reference case

VISION HEALTHCARE

introduction

“Tijdens de implementatiefase is voldoende kennis van levensbelang”

De exacte kosten van een cloud platform zijn tevoren nooit volledig in te schatten. Daarom is het zo belangrijk om er meteen na de migratie bovenop te zitten. Om in te kunnen grijpen waar nodig. Vision Healthcare merkte dat de kosten onophoudelijk bleven stijgen. Aan Rockstar David de taak uit te zoeken hoe dit kwam.

quickFACTS

Challenge

Een audit uitvoeren op een bestaande cloud omgeving met de nadruk op kostenbesparing.

Target Group

Een online platform voor gezondheid en welzijn met 80 fte, gespecialiseerd in vitamines en supplementen.

Solution

Azure Cloud Scan gericht op security, governance en – met name – kostenbesparing.

Results

Structurele kostenbesparing en grip op de kosten in de toekomst.

Used Tools & Technologies

  • Azure cloud scan

Over David (29)

David werkt 3,5 jaar bij Team Rockstars IT en is inmiddels veel meer dan de developer die binnenkwam. “Na zes maanden vroegen ze al of ik allerlei extra dingen wilde doen, en dat is nooit meer opgehouden.” Het resultaat: hij is nu Cloud Solution Architect en Special Agent voor de Public Cloud en DevOps. “Als Special Agent krijg ik een dag in de week de tijd om mijn andere ambities waar te maken zoals het geven van trainingen en het spreken op conferenties en seminars. Ik zit daarvoor een dag in de week op kantoor en de andere vier dagen zit ik bij klanten.”

Al snel na zijn aantreden bij Team Rockstars, ging David aan de slag bij een grote bank voor een van de grootste cloud migraties van Nederland. “Ik heb daardoor heel nauw samengewerkt met Microsoft en veel features kunnen gebruiken voordat de rest van de wereld dat kon. Én ik heb samen kunnen werken met de beste engineers van Microsoft in Nederland.”

David werkt zowel bij grote bedrijven als voor het MKB. “Daar merk je dat de beslis- en feedbackcycli veel korter zijn. Je kunt sneller gaan, maar tegelijkertijd kost implementatie van nieuwe werkprocessen veel tijd omdat mensen bij een kleiner bedrijf er vaak al heel lang werken en het moeilijk vinden werkwijzen los te laten. En uiteindelijk werkt IT zo goed als de mensen die ermee werken.”

challenge

Risico’s voorkomen

“Veel issues met cloud platformen zijn te tackelen door er al bij de migratie aandacht aan te besteden”, betoogt David. “Besteed daarom voldoende aandacht aan de configuratie. Let zeker de eerste maanden strak op je verbruikskosten zodat je dat goed kan managen. Je kunt de kosten vooraf nooit exact inschatten, daarvoor zijn er te veel variabelen en je hebt te maken met facturatie per seconde. Dus hou het in de gaten, zodat je tijdig kunt bijsturen. Besteed daarnaast voldoende aandacht aan informatie en beheersbaarheid: zonder informatie kan je niet acteren en zonder beheersbaarheid kan je niet ingrijpen.”

David weet dat veel IT-partners en cloud platformen zoveel overnemen, dat het lijkt alsof je als klant zelf niets hoeft te weten. Het tegendeel is echter het geval. “Voor een goede implementatie is veel kennis nodig. Die kennis heb je slechts tijdelijk nodig, alleen tijdens de implementatie. Maar dan is het ook wel meteen van levensbelang. Investeer je niet in die kennis in die eerste fase, dan loop je het risico op security leaks en betaal je vrijwel zeker altijd te veel.”

“Voor een goede implementatie is veel kennis nodig. Die kennis heb je slechts tijdelijk nodig, alleen tijdens de implementatie. Maar dan is het ook wel meteen van levensbelang. Investeer je niet in die kennis in die eerste fase, dan loop je het risico op security leaks en betaal je vrijwel zeker altijd te veel.”

David – Developer Team Rockstars IT

solution

Grip houden

Hoewel de nadruk op de kosten lag, heeft David ook aanbevelingen gedaan over governance. “Ze hebben er niets aan als het nu is opgelost, maar ze straks weer tegen onverwacht hoge kosten aanlopen”, zegt hij. ”Dus is het belangrijk om zelf inzicht te krijgen en houden. Daarom heb ik in workshops de tools toegelicht die in het platform zitten waarmee je de kosten zelf in de hand kunt houden. Mijn advies was om kostenplafonds in te stellen en alerts, zodat bij veranderingen meteen wordt gealarmeerd. Ook heb ik geadviseerd een dashboard in te richten zodat je altijd je kosten in een oogopslag bij elkaar ziet staan. Ook was er in dit geval winst te behalen door resources in te kopen voor een langere periode, in plaats van per seconde te betalen.”

“Met de Azure Cloud Scan voer ik een audit uit op cloud migraties”, licht David toe. “Ik kijk daarbij naar security, governance en kosten. In dit geval vroeg Vision Healthcare specifiek om naar de kosten te kijken. Hun wens was om de kostenstijging terug te draaien en weer uit te komen op het ‘oude’ kostenplaatje. Maar ze hadden niet in beeld waarom de kosten zo waren gestegen. Bij Vision Healthcare krijgen de developers veel vrijheid om zelf hun werk in Azure te deployen, dit vereist echter wel een goed raamwerk om kosten en security te managen. ”

result

Exponentiële kostenstijging

Diederik Oostburg, IT-director bij Vision Healthcare: “Aan de hand van een tweedaagse audit, bracht David in beeld waar het probleem vandaan kwam. Hij creëerde inzicht in de grootste kostenposten door het toevoegen van een aantal dashboards en legde daarmee een aantal veelvoorkomende configuratiefouten bloot die zorgden voor onnodige kosten. Zo hadden we onnodig veel individuele resources, terwijl de services ook gedeelde resources konden gebruiken. David ontdekte ook een aantal resources die we simpelweg niet meer gebruikten en resources die hetzelfde werk stonden te doen. Met het opschonen hiervan hadden we de kosten van Davids audit eigenlijk al zo goed als terugverdiend.” David koppelde zijn bevindingen terug, zodat Vision Healthcare zelf aan de slag kon met het doorvoeren van veranderingen. Hij gaat wel nog een paar keer terug om mee te kijken.

“David ontdekte ook een aantal resources die we simpelweg niet meer gebruikten en resources die hetzelfde werk stonden te doen. Met het opschonen hiervan hadden we de kosten van Davids audit eigenlijk al zo goed als terugverdiend.”

David – Developer Team Rockstars IT

business

happy developers, happy customers

  • Rockstars tevredenheid 8.7
  • 87% wordt verlengd
  • Klantwaardering 8.5

Onze IT-Rockstars scoren hoog op werkgeluk (gemiddeld cijfer 8.7) , 87% van de klanten willen IT-Rockstars langer op project houden, en klanten waarderen IT Rockstars enorm (gemiddeld cijfer 8.5)

Ga naar de bovenkant