high itea

Wat is de invloed van de maatschappij, het ontbreken van rolmodellen en het behoren tot de minderheid in tech studies op de keuze van jonge meiden voor een carrière in tech? Graag nodigen we jou en je dochter, nichtje, buurmeisje of kennis van 12 t/m 18 jaar op 1 juli uit om kennis te maken met IT.

Lekkerbeetjesstraat 8, 5211AL Den Bosch

you’re invited.

Wij streven naar een fijne werkomgeving voor de volgende generatie waarin diverse teams, gelijke kansen en het kunnen doen wat je leuk vindt bijdraagt aan je werkgeluk. De invloed van de maatschappij, het ontbreken van rolmodellen en het behoren tot de minderheid in tech studies zorgen dat jonge meiden niet worden gestimuleerd een carrière in tech te beginnen.

Graag nodigen we jou en je dochter, nichtje, buurmeisje of kennis van 12 t/m 18 jaar uit op 1 juli 2023 om kennis te maken met IT. Locatie: Lekkerbeetjesstraat 8, 5211AL Den Bosch

programma

Werken in de IT, maatschappelijk impact en vooroordelen. Hoe kijken jonge meiden hier naar?

Hoe jij als ouder, oom, tante of familievriend jonge meiden kan ondersteunen in hun beroepskeuze.

Actieve workshop waarbij kennis wordt gemaakt met programmeren

Tijd om te kletsen onder het genot van een kopje thee of koffie en wat lekkers.

TikTok workshop hoe je de nieuweste features gebruikt en je bereik verhoogt.

facts & numbers

15%

Vrouwelijke studenten

technische opleidingen

Volgens VHTO is slechts 15% van de studenten die een technische opleiding volgen in Nederland vrouw.

16%

Women in tech

technisch beroep

Uit cijfers van het CBS blijkt dat vrouwen slechts 16% van de werkzame personen in technische beroepen uitmaken.

11%

Vrouwen in hoge functies

software engineering

Volgens een rapport van KPMG is slechts 11% van de senior software engineers in Nederland vrouw.

sara dol – special guest.

Sara Dol is bekend van de door haar gecreëerde clips op TikTok en voorganger musical.ly. Zij behaalde in juni 2018 een miljoen volgers en heeft in mei 2023 ruim 2,6 miljoen volgers, waardoor ze anno 2023 nog steeds een van de grootste Nederlandse TikTokkers is op basis van het aantal behaalde volgers.

Het maken van de videos lijkt op het oog ‘simpel’, maar stiekem komt er een heleboel bij kijken. Laat staan wat er op de achtergrond van apps als ‘TikTok’ aan code bestaat. Sara neemt de meiden die op onze High ITea aanwezig zijn mee in de wereld van social media en deelt haar geheimen over hoe je de beste social content creëert.

maaike omta – special guest.

Maaike is onze Rockstar developer on heels! Deze powervrouw geeft regelmatig talks en presentaties en weet wat hard werken in de tech wereld inhoudt.

Jezelf blijven en vertrouwen hebben in je kennis en kunde zijn een must volgens Maaike om te slagen in de tech wereld.

Ontdek de wereld van innovatie en technologie.

Sara Dol kan niet wachten om je uit te nodigen voor dit bijzondere dagje uit! Deze dag staat volledig in het teken van de opwindende wereld van ideeën en technologie. De planning van je toekomst kan niet vroeg genoeg beginnen, toch?

Van gezondheidszorg tot mode, van robotstofzuigers tot apps op je smartphone – alles heeft te maken met ideeën en innovatie. Het is een onderdeel van ons dagelijks leven waar we misschien niet vaak genoeg bij stilstaan. Maar tijdens deze boeiende dag krijg je de kans om er niet alleen over te leren, maar er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we een high tea gepland waarbij je de mogelijkheid krijgt om gezellig te kletsen met andere meiden die net zo enthousiast zijn over ideeën en innovatie. Het belooft een dag vol uitwisseling van gedachten en interessante gesprekken te worden.

En natuurlijk zou de dag niet compleet zijn zonder een speciale TikTok-workshop, gegeven door niemand minder dan Sara! Sinds haar TikTok-avontuur in 2015 begon, heeft ze een community opgebouwd van meer dan 2,6 miljoen volgers wereldwijd. Wil je weten hoe ze dat gedaan heeft? Ze kan niet wachten om al haar tips en trucs met je te delen.

Als je vragen voor Sara hebt, aarzel dan niet om ze te stellen. Ze geeft heel graag antwoord op alles wat je wilt weten. Je kunt je vragen indienen via het inschrijfformulier.

aanmelding high itea

Kom met je dochter(s) en hun vriendinnen naar de High ITea! Schrijf je hier in voor het event op 1 juli 2023.

Inschrijving gesloten.