Marktwaarde

Welk salaris verdient een devops engineer?

Als DevOps engineer werk je hard en ontwerp, implementeer en onderhoud je geautomatiseerde processen en workflows voor softwareontwikkeling en -implementatie. Maar weet je ook wat jouw marktwaarde is in termen van salaris en arbeidsvoorwaarden? Door je marktwaarde te kennen, kun je beter onderhandelen over jouw salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

DevOps engineers

Bereken je marktwaarde.

Als DevOps engineer is het belangrijk om je marktwaarde te kennen. Het kennen van je marktwaarde stelt je in staat om jezelf te profileren en te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Veel DevOps engineers ontdekken na het horen van hun marktwaarde dat ze onderbetaald worden en dat er geen openheid bestaat over de constructie. Ontdek jouw marktwaarde met onze tool en ontvang deze binnen één werkdag op jouw 06-nummer. Indien je dit wenst, verwijderen we jouw nummer naderhand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Met welke technieken werk je?*
Verdien jij wel genoeg?

JOUW SALARIS ONDER DE LOEP.

Als DevOps engineer is het belangrijk om je marktwaarde te kennen. Het bepalen van jouw marktwaarde kan je helpen om je salaris en arbeidsvoorwaarden te optimaliseren en een carrièrepad uit te stippelen dat past bij jouw ambities. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de salarissen die gangbaar zijn in jouw regio en branche.

Wij helpen je om inzicht in je marktwaarde te krijgen, zodat jij meer kunt verdienen. Wij garanderen je dat dit je gaat helpen om je professionele ontwikkeling te stimuleren en je te concentreren op de belangrijkste doelen voor jouw carrière.

Dus, wil je weten wat je waard bent als cloud engineer en meer verdienen? Ontdek je marktwaarde en ga slim om met je salarisonderhandelingen.

salarisonderhandeling

3 tips voor een topsalaris.

devops tribe

Bezoek onze devops tribe

Kennisdeling vinden wij bij Team Rockstars enorm belangrijk. Lees hoe wij dit doen binnen onze DevOps tribe.

devops tribe

Waarom een Devops engineer moet weten welk salaris hij/zij kan verdienen.

Het salaris van een DevOps Engineer kan verschillen op basis van verschillende factoren, zoals ervaring, locatie, en het niveau van expertise. Zo kunnen DevOps Engineers in grote bedrijven met complexe infrastructuren bijvoorbeeld een hoger salaris verdienen dan DevOps Engineers in kleine bedrijven.

Over het algemeen kan een DevOps Engineer een aantrekkelijk salaris verwachten, omdat DevOps steeds belangrijker wordt voor bedrijven om softwareontwikkeling en implementatie te optimaliseren. Bovendien is er ook een toenemende vraag naar DevOps oplossingen in verschillende industrieën.

Het kennen van je marktwaarde als DevOps Engineer stelt je in staat om beter te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien kan het je helpen bij het kiezen van de juiste baan en het ontwikkelen van een carrièrepad dat past bij jouw vaardigheden en ambities.

Jouw rol is steeds belangrijker geworden in de digitale wereld van vandaag, waar DevOps-oplossingen een essentieel onderdeel zijn van het succes van een bedrijf.

Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de salarisontwikkelingen binnen de branche. Zo is het salaris van een DevOps Engineer de afgelopen jaren gestegen vanwege de groeiende vraag en de toenemende complexiteit van DevOps-oplossingen. Het kennen van de markttrends kan je helpen bij het onderhandelen over salaris en het maken van weloverwogen carrièrekeuzes.

Door goed op de hoogte te zijn van de salarisontwikkelingen in de branche, kun je je professionele doelen bereiken en een succesvolle carrière opbouwen.

verdien meer dan de rest.

Bij Team Rockstars IT werken we met een 70/30 model. Ook wel bekend als een midlance constructie, of het midlance-model. Omdat wij geloven dat goede prestaties beloond moeten worden, gaat het grootste deel (70%) van de omzet naar degene die echt het verschil maken: wij noemen ze IT-Rockstars!

Binnen deze constructie worden de zekerheden van een vast dienstverband (minimaal maandelijks 55% van je eigen omzet, vergelijkbaar met een marktconform vast salaris) gecombineerd met de vrijheden uit het ZZP’er-bestaan: je kiest je eigen projecten. In de regel gaan software developers er bij Team Rockstars IT 25% tot 40% op vooruit, waarbij ze natuurlijk jaarlijks stappen blijven zetten naarmate hun marktwaarde groeit.

Midlance, 70/30 en detachering: de verschillen

Waarom kiezen zoveel IT- ...

onze 3 peilers