Results

Van kwetsbare software

Met handwerk

Naar de modernste technieken

Met geautomatiseerde en efficiëntere systemen

tech stack

Used tools & technologies
  • Docker
  • Azure DevOps, CI/CD
  • Mongo db, een no sql database
  • Angular frontend
  • Rabbitmq voor richtingsverkeer
  • SignalR voor updates frontend
  • .NET core

Logiqs is bekend geworden met de meest geavanceerde Vertical Farming-systemen ter wereld. Zij bouwen al meer dan 45 jaar automatische roltafelsystemen voor tuinbouwkassen en automatische paletopslagsystemen voor magazijnen.

Alles, van het design, tot het ontwerpen van de software en het testen gebeurt in hun eigen fabriek. Innovatie staat voorop, ze proberen constant nieuwe dingen uit en bedenken graag intelligente oplossingen voor alle logistieke automatiseringsproblemen waar hun klanten tegenaan lopen.

Challenge

COMPOSITIONAL LAY-OUTS

In de kassen heeft Logiqs gezorgd voor de robotisering van het verzorgen van de planten. Hun opgedane kennis kunnen zij ook toepassen op warehouses, waar zogenaamde carriers de pallets van plek A naar B verplaatsen op commando.

Next step? De gehele orderverwerking automatiseren. Je voert een order in en het systeem koppelt alle informatie aan elkaar en zorgt dat deze bij de eindklant geleverd wordt.

“HET AANSTUREN VAN ROBOTS GEEFT EEN MAGISCH GEVOEL. HET IS OOK EXTRA COMPLEX, JE HEBT TE MAKEN MET FYSIEKE INVLOEDEN IN PLAATS VAN ALLEEN DATA. HET IS NIET EEN BUSINESS PROCES DAT JE AFTRAPT MAAR ER GAAT ECHT HARDWARE IN BEWEGING. DAT IS ANDERS DENKEN.” Vincent Bitter – IT Rockstar op het projectteam bij Logiqs
Solution

automatisering systemen

Om de gehele orderverwerking te automatiseren, moeten twee systemen met elkaar gekoppeld worden. Het Warehouse Management Systeem (WMS), een EPS, weet welke producten er in het magazijn zijn. Het systeem van Logiqs zorgt ervoor dat de pallets verplaatst worden.

Nu moet het systeem ook leren op welke pallet een specifiek product staat, zodat je dit zelf niet hoeft bij te houden.

“HIERVOOR WERKTE IK AAN ADMINISTRATIEVE SOFTWARE, OM HET ZO TE NOEMEN. DAN ZIE JE NIET IETS BEWEGEN EN NU ZIE JE INEENS ECHT IETS GEBEUREN. VERDER WERKEN WE MET DE NIEUWSTE TECHNIEKEN, DAAR LEER JE ALS TEAM HEEL VEEL VAN.” Melvin Ducaneaux – IT Rockstar op het projectteam bij Logiqs

Result

Geautomatiseerd systeem

De gebruiker kan in het WMS werken en een order aanmaken. Het systeem zoekt uit om welke pallet het gaat en waar de pallet staat. Vervolgens wordt deze automatisch naar buiten gereden zodat het product op transport kan.

“DOOR ONZE TECHNIEK VAN SHUTTLES EN ONZE SOFTWARE IN TWEE COMPLEET VERSCHILLENDE MARKTEN TE KUNNEN AANBIEDEN, WORDT LOGIQS VEEL MINDER KWETSBAAR. DAARNAAST IS HET OOK LEUK OM TE ZIEN DAT DE BASIS TECHNIEKEN ZO GOED PASSEN. VOOR HET WMS HEBBEN WE GEKOZEN VOOR DE MODERNSTE TECHNIEKEN, WAARDOOR HET WMS NU HET BEST UITZIENDE SOFTWARE PRODUCT IS DAT WE HEBBEN. IN DE KOMENDE JAREN GAAN WE ALLES OMBOUWEN, WAARBIJ WE NATUURLIJK ZORGEN DAT DE KLANTEN ALTIJD GOED DRAAIENDE SOFTWARE HEBBEN VOOR HUN KRITIEKE PROCESSEN.” Gert-Jan van Staalduinen – eigenaar Logiqs

“we WERKEN MET DE NIEUWSTE TECHNIEKEN, DAAR LEER JE ALS TEAM HEEL VEEL VAN.”

Merlvin Décanaux, IT Rockstar op het projectteam bij Logiqs