Robin ging met Team Rockstars op US Roadtrip

Al een aantal jaar droom ik van een eigen startup, zelf bepalen wat je wel en niet kunt doen en daarnaast iets innoverend op de markt brengen en daarmee de kans krijgen om de wereld te kunnen veranderen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken, waar moet je beginnen en hoe zorg je dat je succesvol wordt? Er zijn genoeg voorbeelden van succesvolle startups te vinden: Google, WhatsApp, Instagram, Snapchat, Netflix, enz. Maar hoe zijn deze bedrijven nou eigenlijk begonnen en wat is het geheim voor hun succes?

De beste manier om dit uit te achterhalen? Juist, op naar Silicon Valley. In Januari van dit jaar kregen ik en 34 andere Rockstars de kans om dit uit te gaan zoeken. Een geheel verzorgde reis naar San Francisco, met een aantal uitstapjes naar een aantal grote bedrijven in Silicon Valley (Google, Palo Alto Networks, enz) om eens te kijken hoe deze bedrijven het zo ver hebben geschopt.

Het geheim? Disruptive zijn in een grote markt, door een product op de markt te brengen wat intuïtiever en goedkoper is dan de concurrentie (#Unicorn). Tuurlijk zijn er ook andere manieren, waar we uitgebreid uitleg over kregen, maar dit blijkt de beste en gemakkelijkste weg te zijn naar succes.

Al met al een enorm vette reis en een geweldige herinnering. Ik heb genoeg ideeën opgedaan en ben alweer druk bezig om mijn product verder te ontwikkelen en daadwerkelijk een startup te beginnen. Mocht de reis over 2 jaar weer georganiseerd worden, ik ben van de partij!

Meer nieuws

Bucketlist Robin

"Al een aantal jaar droom ik van een eigen startup, zelf bepalen wat je wel en niet kunt doen en daarnaast iets innoverend op de markt brengen en daarmee de kans krijgen om de wereld te kunnen veranderen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken, waar moet je beginnen en hoe zorg je dat je succesvol wordt?"
hele verhaal hier

Bucketlist Dirk

"Tijd is iets wat je nooit kan terughalen. Daarom vind ik verspilling ervan het meest zonde wat er is. Korte reisafstand die ik met de fiets kan doen vind ik het allerbelangrijkste bij het zoeken van een nieuwe opdracht. Reistijd, en helemaal in de file staan, is vind ik echt verschrikkelijk zonde van mijn tijd."
hele verhaal hier

Bucketlist Daan

Naast programmeren zijn auto’s een hobby van mij. Sinds kinds af aan verzamel in Porsche model auto’s. Het was een uitdaging om op vakantie een Porsche model te vinden om mee naar huis te nemen. In het zuiden van Europa was dit makkelijk maar in het Noorden was het een uitdaging...
hele verhaal hier