Rockstar Interview

HeadFirst is de kennisbemiddelaar tussen Zelfstandig Professionals, Leveranciers en Opdrachtgevers. Elke dag zijn er via HeadFirst meer dan 5.000 professionals aan het werk bij Opdrachtgevers. Voor de administratie van al deze overeenkomsten en de bemiddeling tussen Zelfstandig Professionals, Leveranciers en Opdrachtgevers wordt Select gebruikt.

“Ondanks dat het veel werk was, is de migratie uiteindelijk soepel verlopen.”

Ruben Hemmes, JAVA Engineer bij Team Rockstars IT

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Wat mij het meeste aansprak is dat de ontwikkelaars veel afwisseling in het werk hebben. Ik doe veel werk in de backend, frontend en ben ook nog bezig met de infrastructuur waar de applicatie op draait.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Ik ben bezig geweest om de applicatie op een nieuwe infrastructuur te laten draaien. Ondanks dat het veel werk was, is de migratie uiteindelijk soepel verlopen en hebben de gebruikers er niet veel last van gehad. Door deze migratie draait Select nu stabieler en kunnen we een aantal processen makkelijker maken.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Bij dit project zijn de belangrijkste tooling en technieken: Spring (Boot), AngularJS/Angular, elasticsearch en AWS.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Door de migratie naar de nieuwe infrastructuur, het maken van microservices en ook het herschrijven van delen code is de stabiliteit verbeterd.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Ik heb veel geleerd over het maken van efficiëntie en nette code. Daarnaast heb ik ook weer meer geleerd over de tools die AWS te bieden heeft.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Je hebt veel inspraak over hoe alles gemaakt wordt, veel is hier mogelijk. Een nieuwe techniek of tool proberen is ook geen probleem. Daarnaast ben je door de afwisseling bij dit project met veel verschillende tools en technieken bezig.

ruben-hemmes

Meer weten van ruben over zijn ervaring bij headfirst?