Marktwaarde

Welk salaris verdient een solution architect?

Als solution architect speel je een cruciale rol bij het ontwerpen en implementeren van geavanceerde technologische oplossingen. Maar weet jij wat jouw marktwaarde is in termen van salaris en arbeidsvoorwaarden? Ontdek jouw marktwaarde als solution architect en verdien meer.

Solution architect

Bereken je marktwaarde.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de salaristrends en marktwaarde als Solution Architect. Door te weten wat gangbaar is in de branche, kun je jouw salaris optimaliseren en het meeste uit jouw carrière halen.

Veel Solution Architecten ontdekken na het horen van hun marktwaarde dat ze onderbetaald worden en dat er geen openheid bestaat over de constructie. Ontdek jouw marktwaarde met onze tool en ontvang deze binnen één werkdag op jouw 06-nummer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Welke technieken/certificaten bezit je?*
Verdien jij wel genoeg?

JOUW SALARIS ONDER DE LOEP.

Als Solution Architect in de IT-sector is het cruciaal om je bewust te zijn van je marktwaarde. Doordat je namelijk inzicht hebt in je marktwaarde ben je beter in staat om te kunnen onderhalen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw expertise als Solution Architect. Daarnaast kan het je ook helpen om een carrièrepad te ontwikkelen die aansluit bij jouw eigen ambities en doelen. 

Solution Architecten worden steeds meer erkend voor hun cruciale rol in het definiëren van technologische visies, het ontwerpen van complexe systemen en het begeleiden van teams bij de uitvoering van succesvolle projecten. Hierdoor zijn de salarissen voor Solution Architecten in de loop der tijd gestegen. 

complexe casussen & projecten

JOUW ROL ALS SOLUTION ARCHITECT.

Bij Team Rockstars IT draait alles om samenhorigheid en kennisdeling. Je wordt onderdeel van een hecht team van professionals die elkaar continu inspireren en ondersteunen. Bovendien krijg je de vrijheid om je eigen pad te kiezen en te werken aan uitdagende projecten die jouw expertise op de proef stellen.

Als Solution Architect bij Team Rockstars IT ben jij de sleutel tot succes voor deze toporganisaties. Jouw skills en inzichten maken het verschil en dragen bij aan de groei en vooruitgang van diverse industrieën. Ontdek de mogelijkheden bij Team Rockstars IT en zet jouw carrière in IT op een inspirerende en impactvolle koers.

Impactvolle organisaties

samen werken aan de toekomst.

Als Solution Architect wil je een verschil maken in de wereld van IT en organisaties naar nieuwe hoogten tillen. Bij Team Rockstars IT krijg je de unieke kans om dit te realiseren door samen te werken met impactvolle organisaties zoals de Belastingdienst, ASML, Essent en nog vele anderen.

Stel je voor dat je bij ASML aan de slag kunt gaan en je kennis kunt inzetten om hun CICD-systeem te versnellen, waardoor ze sneller en efficiënter kunnen ontwikkelen en innoveren. Of wat dacht je van DEGIRO, waar je de kans krijgt om de blauwdruk te maken van hun complete soft- en hardware systemen, waardoor ze naadloos op elkaar aansluiten en optimale prestaties leveren.

Waarom een solution architect moet weten welk salaris hij/zij kan verdienen

Als solution architect op IT-gebied ben jij de sleutel tot succes van IT-oplossingen en ben je verantwoordelijk voor het definiëren van de technologische visie, het plannen van complexe systemen en het faciliteren van samenwerking tussen verschillende stakeholders. Gezien de impact en verantwoordelijkheid die deze functie met zich meebrengt, kan je als solution architect een aantrekkelijk salaris verwachten. 

 Het exacte salaris van een solution architect is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaringsniveau, locatie, bedrijfsgrootte en branche/sector. Naarmate ervaring en dienstjaren toenemen, zal je salaris meestal meestijgen. Dit weerspiegelt de toenemende expertise en verantwoordelijkheid als solution architect. 

De salarissen van solution architecten weerspiegelen vaak de waarde die ze toevoegen aan het ontwikkelingsproces en het succes van IT-oplossingen. Solution architecten die effectieve technologiestrategieën kunnen ontwikkelen, innovatieve oplossingen kunnen implementeren en toegevoegde waarde kunnen bieden aan stakeholders, hebben een hogere marktwaarde en kunnen daarom aanspraak maken op een ​​aantrekkelijk salaris. 

Om je inkomen als solution architect te optimaliseren, is het aan te raden om continu te investeren in je professionele ontwikkeling. Houd je kennis up-to-date, blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de IT-wereld en verbeter  je vaardigheden.

Onze experts aan het woord.

Bekijk hieronder een aantal inspirerende Tech Talks gehouden door onze Solution Architecten.

Dedicated solution architecten

Maak kennis met een aantal solution architecten

verdien meer dan de rest.

Bij Team Rockstars IT werken we met een 70/30 model. Ook wel bekend als een midlance constructie, of het midlance-model. Omdat wij geloven dat goede prestaties beloond moeten worden, gaat het grootste deel (70%) van de omzet naar degene die echt het verschil maken: wij noemen ze IT-Rockstars!

Binnen deze constructie worden de zekerheden van een vast dienstverband (minimaal maandelijks 55% van je eigen omzet, vergelijkbaar met een marktconform vast salaris) gecombineerd met de vrijheden uit het ZZP’er-bestaan: je kiest je eigen projecten. In de regel gaan software developers er bij Team Rockstars IT 25% tot 40% op vooruit, waarbij ze natuurlijk jaarlijks stappen blijven zetten naarmate hun marktwaarde groeit.

The Architect View-Master

Architects need represen ...

So you want to be a solution architect?

Software developers with ...

Met Roel sparren over de mogelijkheden bij Team Rockstars IT?