Blog

Midlance, 70/30 en Detachering: De verschillen

Waarom kiezen zoveel IT professionals voor Team Rockstars IT? Naast de actieve community en de 100% vrijheid die men ervaart bij het kiezen van projecten en trainingen (gemiddeld medewerkergeluk van 8,7) , is een belangrijke component van  werkgeluk het salaris. En laten wij op dat gebied een uitblinker zijn in de branche.

En over dat salaris gesproken…hoe kan dat zo hoog zijn? In deze blog leggen wij je alles uit over ons 70/30 model en hoe deze werkwijze verschilt van andere bedrijven.

Detachering is niet  meer van deze tijd

De laatste jaren heeft de term Midlance een enorme vlucht genomen in Nederland. Steeds meer IT professionals die werken in detacheringsvormen beginnen in te zien dat de traditionele vorm van detacheren niet meer van deze tijd is. Met de opkomst van ‘Midlance-achtige’ concepten, is het belangrijk om de verschillen tussen andere concepten en het 70/30 model van Team Rockstars IT te belichten.

Zo krijg jij een maximaal salaris met het 70/30 model

Binnen ons 70/30 model krijg jij altijd 70% van je uurtarief. Er zijn geen tussenpartijen die van jouw harde werk profiteren. Het fijne van een vaste verdeling en 100% transparantie is dat we nooit meer gesprekken zullen hebben over wie recht heeft op welk deel van het verdiende geld.

Nog meer verdienen? Je uurtarief omhoog!

Voor zowel Rockstars als voor jou is er maar één manier om de verdiensten omhoog te schroeven; door het uurtarief te verhogen. Wij zullen er dus altijd alles aan doen om het maximale eruit te halen voor ons beiden en er is voor Rockstars een duidelijk incentive om te investeren in haar mensen. In de praktijk komt het erop neer dat mensen er jaarlijks gemiddeld met zo’n 20.000 euro op vooruit gaan.

het hoogste salaris van nederland, het laagste risico

Veel midlance-achtige bedrijven kiezen ervoor om een deel van het risico bij hun eigen mensen te leggen. Wanneer je bijvoorbeeld ziek bent, geen project hebt of op vakantie bent, dan val je terug op een vast salaris van 2200 à 2500 euro per maand. Leuk, maar niet genoeg om in je levensonderhoud te voorzien. Bovendien vinden wij dat het vinden van een geschikt project onze verantwoordelijkheid is, dus vinden we het niet fair dat jouw vaste salaris zakt wanneer je niet aan het werk bent.

Van alle Midlance & 70-30% bedrijven die er tegenwoordig bestaan, biedt Team Rockstars IT veruit de hoogste vaste salarissen van allemaal. Dat vaste salaris kan nooit zakken, ook niet als je niet aan het werk bent. Het is ook geen lening die je moet terugbetalen wanneer je niet op project zit. Ook krijg je direct bij je indiensttreding een contract voor onbepaalde tijd.

Richt je eigen ‘extra’s’ naar wens in

Wil je een Tesla rijden of liever een OV kaart? Een short-lease contract voor die éne vette opdracht of een kilometervergoeding voor je eigen auto? Helemaal jouw keuze. Wil je graag een vette beurs in het buitenland bezoeken? Dat kan! Nieuwe training volgen of toch liever een certificering behalen? Jij bepaalt en het budget is oneindig. Telefoon of laptop van de zaak? Ook dat is jouw eigen beslissing.

Vakantie en vrije dagen in eigen hand

Binnen dit model richt je ook zelf jouw vakanties in. Wil je een paar maanden er tussenuit voor een reis of verhuizing? Prima! Wij vertrouwen erop dat jij een professional bent die zelf in staat is om te beoordelen met welke work/life balance je optimaal presteert.

en dan even over je reistijden…

1,5 uur enkele reis in de auto zitten of 60 uur per week declarabel moeten zijn? Niet meer van deze tijd… De gemiddelde reistijd van onze IT-Rockstars is (in de spits) 30 à 35 minuten van deur tot deur. Ook spreken we met onze klanten af dat onze IT-Rockstars gewoon 40 uur (of 32/36) werken. Mocht je dan incidenteel eens een extra uurtje maken, dan krijg je die gewoon doorbetaald.

Maar dat is toch too good to be true?

Zoals je hierboven kan lezen heeft ons 70/30 model veel te bieden, zo veel dat je wellicht denkt: “Is dit niet een beetje te mooi om waar te zijn? Waar zit het addertje?” Nou… om eerlijk te zijn is het voor de meeste mensen ook te mooi om waar te zijn.

Om onder de bovenstaande voorwaarden te mogen werken, moet je echt een uitermate goede developer zijn. Ons 70/30 model is in die zin wel degelijk too good to be true: maar dat zijn jouw skills ook, toch ;-)

Dat we uiteindelijk de beloftes waarmaken voor de mensen die een spot weten te claimen, blijkt uit onze torenhoge tevredenheidscijfers. Durf jij het aan om jezelf te meten met de top? Klik dan hier.

Premium Rockstars Service: 30%

We vinden het belangrijk dat onze mensen snappen wat er gebeurt met de 30% die men afstaat. Wij zien dit als een premium service die onze IT-Rockstars kopen. Wat valt er onder deze premium service?

  • Zekerheid: je krijgt altijd het hoogste vaste salaris
  • Sales: We regelen de meest geschikte opdracht onder zo’n 70 vaste klanten
  • Onbeperkt trainingen: binnen ons eigen opleidingsinstituut ‘The Rockademy’
  • 1 op 1 begeleiding: Jouw persoonlijke talent manager
  • Administratie: Doen wij allemaal voor je
  • Tech / Kennisdeling events: Zo’n 50 per jaar, gericht op de nieuwste technieken
  • Fun / Social events: Karten, Boulderen, Mountainbiken, Padellen, Escaperooms, Borrels en feestjes
  • Tribes: Neem deel aan onze Java, Microsoft, Frontend, Testing & Cloud/DevOps Tribes
  • PA Services: Hypotheekadvies, Interieurstyling, Valentines Dating Service, Personal Training

De verschillen tussen detachering, midlance en ons 70/30 model

Traditionele Detachering Midlance & andere 70/30% concepten Team Rockstars 70/30 model
Salaris t.o.v. uurtarief 30 tot 40% en vaak niet transparant 60 tot 70% en volledig transparant 70% en volledig transparant
Vast salaris Hoog Laag Hoog
Variabele verdiensten Laag Hoog Hoog
Doorbetaald bij ziekte, vakantie, geen project? Volledig vaste salaris €2.200 tot €2.500 Volledig vaste salaris
Trainingen Mits er budget is en vaak standaard aanbod Onbeperkt budget en vaak standaard aanbod Onbeperkt budget en ruim aanbod
Vervoer
Ligt aan budget Zelf in te delen Zelf in te delen
Events
Redelijk Redelijk 100+ per jaar
Zelf je projecten kiezen? Nee Nee Altijd zelf kiezen
Filosofie Klant staat op 1 Klant staat op 1 IT-Rockstar staat op 1
Belangrijkste KPI Verdiende marge Verdiende marge Rockstar Tevredenheid
Verloop 17% 14% 6%

Geïnspireerd? Deel dit artikel

Ga naar de bovenkant