Women in Tech2020-12-11T14:01:03+01:00
it-rockstars

women in tech

Bij Team Rockstars IT zetten wij ons in voor meer balans in de organisatie als het gaat om de man/vrouw verhouding. Meer vrouwelijke developers aantrekken is ook 1 van onze speerpunten, maar hoe pak je dat aan wanneer maar 4% van de afgestudeerde informatica-studenten vrouw is?

female rockstars

VAN 3% NAAR 30%

Van 3% naar 30% vrouwelijke developers in 2030. Dat is een hele tour, zeker als je bedenkt dat maar 4% van de afgestudeerde informatica-studenten vrouw is, en we bij Team Rockstars alleen werken met developers met een afgeronde informatica-opleiding. Hoe pak je zoiets aan?

Hoe komt het dat in landen als de USA, Spanje en Rusland 50% van de developers vrouw is? En hoe draai je zoiets om? Het blijkt dat bijvoorbeeld in de US veel meer nadruk ligt op het stimuleren en enthousiasmeren van jonge meisjes om de IT in te gaan door middel van vroeg kennis maken met robotica en game-ontwikkeling. Daarnaast blijken rolmodellen in de IT een grote rol te spelen!

Bij Team Rockstars IT zetten wij ons dan ook in voor meer balans in onze organisatie als het gaat om de man/vrouw verhouding.

Met op dit moment 5 vrouwelijke IT developers in dienst (kleine 3%) is het op z’n minst gezegd time for a change. Uit gesprekken van onze CFO Simone van Erp en onderzoek blijkt dat het kantelpunt qua balans ligt bij zo’n 30%; wanneer een ‘minderheidsgroep’ de 30% bereikt, voelt het niet meer als een minderheid.

Daarom zijn wij hard bezig met de ontwikkeling van een plan om meer vrouwen te enthousiasmeren voor IT. Voor ons start dat bij onze huidige ‘female Rockstars’.

Weet jij wat jij waard bent?

bereken marktwaarde
female rockstars

waarom je team vrouwelijke developers nodig heeft

 • Betere performance binnen teams

 • Verbeterde werksfeer

 • Andere kijk op problemen dan mannen

 • Betere communicatie binnen teams

De afgelopen 5 jaar viel het ons op dat er zo ontzettend weinig vrouwelijke developers zijn. Dat begint al bij scholen, waar meisjes steevast een “alpha”-advies krijgen. Het vervelende is dat IT-opleidingen daardoor maar een paar procent vrouwen kennen, en dat in de development-teams vrouwen ook met een vergrootglas gezocht moeten worden. Team Rockstars was, en is helaas, daar nog steeds geen uitzondering op. Omdat wij alleen werken met informatica afgestudeerde IT-developers is omscholen van dames (iig voor nu) geen optie.

Dit is natuurlijk zonde, want inmiddels is het common knowledge dat (development)teams met vrouwen betere prestaties leveren, en een betere werksfeer kennen. Omdat Team Rockstars ook alleen met Nederlandstalige developers werkt is het uit het buitenland halen van vrouwelijke developers helaas ook geen optie. Dus “what to do”?

Gelukkig zijn we niet voor 1 gat te vangen, en was het ons ook al opgevallen dat er veel vrouwelijke buitenlandse developers in Nederland wonen (die vaak al een beetje Nederlands kunnen). Dus wat is een oplossing? Je stuurt deze vrouwelijke buitenlandse developers naar Regina Coelie, beter bekend als “de nonnen in Vught”, om met een aantal stoomcursusses van een week Nederlands te leren!

wereldwijd

leren van andere landen

Hoe komt het dat in landen als de USA, Spanje en Rusland 50% van de developers vrouw is? En hoe draai je zoiets om? Het blijkt dat bijvoorbeeld in de US veel meer nadruk ligt op het stimuleren en enthousiasmeren van jonge meisjes om de IT in te gaan door middel van vroeg kennis maken met robotica en game-ontwikkeling. Daarnaast blijken rolmodellen in de IT een grote rol te spelen!

Vrouwelijke developers gezocht

Ben jij een vrouwelijke programmeur? Wij komen graag met je in contact om te sparren over een aantal onderwerpen.

business

eisen voor opdrachtgevers

 • Geschikte
  kolfruimte

 • Gelijke verloning
  voor vrouwen
  & mannen

 • Mogelijkheid om
  parttime te werken

 • Heterogene
  teams

Vrouwelijke developers zijn ook bij ons nog steeds in de minderheid. Reden te meer om nog beter ons best te doen om deze groep aan ons te binden. Wij voldoen dan ook aan alle criteria die vrouwen belangrijk vinden op de werkvloer.

meer over ons
Ga naar de bovenkant