Rockstar Interview

Backbase is een fintech en marktleider op het gebied van Digital Banking. De software die ze ontwikkelen voor banken is zeer gebruiksvriendelijk en innovatief. Naast een verzameling kant en klare widgets leveren ze ook core banking services zoals het doen van betalingen. Dit is waar het team van IT Rockstar Pim Hazebroek verantwoordelijk voor is.

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Wat mij het meeste aansprak aan dit project is het feit dat ze met microservices werken in combinatie met het feit dat het bedrijf vrij jong en klein is. Zeker als je het vergelijkt met mijn vorige opdrachtgever: ING. Precies, ik ben al bekend met de financiële sector en Backbase kon mijn ervaring goed gebruiken waarmee de klik al snel wederzijds was.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Samen met Rockstar collega Mark werden we vrijwel meteen in het diepe gegooid. Onze andere backend collega (onze andere senior backend teamgenoot) was vlak na onze introductie week op vakantie voor 3,5 week. In deze periode hebben we onszelf wegwijs gemaakt in het project, het nodige herzien en uitgebreid en binnen 2 maanden na onze startdatum rolde de eerste officiële release uit naar de eerste klant van ons product waarmee Europese SEPA-betalingen gedaan kunnen worden!

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Op dit project zijn de belangrijkste tooling: Spring-boot, Apache Camel voor de integratie, en RAML (specificatie) voor het definiëren en documenteren van de interfaces tussen de verschillende services. Voor de front-end wordt Angular gebruikt.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Met de Payment Order capability – een van de onderdelen van het “Digital Banking Services” product van Backbase – hebben banken een end-to-end out of the box oplossing waarmee zij hun eindgebruikers kunnen bedienen op het gebied betalingsmogelijkheden. Denk aan doen van verschillende soorten betalinen zoals een SEPA credit tranfser en vele andere. Het mooie van deze end-to-end oplossing is dat het een uitmuntende user experience biedt. Zo kunnen de eindgebruikers hun betalingen bijv. opslaan als draft, of indien ook afgenomen door de bank, hun betalingen laten goedkeuren voordat deze verwerkt wordt. Een zeer handige feature voor de wholesale banking industrie.

De Payment Order capability is enerzijds zo opgezet dat het out of de box ingezet kan worden bij de klanten van Backbase. Waar we continue nieuwe features en verbeteringen aan doorvoeren. Anderzijds is het ook zeer flexibel opgezet zodat het voor banken heel makkelijk is om hun digitale transformatie een boost te geven en ze met deze oplossing aan de slag kunnen gaan en dit aan kunnen passen aan hun behoeften met behulp van “behaviour extensions”.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

Het grootste verschil met mijn vorige opdracht bij ING is dat we nu aan een product werken dat verkocht wordt aan verschillende klanten. Dat vergt een andere mindset dan wanneer je inhouse aan een dienst werkt. Daarnaast is het sowieso een heel ander bedrijf en dat zie je meteen terug in de time to market van onze eerste release.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Payments is het meest belangrijke en meest kritische product van een bank. Daarnaast is het ook nog eens een zeer complexe feature met alle regels en uitdagingen die er zijn om internationaal betalingen te kunnen doen. Dat maakt het extra uitdagend. Het geeft mij als IT Rockstar de kans om een perfecte balans te vinden tussen kwaliteit en kwantiteit, waarbij ik nauw moet samenwerken met veel verschillende collega’s binnen de organisatie. Vanwege het kritische karakter is het extra belangrijk om goed te presteren en zijn we als team extra zichtbaar binnen de organisatie.

reviews

Wat zegt onze rockstar op dit project?

Pim Hazebroek is software developer bij Team Rockstars IT

Binnen 2 maanden rolde de eerste officiële release uit.

Pim, JAVA Engineer
Yannick van der Wende

Wil jij samen met yannick sparren over jouw Carrièrepad?