Ruben

# Java # Javascript # SQL # Android # SCRUM
Alkmaar Haarlem
booked
Maak kennis met onze Java developer uit Alkmaar, Ruben!

Ruben is een kalme, behulpzame en stressbestendige IT-er. Daarnaast heeft hij een onderzoekend en analyserend karakter, wat hem in staat stelt om snel problemen te doorgronden en er een oplossing voor aan te dragen.

Ruben raakt ervan gemotiveerd als een opdracht uitdagend en complex is en wordt graag uitgedaagd om kwaliteit te leveren. Ook vindt hij het erg leuk om mensen te begeleiden en te zien dat ze groeien in hun werk.

Daarnaast vindt Ruben het belangrijk om plezier te hebben in zijn werk en dit samen te doen met leuke collega’s.

Projecten

 • Tele2

  December 2017 - June 2018

  Java 8 Spring (boot) IntelliJ Junit Jira
  Meer info

  Voor Tele2 ben ik bezig om microservices te maken die tussen de backend systemen en front-end systemen zitten. Het doel van de microservices is dat alle data wat sneller beschikbaar is en dat de systemen een stuk stabieler worden. We zijn eerst begonnen met een proof of concept en daarmee zijn we verder gegaan met andere services.

  De werkzaamheden van Ruben:
  · Nieuwe software(componenten) uitdenken en opzetten

  Ruben heeft ook gewerkt met:
  Jenkins, Docker, Git, Hystrix, Hazelcast

 • HeadFirst Source Group

  November 2014 - November 2017

  Java (6,7,8) Hibernate Spring (boot) Angular (1,2) IntelliJ.
  Meer info

  HeadFirst is een kennisbemiddelaar, hiervoor wordt het systeem genaamd Select gebruikt. In Select worden opdrachten uitgezet. Freelancers en leveranciers met medewerkers kunnen biedingen doen op deze opdrachten. Wanneer de juiste persoon is gevonden voor de opdracht, wordt in Select ook de overeenkomst gemaakt. Naast HeadFirst is Wigo4it tevens een klant van Select.

  Eén van de eerste projecten waaraan ik meegewerkt heb, is het vernieuwen van Select. Select had eerst een Flex frontend, dit moest omgeschreven worden naar Angular 1. Hiervoor moesten veel nieuwe REST API’s gemaakt worden.
  Daarnaast werd er ook nog gebruik gemaakt van een oude versie van Apache Solr. Dit moest ook vernieuwd worden en is omgeschreven naar Elasticsearch.

  Omdat het belangrijk is dat alle processen goed gaan voor de opdrachtgevers, heb ik ook daarnaast aan een project gewerkt om de testen van de software goed op orde te krijgen. Minimaal 70% van de ongeveer 200.000 Java regels moest getest zijn en op dat niveau blijven. Alle testen zijn met JUnit geschreven.

  Het laatste project waar ik aan meegewerkt heb, is het omschrijven van de monoliete applicatie naar microservices. Om de microservices goed te laten werken is gebruik gemaakt van de combinatie Rancher, Kubernetes en Docker. Met Spring boot zijn er kleine services gemaakt en als er een frontend bij zat werd dit geschreven met Angular 2. Als dit project klaar is kan Select snel voor een andere klant neergezet worden.

  De werkzaamheden van Ruben:
  · Architectuur van nieuwe software(componenten) uitdenken en opzetten
  · Softwareproducten en architectuur verbeteren
  · Begeleiden junior developers

  Ruben heeft ook gewerkt met:
  Eclipse, Junit, AWS, Jira, Bamboo, YouTrack, TeamCity, Upsource, Kubernetes, Docker, Rancher, Apache Tomcat, Elasticsearch, Solr, Adobe Flex, Git

 • Dexels

  February 2014 - October 2014

  Java JavaScript Navajo Angular Git
  Meer info

  Het vlaggenschip van Dexels is software voor sportbonden en verenigingen. Voor Dexels heb ik aan een aantal projecten gewerkt. Eén project was het maken van een CRM systeem voor de sportbonden en verenigingen. Verder heb ik mij bezig gehouden met het maken van een module voor de clubwebsites.

  De door Dexels zelf gemaakte programmeertaal Navajo, waarmee ik ook geprogrammeerd heb, is gebaseerd op xml.

  De werkzaamheden van Ruben:
  · Softwareproducten verbeteren

  Ruben heeft ook gewerkt met:
  Github

 • MUIS Software

  September 2013 - January 2014

  VB.NET HTML PHP
  Meer info

  MUIS is een softwarebedrijf dat een administratief pakket ontwikkelt. Ik heb bij MUIS meegewerkt aan de ontwikkeling van twee koppelingen voor het softwarepakket. Welke vooral in VB.NET en HTML geprogrammeerd zijn. Eén koppeling was met Magento. Tevens heb ik een aantal aanpassingen gemaakt met PHP, in de API van Magento. De andere koppeling was ook geprogrammeerd met VB.NET en HTML. Daarnaast ben ik ook bezig geweest met het updaten en aanpassen van het online pakket van de organisatie.

  De werkzaamheden van Ruben:
  · Softwareproducten verbeteren

 • CGI

  February 2013 - June 2013

  Android
  Meer info

  Mijn opdracht was het maken van een demo waarmee het mogelijk moest zijn om met een smartphone te betalen. Gedurende mijn onderzoek kwam ik erachter dat de beveiliging van NFC niet goed was. Nadat ik hier achter was gekomen heb ik mij verdiept in de beveiliging van NFC om te kijken waar kansen voor verbetering liggen.

  De werkzaamheden van Ruben:
  · Onderzoek naar de beveiliging van een NFC chip

 • Dutchsoftware.com / Woodwing

  September 2011 - January 2013

  Java
  Meer info

  Tijdens mijn stage had ik de opdracht om een prototype te maken voor taxonomie support. Na de stage heb ik hier nog verder aan gewerkt. Ook heb ik tijdens deze periode bug fixes gedaan en ik heb plug-ins gemaakt voor Elvis DAM. WoodWing heeft Dutchsoftware.com overgenomen. Bij WoodWing moesten we werken volgens de Scrum methode, hier heb ik ook mijn eerste ervaring met Scrum opgedaan.

  De werkzaamheden van Ruben:
  · Softwareproducten verbeteren

Icon rockstar

INTERESSE?

Neem meteen contact met ons op

TOON INTERESSE

Kennis en vaardigheden

Programmeertalen

Java 6, 7, 8
AngularJS (1, 2)
JavaScript
SQL / MySQL
HTML
CSS
Android
XMLPakketten / tools

Eclipse
IntelliJ
Android SDK
Elasticsearch
Hibernate
Spring (boot)
Maven
GradleMethoden & technieken

UML
Object Georiënteerd programmeren
Scrum
AgileBesturingssystemen

Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista
Linux
Mac OSDB/DC

MySQL

GAVE PROJECTEN

Hier werken IT-Rockstars aan