Blog

8 TIPS VOOR EEN GESLAAGD SALARISGESPREK

Hoe staat het met jouw goede voornemens voor 2023? Zit daar het bewerkstelligen
van een salarisverhoging bij? Een nieuw jaar is een mooi moment om het gesprek
aan te gaan met je werkgever over jouw salaris(wensen). Team Rockstars IT geeft je
8 tips voor een optimaal gesprek met idem resultaat:

1 weet wat je waard bent

Om goed beslagen ten ijs te komen is het belangrijk om te weten wat je waard bent. Team Rockstars IT heeft speciaal voor jou een marktwaardecheck ontwikkelt. Daarmee kun je precies zien hoeveel jij als software developer zou moeten verdienen, op basis van jouw leeftijd, IT-ervaring en opleiding. Je vindt de marktwaardecheck hier.

2 bereid je goed voor

Maak een lijst met dingen die dit jaar in jouw ogen goed zijn gegaan.


Maak inzichtelijk wat voor  ervaring jij in het afgelopen jaar hebt opgedaan en hoe dit jouw
marktwaarde beïnvloed.
Vergeet ook je soft skills niet mee te nemen.


Zorg voor voldoende argumenten waarom jij jouw gewenste salaris zou moeten ontvangen. Probeer te
vermijden jezelf te vergelijken met anderen, hou het altijd bij jezelf. Zo kom je nog krachtiger over. Wat ook kan helpen is het gesprek eens oefenen met een collega of je partner. Zo ben je alvast voorbereid op bepaalde tegenargumenten van je werkgever en zit je een stuk zekerder in de wedstrijd.

3 STEL JEZELF EEN DOEL EN HOUDT DAT TEN ALLE TIJD VOOR OGEN

Met welke uitkomst van je gesprek ben jij tevreden? Wat is voor jou het bare minimum?
Gaat het je enkel om geld of sta je ook open voor een ander type beloning, zoals een auto, een bepaalde training of extra vakantiedagen? Hou dat doel te allen tijde in je achterhoofd en wijk daar niet zomaar vanaf.

4 laat je werkgever met een bod komen

Dit lijkt misschien een detail, maar het kan een wezenlijk verschil maken. Stel je maar eens voor dat jij een bepaald bedrag op tafel legt, terwijl je werkgever eigenlijk veel hoger wilde gaan zitten.
Dan heb je die kans sowieso gemist! Laat hem of haar eerst met een bod komen, dan weet jij veel gerichter waar je op moet gaan sturen.

5 zeg niet direct ja of nee

Het is helemaal niet raar om bedenktijd te vragen. Dat laat juist zien dat je het gesprek
serieus neemt. Bespreek het voorstel rustig met collega’s of vrienden en kom dan terug
met een antwoord.

6 zorg voor duidelijkheid

Beëindig je gesprek nooit voordat je volledige duidelijkheid hebt. Wat wordt precies je salaris, welke (extra) secundaire arbeidsvoorwaarden spreken jullie af?

Als je nu geen salarisverhoging krijgt, wat moet je dan doen om dat de volgende keer wel te krijgen? Welke hard en soft skills worden er het komend jaar van je verwacht? Zet dit op papier of laat dit doen en zorg ervoor dat beide partijen de informatie op dezelfde manier interpreteren. Zo voorkom je dat er in de toekomst toch nog onduidelijkheden ontstaan.

7 vraag om een extra beoordelingsmoment

Kom je er niet op dit moment niet uit met je werkgever, vraag dan om een extra beoordelingsmoment halverwege 2023. Plan dit ook nu alvast in. Zo heb jij de tijd om
jezelf nog beter te laten zien en is het straks een no-brainer dat jij meer salaris verdient.

8 geloof in jezelf

Software developers zijn schaars en dat weet jouw werkgever ook. Hij of zij mag blij zijn dat jij voor hem of haar werkt en waardering uitspreken in de vorm van een (jaarlijkse) salarisverhoging of een marktconform salaris is daarom niet meer dan normaal. Het voelt misschien niet prettig om je beoordelings-gesprek met gestrekt been in te gaan, maar je hoeft je ook niet met een kluitje in het riet te laten sturen. Misschien helpt het je om in gedachten
te houden dat je in no-time een andere baan hebt gevonden, waar je wél die waardering ontvangt. Bij Team Rockstars IT zijn we bijvoorbeeld altijd op zoek naar nieuwe mensen. Hoe dan ook:

GELOOF IN JEZELF,
YOU ARE A ROCKSTAR!

IMPACT MAKEN bij team rockstars it

Een transparant verloningsmodel, dat vinden we bij Team Rockstars IT heel logisch. Dat houdt in dat onze IT Rockstars weten wat ze waard zijn en dat wij hen ook die waarde bieden. Bovendien krijg je als je bij ons komt werken vanaf dag één een vast contract en minimaal het salaris dat je bij je vorige werkgever verdiende. Dat salaris krijg je ook als je tijdelijk geen opdracht hebt.

We geven jou 70% van jouw uurtarief terug. De andere 30% gebruiken we voor events, trainingen, coaching, personeel etc. Daarnaast verdien je als IT Rockstars ook een variabele bonus. In de regel ga je er als IT Rockstar 25% tot 40% op vooruit. En natuurlijk stijgt je salaris elk jaar, want dat doet jouw marktwaarde immers ook!

Check je marktwaarde

Stap 1 van 4 - technieken

Geïnspireerd? Deel dit artikel

Ga naar de bovenkant