Rock your Career podcasts2022-06-03T16:16:00+02:00

rock your career podcast

In deze podcast show interviewen Eline en Anne, de huiscoaches van Team Rockstars IT, vakmannen en -vrouwen in de IT over hun loopbaan, keuzes, lastige managers en de betekenis van werkgeluk. Het belang van persoonlijke ontwikkeling komt aan bod & praktische tips worden gedeeld.

it rockstar podcasts

spotlight podcast

Van stoeptegelveger tot CTO

Koen Aerts: van de stoeptegels vegen op zaterdag, tot software developer, naar manager en vervolgens tot volwaardig CTO. Koen weet wat hard werken is en deelt zijn kennis en inzichten graag met je in deze aflevering.

‘Organiseer je eigen ongemak’. Deze lijfspreuk heeft Koen geholpen om te groeien als mens. Koen is een man met een missie. Binnen én buiten de Rockstar-muren streeft hij naar het maken van impact. Verder vertelt hij waarom hij de stap naar CTO heeft gemaakt, van wie hij heeft geleerd wat hard werken is en hoe zijn inspiratiebron Michael Jordan hem hierbij geholpen heeft.

Rock your career – season 2

Sven Meesters

In deze podcast geeft onze altijd goedlachse en commerciële Sven je een persoonlijke inkijk in zijn uitdagingen en legt hij uit hoe je kandidaten aan je bindt als recruiter zijnde. Een aflevering waarin hij je dan ook inspireert met zijn verhaal over het omgaan met druk, zoeken naar ‘echtheid’, het vieren van successen en het bouwen van échte Brabantse banden zowel werk als prive.

Amy
Rijke

Als enige vrouw in een multicultureel mannenteam waar ‘mansplaining’ een veel voorkomend fenomeen is, moet je sterk in je schoenen staan. Ze is groot voorstander van meer vrouwen in de techniek. Wat begon met games spelen en een fascinatie voor robots, heeft geleid tot een prachtige carrière als programmeur waar Amy helemaal op haar plek zit.

Rami
Shokir

Als Full-Stack developer bezit deze man een breed scala aan IT-kennis die hij graag inzet om mensen te helpen en begeleiden. Hij beschouwd zichzelf immers als generalist en bruggenbouwer in het werkveld. Hij voelt zich als een vis in het water wanneer hij in een team te werk mag gaan, een echte teamplayer dus. Zijn verleden in de sportwereld heeft hier aan bijgedragen.

Anja van Hagen

Front-end Angular developer Anja van Hagen over het verschil tussen een burn-out en een bore-out en haar grote droom om minimalistisch te leven in een Tiny House. Van de start van haar IT carrière in de marketingbranche tot volwaardig Rockstar op project bij de Nederlandse Spoorwegen. Deze pittige dame weet waar ze het over heeft en geeft in deze podcast praktisch en sociaal advies aan jou.

Yannick van der Wende

Van burn-out naar living the dream, maar ook floreren in de ‘saaie corporate wereld’. Yannick neemt je mee in zijn workation avontuur midden in de bergen van Tirol. Waar hij niet alleen zijn grootste hobby Snowboarden ongelimiteerd heeft kunnen uitoefenen, maar zichzelf ook nog eens op sociaal vlak heeft ontwikkeld. Daarnaast in de spotlights deze aflevering: het belang van ‘nee zeggen’ en luisteren naar je gevoel.

Mitchel Nijdam

Met 4 jaar ervaring in de coachende tak van de software consultancy, heeft Mitchell niet stil gezeten. Deze software developer en Java Tribe lead is niet bang om uit zijn comfortzone te stappen en doet er alles aan om zich persoonlijk én professioneel te ontwikkelen. In deze podcast deelt hij zijn verhaal over werkgeluk, waaromnee zeggen je tijd en ruimte biedt en het belang van waardering op de werkvloer.

Kevin Jetten

‘If you shoot for the moon, even if you miss, you’ll be with the stars’. Met dit motto gaat Kevin geen enkele uitdaging uit de weg. Zijn ambitie om een ‘oprechte expert’ te zijn is te zien aan het feit dat hij aan zijn persoonlijke ontwikkeling werkt door diverse trainingente volgen. Hij mag dan wel junior developer zijn, maar aan wijze en inspirerende woorden van deze jonge man geen gebrek!

Koen Aerts

‘Organiseer je eigen ongemak’. Deze lijfspreuk heeft Koen geholpen om te groeien als mens. Koen is een man met een missie. Binnen én buiten de Rockstar-muren streeft hij naar het maken van impact. Verder vertelt hij waarom hij de stap naar CTO heeft gemaakt, van wie hij heeft geleerd wat hard werken is en hoe zijn inspiratiebron Michael Jordan hem hierbij geholpen heeft.

Rock your career – tech edition

Ga naar de bovenkant