Welk salaris verdient een JAVA of kotlin developer?

Java developers zijn momenteel hard nodig gezien de veelzijdigheid van de taal en de mate waarin het binnen (grote) organisaties wordt ingezet. Binnen Java-gerelateerde rollen valt dus een goed salaris te verdienen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Met welke technieken werk je?*
Java engineers

BEREKEN JE MARKTWAARDE.

Maar al te vaak zien we dat ervaren Java en Kotlin developers onderbetaald worden. Nog belangrijker is dat er vaak een stuk transparantie en openheid over het beloningsmodel ontbreekt. Bij Team Rockstars IT geloven wij dat dat anders kan.

Je marktwaarde kennen is als Java developer enorm belangrijk. Binnen de IT-sector zijn er namelijk veel verschillende bedrijven, met verschillende manieren van belonen en uiteenlopende loonschalen. Het komt regelmatig voor dat je bij een overstap zomaar 500 euro meer kan gaan verdienen! Maar, hoe weet je nou of je marktconform beloond wordt als je maar een beperkt referentiekader hebt?

Dat is waar wij je graag helpen. Door onze brede ervaring binnen de IT-sector en diverse portfolio aan klanten kunnen we een goede inschatting maken van wat jij waard bent. Door samen te kijken naar jouw ervaring met frameworks (zoals Hybernate, Quarkus, Apache Kafka of Jakarta EE) en werkwijzen binnen organisaties (in de Cloud of on-premise) maken wij een realistische inschatting van wat jij zou kunnen verdienen. Ontdek jouw marktwaarde met onze tool en ontvang deze binnen één werkdag op jouw 06-nummer.

Indien je dit wenst, verwijderen we jouw nummer naderhand.

Verdien jij wel genoeg?

JOUW SALARIS ONDER DE LOEP.

Tegenwoordig werken organisaties met allerlei verschillende manieren van belonen. Loondienst, detachering, midlance, freelance. Natuurlijk blijft hierin het vaste loondienst het populairst, maar je ziet steeds meer organisaties die inzetten op bijvoorbeeld detachering of midlance. Dit biedt variatie in het werk, naast dat er vaak veel groei- en opleidingsmogelijkheden zijn.

Een veelvoorkomend nadeel bij detachering is het gebrek aan transparantie. Java en Kotlin developers krijgen in verhouding met het gevraagde uurtarief weinig loon, maar doordat ze hun uurtarief niet weten is de vergelijking ook moeilijk te maken!

Dat is waar een midlance model bijvoorbeeld interessant kan zijn als Java en Kotlin Developer, je krijgt dan namelijk een percentage van de omzet die jij genereert. Wel zo eerlijk toch? Bij Team Rockstars geloven wij in openheid en transparantie en hebben we daarom voor het midlance model gekozen. Dit doen we mét een vast maandloon, zodat je ook zonder opdracht gewoon je rekeningen kunt betalen.

Mocht je ook nieuwsgierig zijn naar wat we vanuit Team Rockstars voor jou kunnen betekenen? We vertellen je graag wat we jou kunnen bieden in dit stadium van je carrière!

hoe vergroot een javaan zijn/haar marktwaarde op de it markt?

Als Java of Kotlin engineer kan je veel doen om je meerwaarde te vergroten binnen het bedrijf waar je werkt. Als je kennis hebt van technieken zoals o.a. Spring Boot, Jakarta EE, Quarkus, Apache Kafka en hier trainingen/cursussen in hebt gevolgd, kan dat jouw waarde aanzienlijk vergroten als Developer.

Ook het schrijven van blogs, geven van Q&A’s, en spreken op congressen zal je bekendheid vergroten binnen het Java domein en kan je floreren als Java of Kotlin Engineering Expert. Aangezien steeds meer bedrijven data migreren naar de Cloud is kennis van platformen zoals Azure & AWS ook zeker van toegevoegde waarde. Haal je hier zelfs nog een aantal certificeringen van, dan maakt het dat je aantoonbare ervaring hebt met dit expertisegebied en vergoot het dus ook weer je waarde als IT professional.

Benieuwd naar welke certificeringen interessant zijn om te behalen? Je ziet ze hier opgesomd.

salarisonderhandeling

3 tips voor een topsalaris.

java tribe

Bezoek onze java tribe

Kennisdeling vinden wij bij Team Rockstars enorm belangrijk. Lees hoe wij dit doen binnen onze Java tribe.

java tribe

onze 3 peilers

Dedicated java tribe

Onze JAVA tribe leads

klanten & partners