Rockstar Interview

KPN CO (voorheen Reggefiber) voorziet miljoenen inwoners van razendsnel internet via het grootste glasvezelnetwerk van Nederland. Dagelijks vindt er op grote schaal uitbreidingen en onderhoud van zowel eigen monteurs als externe partijen. Om deze werkzaamheden te faciliteren zijn er native in-house applicaties ontwikkeld voor Android en iOS.

IT Rockstar Kevin is verantwoordelijk voor een set applicaties waarin eenvoud en betrouwbaarheid zeer belangrijk zijn, zodat gebruikers geholpen worden in het verrichten van hun werkzaamheden.

De applicaties voorzien onder andere in het tonen van relevante technische data, het kunnen melden van problemen/onregelmatigheden en om de toegang tot technische panden veiliger te maken. Het platform en verschillende onderdelen wordt voortdurend verbeterd, uitgebreid en gezocht naar nieuwe toepassingen.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Het project kent een veelzijdigheid aan technieken en koppelvlakken om allerlei systemen (zowel software als hardware) die ieder andere uitdagingen met zich mee brengen. Dit terwijl de voorkant natuurlijk zo eenvoudig mogelijk moet blijven.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

  • Android apps: Java, Android Studio, Realm
  • iOS Apps: Object-C en Swift, XCode, Realm
  • Backends: Java, Spring, Tomcat, RESTful en Soap services, Oracle, Hibernate
  • Web frontends: Javascript/Typescript, AngularJS

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Toen ik het project overnam was ik de enige ontwikkelaar, uiteindelijk zijn we in een jaar naar een klein team gegroeid. Daarbij heb ik mijn steentje kunnen bijdragen aan het introduceren van scrum en de communicatie richting andere afdelingen.

In deze periode hebben we het project vlekkeloos uitgebreid van c.a. duizend technische objecten in het systeem, naar ruim 35.000 objecten verdeeld over een scala van systemen.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Een set applicaties waarin eenvoud en betrouwbaarheid zeer belangrijk zijn, zodat gebruikers geholpen worden in het verrichten van hun werkzaamheden.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

De transitie van een enkele ontwikkelaar naar een team was een leerzaam traject. Ook is dit mijn eerste project waarbij ik de Android applicatie heb onderhouden en uitgebreid.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Het project vereiste een hoge mate van zelfstandigheid, wat naast de nodige verantwoordelijkheid veel ruimte bood voor eigen initiatief. Dit zorgt ervoor dat een Rockstar zijn ei hier goed kwijt kan.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Het project vereiste een hoge mate van zelfstandigheid.

Kevin, JAVA Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?