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe systemen en het vernieuwen van de architectuur van bestaande applicaties. Hierdoor hebben wijzigingen binnen de complexe software geen impact meer op andere systemen, kan gewerkt worden volgens toekomststandaarden en hoeven nieuwe mensen minder lang in een domein ingewerkt te worden. Dit geeft voor ons veel voordelen richting de toekomst, zodat je snel mensen up and running hebt om nieuwe features te bouwen.

Collaboration

snel talent in het vizier

Wat ik sterk vindt aan het model van Team Rockstars IT, is dat ze mensen al kennen vanuit hun studietijd. Hierdoor hebben ze snel talent in het vizier en weten ze heel duidelijk wie ze matchen op een van onze aanvragen! Hier hebben we de afgelopen jaren veel gebruik van gemaakt, waarbij we de laatste tijd ook graag gebruikmaken van hun pool van ervaren krachten die snel bij te schakelen zijn.

Doordat de ervaren developers in diverse omgevingen al kennis en ervaring hebben opgedaan, voegt dit direct meerwaarde toe aan het team en worden best practices gedeeld. Dit kan gaan over een specifieke tooling of techniek, maar kan ook gaan over een keuze voor werkmethodiek zoals Kanban vs. Scrum. We leren binnen Besi graag van anderen, je kunt in een snel veranderende IT markt nl. niet alle wijsheid in pacht hebben.

Marcel is Manager System Control bij Besi Packaging, met een gezonde focus op mensen, kwaliteit en procesverbetering:

“ALS BEURSGENOTEERDE MULTINATIONAL HEB JE IN DE SEMICONDUCTOR INDUSTRIE VEERKRACHT NODIG OM MEE TE BEWEGEN IN DE SNEL VERANDERENDE MARKT EN CONTINUE VERANDERENDE VRAAG. DE KENNIS EN BEST PRACTICES BIJ DE DEVELOPERS VAN TEAM ROCKSTARS IT ONDERSTEUNEN ONS DAAR OPTIMAAL IN.”

Devhappiness

Wij merken bij de nieuwe generatie developers dat ze anders gemotiveerd worden dan vaste krachten die hier al langere tijd werken. Dit brengt uitdagingen met zich mee. Het begint altijd met goed kijken of mensen bij ons als bedrijf passen. Daarom laat ik onze high end oplossingen/machines ook altijd zien tijdens een sollicitatieproces. Dan zie je in iemand zijn ogen wat het met hem of haar doet.

Verder biedt Besi, voor mensen die van autonomie houden en binnen een multidisciplinair team werken, een geweldige kans om zich open te stellen voor werkzaamheden waar ze normaal niet direct mee in contact komen, zoals zelf iets met een schroevendraaier in elkaar draaien tot aan het onderhouden van klantcontact. Hierin hebben we echt een aanpak-mentaliteit en geven we mensen (vaste medewerkers en inhuur) veel kans tot ontwikkeling. De veranderende markt- en klantvraag zorgt ervoor dat we ons hierin open-minded en lean moeten opstellen.

Onze teams creëren ook echt meerwaarde in de praktijk; wij maken machines letterlijk slim en zetten ze in beweging. Tot slot gaan we mee in wensen rondom flexibel werken en is het soms noodzakelijk om zelf gebouwde features in onze productievestiging in Maleisië en/of bij onze klanten te testen.

Impact

Het track record in onze samenwerking spreekt voor zich! Team Rockstars IT levert mij de ervaren developers die capaciteit en best practices paraat hebben om complexe uitdagingen te lijf te gaan in een omgeving die snelheid en kwaliteit vraagt. Tevens merk ik dat de menselijke kant altijd belicht wordt in onze samenwerking. Of het nu gaat om het maken van een goede match, het meedenken in uitdagingen of het oplossen van een probleem, bij Team Rockstars IT gebeurt dat altijd vanuit de sociale kant. Hierin staan zowel de software developer als de klant centraal. Dat zie je in een zakelijke markt niet veel, waarin veel schaarste heerst. Hierdoor past Team Rockstars IT erg goed in onze toekomstvisie. Daar ben ik trots op en daarom koester ik ze als een van onze preferred suppliers.

“DE KENNIS EN BEST PRACTICES BIJ DE DEVELOPERS VAN TEAM ROCKSTARS IT ONDERSTEUNEN ONS OPTIMAAL.”

Marcel Hennekes, Manager System Control bij Besi Packaging