Rockstar Interview

IT Rockstar Kenneth was samen met een andere ontwikkelaar verantwoordelijk voor onderhoud en ontwikkeling aan een bestaande web applicatie. De applicatie is hét systeem om recepten voor de verven die Akzo Nobel produceert te beheren. Eindgebruikers over de hele wereld worden in staat gesteld om specifiek voor hun regio product/merk/kleur informatie te koppelen aan deze recepten.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

De primaire reden is dat het voor mij bij uitstek een mogelijkheid was om mijn kennis en kunde van ASP.NET toe te passen en verder te ontwikkelen. Het is een omgeving waar ontwikkeling centraal kon staan door bij te blijven met nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van .NET.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Een tweetal maanden na het begin van mijn deelname aan het project heb ik de ruimte gekregen om het uitrollen van de applicatie te automatiseren. Dit kostte voorheen veel tijd voor meerdere mensen in het team en is nu in zijn geheel geautomatiseerd met behulp van Visual Studio Team Services. Het proces is dusdanig vereenvoudigd dat het opleveringsproces versneld is sinds mijn komst en bespaart veel tijd.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

De applicatie wordt ontwikkeld in C# 6, ASP.NET MVC 5 voor de backend en HTML 5 / JavaScript / CSS 3 voor de front-end. Dit met behulp van Visual Studio 2015 – en later Visual Studio 2017 – als IDE. De front-end maakt tevens gebruikt van een MVVM framework in de vorm van KnockoutJS. De applicatie gebruikt SQL Server en Entity Framework voor het beheren van data.

Er wordt gebruik gemaakt van Visual Studio Team Services als source control en het beheer van het SCRUM proces.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Het is voor de opdrachtgever een business critical applicatie die het primaire verkoopproces ondersteunt. De applicatie wordt door interne medewerkers gebruikt om de nodige informatie te verspreiden naar de verkooppunten over heel de wereld. Het onderhoud en de uitbreidingen leiden ertoe dat deze medewerkers beter kunnen voldoen aan de vragen vanuit hun klanten.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Naast de algemene werkervaring en verdere ervaring op software development in .NET, heb ik ervaring opgedaan op de volgende gebieden:

  • Automatisering van deployments door middel van Visual Studio Team Services en on-premise build agents.
  • Deployment en beheer van NuGet packages met behulp van Visual Studio Team Services.
  • Optimalizatie SQL Server / Entity Framework queries.
  • Het eigen maken van tools / frameworks in vorm van KnockoutJS, Automapper, Nsubstitute en Autofac.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Wat het voor mij bij uitstek IT Rockstars-waardig maakt, is dat ik constant de mogelijkheid kreeg mijn bestaande kennis verder te ontwikkelen en nieuwe kennis en vaardigheden heb kunnen leren.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Ik kreeg constant de mogelijkheid mijn kennis verder te ontwikkelen.

Kenneth, .NET Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?