Results

Van 100+

Basis applicaties

Naar 7

Basis applicaties

Van werken

Op basis van ideeen

Naar Data driven

Besluitvorming

Tech stack

Used tools & technologies
  • Microsoft Azure (service Bus, IaaS, PaaS),
  • Azure DevOps
  • Google Cloud Platform (Event Sourcing)
  • BlueDolphin & ArchiMate (vastlegging IT Landschap)
  • Excalidraw & Visio

VolkerWessels Telecom verzorgt het gehele traject rond de aanleg van hoogwaardige digitale infrastructuur. Van analyse en ontwerp tot bouw, installatie, onderhoud en beheer. Het ultieme doel? Optimale connectiviteit tot op de laatste vierkante centimeter. Zo maken ze leven en werken zo comfortabel mogelijk.

Challenge

LEGACY EN INNOVATIE SAMENBRENGEN IN EEN NIEUWE ARCHITECTUUR

Het (legacy) applicatielandschap van VolkerWessels Telecom (VWT) is met de jaren ontstaan. Kennis hierover zit veelal “in de hoofden van mensen” en de applicaties sluiten niet altijd meer aan op de veranderde vraag van de business. Binnen VWT was een ander team bezig met nieuwe technologie en innovatie.

Leon van der Heijden, directeur digitalisering & ICT bij VolkerWessels Telecom, nam de uitdaging aan om deze twee werelden bij elkaar te brengen. “Standaardiseren om te flexibiliseren” is hierbij zijn uitspraak.

Allereerst is een blauwdruk van de gewenste toekomstige architectuur nodig om daarna te kunnen gaan (her)bouwen aan toekomstbestendige applicaties, in de cloud.

Solution

VAN SPAGHETTI NAAR ARCHITECTUUR

Leon schakelde IT Rockstar Hans Hart in om ‘de spaghetti’ uit elkaar te halen en opnieuw te ordenen. Het doel van de nieuwe architectuur-blauwdruk is om op termijn te kunnen gaan werken in een volledige SaaS-omgeving. Met de blauwdruk kan VWT de noodzakelijke stappen gaan zetten om echt data-driven te gaan werken.

Leon: “Data vastleggen om te ontsluiten is belangrijk om de kennis achter te laten voor de nieuwe generatie. Data geeft ons meer inzicht in de operatie, knelpunten en ook wat er juist goed gaat”. Dit zorgt ervoor dat problemen sneller worden opgelost en helpt het klanten beter te bedienen.

Team Rockstars IT heeft een goede fundering neergezet voor de toekomst van VolkerWessels Telecom. Er zijn inmiddels 100 applicaties teruggebracht naar 7 basis applicaties. “Hans weet een goede keuze te maken tussen de mogelijke oplossingen en staat hier 100% achter.”

Collaboration

Samenwerking met Team Rockstars IT

Leon: “Team Rockstars IT schakelt snel en luistert echt naar onze behoefte. Ze kijken hoe zij hier de best passende kandidaat op kunnen voorstellen. Jullie stralen een bepaalde professionaliteit en deskundigheid uit. Er is geen enkele andere leverancier die zoveel investeert in onze klantrelatie.”

”Jullie stralen een bepaalde professionaliteit en deskundigheid uit.”

Leon van der Heijden, directeur digitalisering & ICT bij VolkerWessels Telecom