Rockstar Interview

Motiv is een Cyber Security bedrijf met een eigen label, NXTApps, waaronder zij allerlei securityoplossingen verkopen. Hieronder vallen onder andere een secure-file-exchange mSafe en Extenzo, het project waar Bryan aan werkt. Extenzo is een elektronisch patiëntendossier waar professionals mee werken om hun administratie bij te houden.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Wat mij het meeste aansprak bij de keuze voor dit project was de uitdaging van een beveiligde omgeving, gevoelige data en hier op de juiste manier mee omgaan mij heel erg aanspreekt. De combinatie van de applicatiebeveiliging en de zorgsector maken dit een interessant project. Specifiek omdat deze sector geniet van een zeer goed vastgelegde wetgeving. Dit geeft ons duidelijkheid wat te doen, maar de vrijheid om dit te verwerken op een manier die zowel voor ons, als de gebruikers optimaal is!

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Het meest trots binnen dit team ben ik op de overgang van watervalmethode naar de scrum methodiek. Het team werkte al gedurende 7 jaar met de watervalmethode. Een aantal vernieuwingsslagen hebben geleid tot de conclusie dat scrum beter zou zijn voor de ontwikkeling en flexibiliteit, wat achteraf ook heel erg nodig was.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

De meest gebruikte tool is Visual Studio, waar wij het project in maken. Voorheen werd voornamelijk Webforms, asp.net en microsoft team foundation server gebruikt. Recentelijk is een vernieuwende weg ingeslagen waardoor nu gewerkt (gaat) word(en) met Entity Framework Core, Angular en VSTS.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Het project heeft de gebruiker (het ontwikkelteam) een transparantere en flexibelere werkwijze opgeleverd, waar het de echte gebruiker (de professionals) heel veel gebruiksgemak oplevert. Waar normaal gesproken de professional zich moet houden aan allerlei wetgeving voor de zorg, doet Extenzo dat nu voor hen in combinatie met het bijhouden van de zorgtrajecten en data die zij hebben.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Aangezien bij dit project nauw samengewerkt moet worden met de klant (1nP), zijn goede processen nodig. Het was dan ook best een uitdaging om de samenwerkingsprocessen van de watervalmethode naar de scrum methode aan te passen. Ten tijde van deze overgang is ook besloten om langzaamaan een nieuwe backend te maken voor de applicatie. Er moest dus nagedacht worden over de huidige structuur en hoe deze te verbeteren/ om te bouwen/ te optimaliseren is.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

De sfeer binnen het team is heel gezellig. Iedereen staat open voor nieuwe ideeën, en dat is naar mijns inziens precies wat je nodig hebt. Ook het leren werken met nieuwere technieken op basis van bestaande legacy maakt voor een rockstarwaardige uitdaging!

“Iedereen hier staat open voor nieuwe ideeën.”

Bryan, .Net developer, heeft op project gezeten bij Motiv
Bryan is .net developer

meer ervaringen van Rockstars horen?