reference case

VOLKERWESSELS TELECOM

introduction

Over volkerwessels telecom

 

VolkerWessels Telecom verzorgt het gehele traject rond de aanleg van hoogwaardige digitale infrastructuur. Van analyse en ontwerp tot bouw, installatie, onderhoud en beheer. Het ultieme doel? Optimale connectiviteit tot op de laatste vierkante centimeter. Zo maken ze leven en werken zo comfortabel mogelijk.

business case

quickFACTS

Challenge

Legacy en innovatie samenbrengen in een nieuwe architectuur.

Solution

Van spaghetti naar architectuur blauwdruk.

Results

Van 100 naar 7 basis applicaties, blauwdruk architectuur voor de toekomst en meer data-driven.

Used tools & technologies

kopiëren

Challenge: legacy en innovatie samenbrengen in een nieuwe architectuur

Het (legacy) applicatielandschap van VolkerWessels Telecom (VWT) is met de jaren ontstaan. Kennis hierover zit veelal “in de hoofden van mensen” en de applicaties sluiten niet altijd meer aan op de veranderde vraag van de business. Binnen VWT was een ander team bezig met nieuwe technologie en innovatie.

Leon van der Heijden, directeur digitalisering & ICT bij VolkerWessels Telecom, nam de uitdaging aan om deze twee werelden bij elkaar te brengen. “Standaardiseren om te flexibiliseren” is hierbij zijn uitspraak.

Allereerst is een blauwdruk van de gewenste toekomstige architectuur nodig om daarna te kunnen gaan (her)bouwen aan toekomstbestendige applicaties, in de cloud.

Solution: van spaghetti naar architectuur

Leon schakelde IT Rockstar Hans Hart in om ‘de spaghetti’ uit elkaar te halen en opnieuw te ordenen. Het doel van de nieuwe architectuur-blauwdruk is om op termijn te kunnen gaan werken in een volledige SaaS-omgeving. Met de blauwdruk kan VWT de noodzakelijke stappen gaan zetten om echt data-driven te gaan werken.

Leon: “Data vastleggen om te ontsluiten is belangrijk om de kennis achter te laten voor de nieuwe generatie. Data geeft ons meer inzicht in de operatie, knelpunten en ook wat er juist goed gaat”. Dit zorgt ervoor dat problemen sneller worden opgelost en helpt het klanten beter te bedienen.

Team Rockstars IT heeft een goede fundering neergezet voor de toekomst van VolkerWessels Telecom. Er zijn inmiddels 100 applicaties teruggebracht naar 7 basis applicaties. “Hans weet een goede keuze te maken tussen de mogelijke oplossingen en staat hier 100% achter.”

Samenwerking Team Rockstars

“Leon: “Team Rockstars IT schakelt snel en luistert echt naar onze behoefte. Ze kijken hoe zij hier de best passende kandidaat op kunnen voorstellen. Jullie stralen een bepaalde professionaliteit en deskundigheid uit. Er is geen enkele andere leverancier die zoveel investeert in onze klantrelatie.”

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem contact op met Team Rockstars IT.

business

happy developers, happy customers

  • Rockstars tevredenheid 8.7
  • 87% wordt verlengd
  • Klantwaardering 8.5

Onze IT-Rockstars scoren hoog op werkgeluk (gemiddeld cijfer 8.7) , 87% van de klanten willen IT-Rockstars langer op project houden, en klanten waarderen IT Rockstars enorm (gemiddeld cijfer 8.5).

Ga naar de bovenkant