Technolution

MobiMaestro

bitbucket #JAVA #Java Swing #Hibernate JUnit #GIT Sonar Cradle JIRA

MEET THE DEVELOPER

marnix

Waarom heb je voor dit project gekozen?

Het mission critical aspect van verkeersmanagementsoftware – het mag nooit haperen, laat staan crashen, anders ontstaan er onmiddellijk veiligheidsrisico’s – maakt dat de focus van het bedrijf erg ligt op de kwaliteit van de code. De perfectionist in mij voelt zich hier perfect thuis bij en ik leer er ook veel van.

Welke technieken en tooling heb je gebruikt?

Ik heb veel gebruik gemaakt van Java, Java Swing, Hibernate, JUnit, Git, Jenkins, Sonar, Gradle, Jira, en BitBucket. Naast deze concrete namen heb ik veel gewerkt met multithreading en het toepassen van vele design patterns.

Waar ben je het meest trots op binnen dit project?

Technolution heeft als eerste bedrijf in Europa ondersteuning gebouwd voor iVRI’s en zal dus een pioniersrol vervullen in het uitrollen en toepassen van deze intelligente verkeerslichten in de rest van Europa.

Wat heeft het project de doelgroep/gebruiker opgeleverd?

Infrastructuurbeheerders en verkeersmanagementcentra kunnen nu met dezelfde software die ze al kennen, naast de ‘oude’ verkeerslichten ook de volgende generatie intelligente verkeerslichten aansturen op een manier die al naadloos aansluit bij de werkwijze die ze nu al hanteren, plus het feit dat er met deze nieuwe verkeerslichten nog meer mogelijk wordt.

Wat heb jij geleerd in het project?

Technisch inhoudelijk heb ik vooral veel geleerd over multithreading in Java en de implementatie van protocollen. Op metaniveau heb ik veel bijgeleerd over het schrijven van goed testbare code van hoge kwaliteit, het schrijven van tests en het werken met Git als versiebeheersysteem.

Wat maakte het Rockstars-waardig?

Ook binnen Technolution wordt het MobiMaestro-team gezien als het neusje van de zalm, waartoe alleen de betere software engineers kunnen toetreden, omdat de grootte en complexiteit van de software een scherpe en communicatieve geest vereist.

Meer projecten

We make impact