Marktwaarde

Welk salaris verdient een data engineer?

Als Data engineer werk je dagelijks met complexe datastructuren en -processen om waardevolle inzichten te genereren voor je werkgever. Maar weet je eigenlijk wel wat je waard bent in termen van salaris en marktwaarde? Als je meer wilt verdienen en je carrière naar een hoger niveau wilt tillen, is het belangrijk om je marktwaarde te kennen.

Data engineers

WEET WAT JE WAARD BENT.

Als Data Engineer is het belangrijk om je marktwaarde te kennen. Het kennen van je marktwaarde stelt je in staat om jezelf te profileren en te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Veel Data engineers ontdekken na het horen van hun marktwaarde dat ze onderbetaald worden en dat er geen openheid bestaat over de constructie. Ontdek jouw marktwaarde met onze tool en ontvang deze binnen één werkdag op jouw 06-nummer. Indien je dit wenst, verwijderen we jouw nummer naderhand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Met welke technieken werk je?*
Verdien jij wel genoeg?

JOUW SALARIS ONDER DE LOEP.

Het kennen van je marktwaarde als Data engineer stelt je in staat om beter te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het kan je ook helpen bij het kiezen van de juiste baan, het bepalen van je carrièrepad en het creëren van een strategie om je professionele doelen te bereiken.

Wij helpen je om inzicht in je marktwaarde te krijgen, zodat jij meer kunt verdienen. Wij garanderen je dat dit je gaat helpen om je professionele ontwikkeling te stimuleren en je te concentreren op de belangrijkste doelen voor jouw carrière.

Dus, wil je weten wat je waard bent als Data engineer en meer verdienen? Ontdek je marktwaarde en ga slim om met je salarisonderhandelingen.

salarisonderhandeling

3 tips voor een topsalaris.

data tribe

Bezoek onze data tribe

Kennisdeling vinden wij bij Team Rockstars enorm belangrijk. Lees hoe wij dit doen binnen onze Data tribe.

data tribe

verdien meer dan de rest.

Bij Team Rockstars IT werken we met een 70/30 model. Ook wel bekend als een midlance constructie, of het midlance-model. Omdat wij geloven dat goede prestaties beloond moeten worden, gaat het grootste deel (70%) van de omzet naar degene die echt het verschil maken: wij noemen ze IT-Rockstars!

Binnen deze constructie worden de zekerheden van een vast dienstverband (minimaal maandelijks 55% van je eigen omzet, vergelijkbaar met een marktconform vast salaris) gecombineerd met de vrijheden uit het ZZP’er-bestaan: je kiest je eigen projecten. In de regel gaan software developers er bij Team Rockstars IT 25% tot 40% op vooruit, waarbij ze natuurlijk jaarlijks stappen blijven zetten naarmate hun marktwaarde groeit.

Waarom een data engineer moet weten welk salaris hij/zij kan verdienen.

Het salaris van een data engineer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf waar je voor werkt, de locatie en het niveau van de ervaring en vaardigheden die vereist zijn voor de functie. Zo kunnen data engineers in grote bedrijven met complexe datastructuren en -processen bijvoorbeeld een hoger salaris verdienen dan data engineers in kleine bedrijven.

Over het algemeen kan een data engineer een goed salaris verwachten, omdat de vraag naar professionals op dit gebied hoog is en de discipline van groot belang is voor bedrijven die afhankelijk zijn van data voor hun besluitvorming en bedrijfsvoering.

Als data engineer is het dus extra belangrijk om op de hoogte te zijn van de salarissen die gangbaar zijn in de branche en regio waarin je werkt. Het kennen van je marktwaarde als data engineer stelt je in staat om beter te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien kan het je helpen bij het kiezen van de juiste baan en het ontwikkelen van een carrièrepad dat past bij jouw vaardigheden en ambities.

onze 3 peilers