Marktwaarde

Welk salaris verdient een scrum master?

Als scrum master ben je een waardevolle schakel in het Agile ontwikkelproces. Maar weet je ook wat jouw marktwaarde is in termen van salaris en arbeidsvoorwaarden? Ontdek jouw marktwaarde als scrum master en vergroot de mogelijkheid om meer te verdienen.

scrum masters

Bereken je marktwaarde.

Als scrum master is het belangrijk om je marktwaarde te kennen. Het bepalen van jouw marktwaarde stelt je in staat om beter te onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast helpt het je om een carrièrepad te ontwikkelen dat past bij jouw vaardigheden en ambities.

Veel Scrum Masters ontdekken na het horen van hun marktwaarde dat ze onderbetaald worden en dat er geen openheid bestaat over de constructie. Ontdek jouw marktwaarde met onze tool en ontvang deze binnen één werkdag op jouw 06-nummer. We berekenen alleen je marktwaarde indien je tenminste 5 jaar aantoonbare software engineering ervaring hebt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 4 - technieken

Welke certificaten bezit je?*
Verdien jij wel genoeg?

JOUW SALARIS ONDER DE LOEP.

Salarissen voor scrum masters kunnen aantrekkelijk zijn, gezien de groeiende vraag naar Agile en Scrum methodologieën. De marktwaarde van scrum masters is in de loop der tijd gestegen, omdat bedrijven in verschillende sectoren de waarde van Agile werken hebben erkend.

Het kennen van de salaristrends en marktwaarde als scrum master stelt je in staat om jouw salaris te optimaliseren en het meeste uit jouw carrière te halen. Blijf op de hoogte van de salarisontwikkelingen in de branche, zodat je jouw marktwaarde kunt bepalen en jouw onderhandelingspositie kunt versterken.

Wil jij weten wat jouw marktwaarde is als scrum master en meer verdienen? Ontdek jouw marktwaarde en zet stappen naar een lonende carrière als scrum master.

salarisonderhandeling

3 tips voor een topsalaris.

agile tribe

Bezoek onze agile tribe

Kennisdeling vinden wij bij Team Rockstars enorm belangrijk. Lees hoe wij dit doen binnen onze Agile tribe.

agile tribe

Waarom een Scrum Master moet weten welk salaris hij/zij kan verdienen.

De salarissen voor scrum masters liggen op een competitief niveau. Naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden aanscherpt, kun je aanspraak maken op hogere salarissen en betere arbeidsvoorwaarden. Het loont dus om voortdurend te investeren in je professionele ontwikkeling als scrum master.

Het salaris van een scrum master kan in de loop der jaren dus sterk toenemen. Naarmate de vraag naar Agile werken en Scrum methodologieën blijft groeien, stijgen ook de salarissen. De marktwaarde van scrum masters is gestegen naarmate bedrijven de voordelen van Agile werken hebben ingezien en de implementatie ervan hebben omarmd.

Het salaris kan ook variëren op basis van de locatie en het specifieke bedrijf waarin je werkzaam bent. Grote bedrijven met complexere projecten bieden vaak hogere salarissen, terwijl kleinere organisaties wellicht meer bescheiden salarissen hanteren.

Om een competitief salaris te verdienen als scrum master, is het raadzaam om jezelf voortdurend bij te scholen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en best practices binnen Agile en Scrum. Het is ook nuttig om de salaristrends in de branche te volgen en je marktwaarde regelmatig te evalueren.

Kortom, als scrum master kun je een aantrekkelijk salaris verwachten dat in de loop der jaren kan groeien. Blijf je vaardigheden ontwikkelen, blijf op de hoogte van de markttrends en toon je toegevoegde waarde om jouw salaris als scrum master te optimaliseren.

verdien meer dan de rest.

Bij Team Rockstars IT werken we met een 70/30 model. Ook wel bekend als een midlance constructie, of het midlance-model. Omdat wij geloven dat goede prestaties beloond moeten worden, gaat het grootste deel (70%) van de omzet naar degene die echt het verschil maken: wij noemen ze IT-Rockstars!

Binnen deze constructie worden de zekerheden van een vast dienstverband (minimaal maandelijks 55% van je eigen omzet, vergelijkbaar met een marktconform vast salaris) gecombineerd met de vrijheden uit het ZZP’er-bestaan: je kiest je eigen projecten. In de regel gaan software developers er bij Team Rockstars IT 25% tot 40% op vooruit, waarbij ze natuurlijk jaarlijks stappen blijven zetten naarmate hun marktwaarde groeit.

Midlance, 70/30 en detachering: de verschillen

Waarom kiezen zoveel IT- ...

onze 3 peilers