Marktwaarde

Welk salaris verdient een data engineer?

Als Data engineer werk je dagelijks met complexe datastructuren en -processen om waardevolle inzichten te genereren voor je werkgever. Maar weet je eigenlijk wel wat je waard bent in termen van salaris en marktwaarde? Wat is een realistisch uurtarief? Als je meer wilt verdienen en je carrière naar een hoger niveau wilt tillen, is het belangrijk om je marktwaarde te kennen.

Data engineers

WEET WAT JE WAARD BENT.

Als Data Engineer is het belangrijk om je marktwaarde en dus je uurtarief te kennen. Weten welk salaris je waard bent stelt je in staat om jezelf te profileren en te onderhandelen over je tarief en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Veel Data engineers ontdekken na het horen van hun marktwaarde dat ze onderbetaald worden en dat er geen openheid bestaat over de constructie. Ontdek jouw marktwaarde met onze tool en ontvang deze binnen één werkdag op jouw 06-nummer. Indien je dit wenst, verwijderen we jouw nummer naderhand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Met welke technieken werk je?*
Verdien jij wel genoeg?

JOUW SALARIS ONDER DE LOEP.

Het kennen van je marktwaarde als Data engineer stelt je in staat om beter te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het kan je ook helpen bij het kiezen van de juiste baan, het bepalen van je carrièrepad en het creëren van een strategie om je professionele doelen te bereiken.

Wij helpen je om inzicht in je martkwaarde te krijgen, zodat je weet welk uurtarief realistisch is voor een data engineer met jouw ervaring. Zo kun jij snel meer gaan verdienen. Wij garanderen je dat dit je gaat helpen om je professionele ontwikkeling te stimuleren en je te concentreren op de belangrijkste doelen voor jouw carrière.

Dus, wil je weten wat je waard bent en welk salaris past bij een Data engineer van jouw niveau? Ontdek je marktwaarde en ga slim om met je salarisonderhandelingen.

salarisonderhandeling

3 tips voor een topsalaris.

data tribe

Bezoek onze data tribe

Kennisdeling vinden wij bij Team Rockstars enorm belangrijk. Lees hoe wij dit doen binnen onze Data tribe.

data tribe

de drie meest populaire carrières in data

Ben jij een Data Engineer, Machine Learning Engineer, MLOps Engineer of een andere specialist in dit opkomende veld?

In een wereld waar technologieën zoals data science, machine learning en data engineering de boventoon voeren, is de vraag naar gekwalificeerde experts in Nederland nog nooit zo groot geweest. De drie meest populaire carrières binnen Data zijn dan ook Data Science, Machine Learning en Data Engineering. Maar wat houden deze banen eigenlijk in?

Data Science

Data Science richt zich op het ontdekken van inzichten uit complexe en ongestructureerde data.

Machine learning

Machine Learning, een subset van data science, is gericht op het bouwen van modellen die leren en zichzelf verbeteren uit data.

Data engineering

Data Engineering daarentegen legt de fundering door ervoor te zorgen dat data toegankelijk, betrouwbaar en in het juiste formaat voor analyses is.

Gezien de technologische groei binnen Nederland en de vele expats die onze markt betreden, weten velen in deze industrie hun echte waarde niet.

Technieken & Toolings: Waar ligt jouw expertise?

Werk je met Python of ben je bedreven in (Py)Spark? Misschien ben je gespecialiseerd in Cloud oplossingen zoals Azure, AWS of GCP. Of je nu ervaring hebt met IaC zoals Terraform en Bicep, containerization met Docker en Kubernetes, werken met Databricks, model monitoring, API ontwikkeling met FastAPI of Flask, orchestration, of het opzetten van CI/CD pipelines, jouw specifieke vaardigheden zijn van cruciaal belang om je marktwaarde te bepalen.

welk uurtarief kun je vragen?

Bij Team Rockstars IT werken we met een 70/30 model. Ook wel bekend als een midlance constructie, of het midlance-model. Omdat wij geloven dat goede prestaties beloond moeten worden, gaat het grootste deel (70%) van de omzet naar jou! Hoe hoger je uurtarief, hoe groter je omzet. Des te belangrijker dus dat je weet welk tarief past bij jouw ervaring.

Binnen deze constructie worden de zekerheden van een vast dienstverband (minimaal maandelijks 55% van je eigen omzet, vergelijkbaar met een marktconform vast salaris) gecombineerd met de vrijheden uit het ZZP’er-bestaan: je kiest je eigen projecten. In de regel gaan data engineers er bij Team Rockstars IT 25% tot 40% op hun uurtarief vooruit, waarbij ze natuurlijk jaarlijks stappen blijven zetten naarmate hun marktwaarde groeit.

Waarom een data engineer moet weten welk salaris hij/zij kan verdienen.

Het salaris van een data engineer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf waar je voor werkt, de locatie en het niveau van de ervaring en vaardigheden die vereist zijn voor de functie. Zo kunnen data engineers in grote bedrijven met complexe datastructuren en -processen bijvoorbeeld een hoger salaris verdienen dan data engineers in kleine bedrijven.

Over het algemeen kan een data engineer een goed salaris verwachten, omdat de vraag naar professionals op dit gebied hoog is en de discipline van groot belang is voor bedrijven die afhankelijk zijn van data voor hun besluitvorming en bedrijfsvoering.

Als data engineer is het dus extra belangrijk om op de hoogte te zijn van de salarissen die gangbaar zijn in de branche en regio waarin je werkt. Het kennen van je marktwaarde als data engineer stelt je in staat om beter te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien kan het je helpen bij het kiezen van de juiste baan en het ontwikkelen van een carrièrepad dat past bij jouw vaardigheden en ambities.

onze 3 peilers