Project

TomTom: Online Search

Bij de afdeling LNS (Location Navigation Services) wordt gewerkt aan de Online Search API van TomTom Maps. Online search is een RESTful API voor het zoeken van informatie over adressen, straten, plaatsen, kruispunten, POI’s (Points of Interest) etc. over de hele wereld. In dit geheel was IT Rockstar Andrej met name verantwoordelijk voor een applicatie die de enorme hoeveelheid map data van TomTom omzet naar een simpel indexeerbaar (door Apache Lucene) en zoekbaar formaat.

“Ik heb veel kennis opgedaan in een korte tijd.”

Andrej, JAVA Developer

Rockstars interview

Waarom heb je voor dit project gekozen?

Gekozen voor een uitdagend project en bedrijf die internationaal op grote schaal bekend is en veel impact heeft.

Welke technieken en tooling heb je gebruikt?

Java 8, AWS, Apache Avro, Jenkins, Maven, Junit, Spring, Mockito, Lombok, Git, Jira, Confluence

Waar ben je het meest trots op binnen dit project?

Trots op de hoeveelheid kennis die ik heb opgedaan binnen relatief korte tijd. Kennis van de nieuwste technieken maar ook domein specifieke kennis zoals kennis van map data, fuzzy Search, online maps en routing etc.

Wat heeft het project de doelgroep/gebruiker opgeleverd?

Gebruikers van TomTom producten en services kunnen razendsnel zoeken naar straten, steden, postcodes of interessante punten over de hele wereld.

Wat heb jij geleerd in het project?

Kennis van nog niet eerder gebruikte technieken zoals AWS en Apache Lucene alsmede kennis van het opzetten en beheren van grootschalige zoeksystemen en het processen van grote hoeveelheid data.

Wat maakte het Team Rockstars IT-waardig?

Gewerkt bij een internationaal bekend bedrijf met een toffe werkomgeving op de 8ste verdieping met een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Ga naar de bovenkant