Blog

BAS VAN DE POL

  • Starstory

  • Bas van de Pol

  • Frontend Developer (momenteel bij Rabobank)

Toffe posts van Laurens

Bas werkt 1,5 jaar voor Team Rockstars IT. Op een mooie opdracht bij de Rabobank bij een voor hem bekende manager.

Hoe ben jij een Rockstar geworden?

‘Ik was al fan van het concept. En dan zie je toffe posts van Laurens voorbij komen en een reclame langs de snelweg, en dan ga je praten’. Bas straalt één en al “Rockstar” uit. En dat is gaaf want dat brengt hij dus ook over op “Rockstars-to-be’” en nieuwe klanten.

‘Ik gun iedereen zo’n werkgever’

Met Nils heeft hij ooit eerder samen een opdracht gedaan. Leuke kerel en een enorme professional. ‘Heel bewust heb ik Nils op een gegeven moment een berichtje gestuurd, ik gun iedereen zo’n werkgever’. Heen-en-weer werd er heel wat verstuurd aan informatie. Bas nodigde Nils uit voor het 007 event, dat was in alle opzichten een groot succes. De cultuur, de andere Rockstars, alles kwam samen. ‘Op een gegeven moment kreeg ik een berichtje van Nils: In mijn hoofd heb ik al getekend!’. Super snel daarna volgde het whatsapp bericht: ‘Aangenomen! Contract wordt zo opgestuurd!’

Waar je netwerk allemaal goed voor is..

‘Beetje ingewikkeld verhaal’ zo begint Bas zijn verhaal. ‘De broer van mijn schoonzus heeft een bedrijf in Goirle en die ken ik weer via de scouting…’ Snap je ‘m nog? Hij belde mij nadat ik hem had verteld over Rockstars, hij zocht iemand. Overigens geef ik één garantie: we hebben de beste mensen. Ik heb het niet over beschikbaarheid of tarieven, dat laat ik aan Joost over. Door mijn enthousiasme over te brengen, ook het vertrouwen dat ik uitspreek in de organisatie, is er nu iemand gestart. Super leuk. ‘Oja’, vertelt Bas verder. ‘Toen ik in dienst kwam bij IT Rockstars heb ik mijn oude manager van Rabobank opgegeven als referent’. Hij gaf aan zijn ‘handen vol te hebben, en mega druk te hebben met de start van een nieuw team, hij kon wel een Rockstar Developer gebruiken’. ‘Met het oude team van destijds, hebben we een nieuw team gevormd en zit ik alweer een jaar bij de Rabobank’.

65Inch Philips TV

Bas werd uiteraard beloond voor zijn inspanningen. ‘Daar doe ik het niet voor, het is mooi meegenomen, belangrijkste is dat ik iemand anders ook gewoon een toffe werkgever gun’. ‘Ik heb er een gave tv van gekocht en wat aan bonussen binnenkomt bewaar ik voor een andere leuke belevenis of product’.

Tips

Of Bas nog tips heeft hoe je je netwerk kan aanspreken?

‘Vertellen wat voor jou de meerwaarde is om te werken als Rockstar, gaaf werk, inhoudelijk en een super leuke sfeer,

als je dat doet komt het goed’.

Op naar de volgende Social- of Professional Referral, dankjewel Bas!

Geïnspireerd? Deel dit artikel

Ga naar de bovenkant