Rockstar Interview

Anycoin Direct is een cryptocurrency broker. IT Rockstar Vincent ging hier aan de slag om ervoor te zorgen dat er nog meer cryptovaluta ondersteund kan worden. Tegelijkertijd is Anycoin Direct druk bezig met een algeheel nieuw platform gebaseerd op veel nieuwe technologieën waarvoor ze extra expertise zochten. Vincent zocht een opdracht waarin hij zijn passie kwijt kon.

“Ik zocht een opdracht waar ik mijn passie in kwijt zou kunnen.”

Vincent Hendriks, .NET Engineer bij Team Rockstars IT

WAAROM HEB JE VOOR DIT PROJECT GEKOZEN?

Vanaf het eerste gesprek met Anycoin Direct was er eigenlijk een perfecte match op zowel sociaal- als technisch vlak. Er hangt echt een ‘start-up’ mentaliteit wat betreft de mindset om als team alles voor elkaar te krijgen. Ik zocht een opdracht waar ik mijn passie in kwijt zou kunnen. Met alle nieuwe technieken die ze hier gebruiken en uitdagingen die bij cryptocurrencies komen kijken paste dat perfect.

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP BINNEN DIT PROJECT?

Toen ik bij het team kwam waren ze bezig met een nieuwe opzet voor hun toekomstige platform. Hier heb ik mijn steentje aan bij kunnen dragen door de uitleg en opzet van CQRS/ Event Sourcing binnen bepaalde delen van het systeem. CQRS/ Event Sourcing is een architectuur keuze wat er voor zorgt dat alle acties in het systeem perfect te volgen zijn qua auditing en bied het tegelijkertijd ook schaalbaarheid mogelijkheden voor het nieuwe platform.

Welke technieken tooling heb je gebruikt?

Voor het nieuwe platform zijn de belangrijkste technieken waar ik mee heb gewerkt ASP.NET Core, CQRS/ Event Sourcing, Cosmos DB, Entity Framework Core en XUnit. Met name het Event Sourcing is iets waar ik vooral mijn expertise heb kunnen toepassen. Voor het toevoegen van nieuwe cryptocurrencies die zij op zowel het huidige als het nieuwe platform kunnen aanbieden is het ASP.NET, SQL Server/ Entity Framework, MSTest en Docker. Vervolgens zijn er per cryptocurrency weer eigen tools die gebruikt moeten worden.

WAT HEEFT HET PROJECT DE DOELGROEP/GEBRUIKER OPGELEVERD?

Op het moment van schrijven is het nieuwe platform nog in ontwikkeling, maar in de tussentijd heb ik gezorgd voor o.a. de toevoeging van nieuwe cryptocurrency en zijn alle services die verantwoordelijk zijn voor het versturen van cryptocurrencies behoorlijk herschreven waardoor de stabiliteit hiervan flink verbeterd is. Ook op het gebied van quality assurance zijn er flinke verbeteringen doorgevoerd waardoor de betrouwbaarheid voor alle huidige en toekomstige releases beter is.

WAT HEB JIJ GELEERD IN HET PROJECT?

De cryptocurrency markt is een zeer bijzondere waarbij ik me behoorlijk heb moeten verdiepen hoe dit precies werkt. Als je het eenmaal begrijpt is het een geweldig iets. Iedere cryptocurrency die ik bekijk voegt weer wat toe. Ook heb ik veel kunnen leren van het gebruik van Event Sourcing in de praktijk wat ook zeer waardevol is geweest.

WAT MAAKTE HET TEAM ROCKSTARS IT-WAARDIG?

Vrijwel alle onderdelen waar ik hier mee te maken is zeer ‘cutting-edge’ en een fout maken kan voor behoorlijk financiële gevolgen zorgen. Dit betekent dat je echt wel moet weten waar je mee bezig bent en er voor zorgen dat kwaliteit boven alles staat. Dit maakt het wat mij betreft een geweldig project om aan mee te werken.

Meer weten van vincent over zijn ervaring bij anycoindirect?