Rockstar Interview

Het bouwen van tools die het leven van de interne medewerker makkelijker maakt. Dat was de opdracht die IT Rockstar Mick kreeg van Bol.com. In plaats van eindeloze Excel sheets en verschillende applicaties werken we met een team naar één omgeving waar alle bewerkingen op het assortiment van bol.com op een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier kunnen worden uitgevoerd. De nodige software-ontwikkeling is geheim en mogen we niet publiceren.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Het bedrijf bol.com sprak me heel erg aan, de platte structuur en de vrijheid en autonomie van de teams vind ik heel erg fijn.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Voor de backend hebben we gekozen voor Java, de frontend is opgebouwd met de meest recente versie van Angular. Op het moment van schrijven is dit Angular 5. Verder hebben we op de frontend voor het beheren van de applicatie state RxJS gebruikt.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Een enkel platform waar ze verschillende handelingen op een gebruiksvriendelijke manier kunnen uitvoeren.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Ik heb veel geleerd over het verbeteren van de efficiëntie van code. Hoe herken ik knelpunten in de code en hoe verbeter ik deze? Ook heb ik veel geleerd van mijn meer ervaren collega’s over standaarden en best-practices binnen Java en Angular.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

De coole organisatie (bol.com) die zijn ontwikkelteams heel veel autonomie geeft om zelf keuzes te maken binnen het ontwikkelproces. Welke taal? Welke frameworks? Er is veel ruimte om te experimenteren en dat wordt ook gestimuleerd.

reviews

Wat zegt onze rockstar?

Mick Bloemheuvel

Wij hadden veel autonomie om zelf keuzes te maken binnen het ontwikkelproces.

Mick, JAVA Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?