Rockstar Interview

IT Rockstar Rolf zat op project bij De Haan. Door de veranderende IT markt was er bij de Haan de wens om een nieuw kassasysteem op te zetten. De nieuwe kassa zou beter moeten aansluiten bij de nieuwe mogelijkheden zoals bijv. Cloud computing. Ook moest het mogelijk worden om de kassa op tablets en op mobiele apparaten te draaien. Hier is een architectuur bedacht en uitgewerkt tot een kassa die de mogelijkheid bieden om directe verkopen te doen.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Vanwege de mogelijkheid om bezig te zijn met nieuwe technieken binnen een bedrijf, die als een van de weinige totaaloplossingen biedt voor haar klanten.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

De tooling die ik gebruikte was visual studio 2015. Technieken die ik gebruikte waren Cordova, AngularJS, Typescript, Entity Framework, ASP.NET Web API, SignalR

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Binnen het project ben ik verantwoordelijk geweest voor het bouwen van het backoffice systeem. Daarbij heb ik de mogelijkheid gekregen om de backoffice architectuur neer te zetten. Hierover heb ik verschillende complimenten gekregen.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Binnen de Haan was dit de eerste Cloud oplossing, waardoor de klanten geen servers meer nodig hadden op de locatie. Dit nam de verantwoordelijkheid weg bij de klant om dit te beheren en te onderhouden.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Naast de nieuwe technieken was het een uitdaging om alle verwachtingen te managen. Hierdoor heb ik beter leren communiceren met mensen in verschillende rollen binnen en buiten het bedrijf.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Binnen het project had ik te maken met een uitdagende omgeving met veel verschillende belangen, maar kreeg ik wel alle mogelijkheid om met nieuwe technieken te werken en nieuwe dingen te leren.

“Ik heb de backoffice architectuur mogen neerzetten.”

Rolf .NET Engineer bij Team Rockstars IT, zat op project bij de Haan
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?