Rockstar Interview

Met de Masterplan software kunnen beheerders en planners van een zeecontainer opslag “yard” visueel zien en plannen waar welke container staat of heen gaat. Van een ship naar de opslag, van opslag naar een trein of vrachtwagen etc. IT Rockstar Daan vertelt ons meer over dit project.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

De grootste sellingpoint van dit project was de mogelijkheid om samen te werken met extreem vaardige C# programmeurs op een project wat een zeer hoog niveau van coderen heeft.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Het hoge professionele niveau waarin de code is opgebouwd, met betrekking tot patronen en abstractie bijvoorbeeld.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Deze software wordt gemaakt met de nieuwste c# .Net technieken en Prism en telerik componenten, om tot een moderne en responsive desktop applicatie te komen. MSTest en CodedUI zijn wat technieken die we gebruiken om boven de 80% code coverage te blijven.

Het complete project wordt minstens 1 a 2 keer per jaar geaudit door SIG (Software Improvement Group). Het DevOps aspect is ondergebracht in Visual Studio Online.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Elke verplaatsing van een container cost al snel tussen de 10 en de 20 euro. Hoe efficiënter dit gepland kan worden hoe meer geld en tijd er kan worden bespaard.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Mijn algehele expertise op het gebied van .Net is met sprongen vooruit gegaan. Daarnaast heb ik leren werken met Jetbrain’s Rider.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Het niveau en de “stakes”. In een industrie waar je met grote getallen werkt; Zowel in aantallen containers, tonnage van vracht of financiële waarde een product positioneren dat aan zulke strenge eisen moet voldoen. Dat maakt het IT Rockstar waardig.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Mijn expertise van .NET is met sprongen vooruit gegaan.

Daan, .NET Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?