ROCKSOLID SOFTWARE: THE 5 PILLARS FOR QUALITY SOFTWARE2022-06-10T15:43:48+02:00
Event inschrijving

RockSOLID software: the 5 pillars for quality software

Woensdag 15 juni | 13:00 | Floriade Expo in Almere

 

Kwalitatief goed, zelfs steengoede, software is de heartbeat van de organisatie. Levensduur, architectuur, onderhoudbaarheid, beveiliging en leesbaarheid zijn elementen van kwaliteit die mee ademen met de business behoefte. Dit betekent dat het fundament van solid software robuust is, zodat het na tientallen jaren nog steeds stabiel staat. Door de solide fundering kunnen bouwblokken worden toegevoegd en schaalt deze mee met de organisatie! 

Technical debt kan je in de praktijk herkennen aan onproductieve en inefficiënte teams, een vertraagde time-to-market, flexibiliteit en schaalbaarheid. Tijdens dit evenement bieden we handvatten, inspiratie en praktische voorbeelden voor het bouwen en onderhouden van kwaliteitssoftware.

Programma

 • 13:00 – 13:15 Aanvang: Floriade Expo

 • 13:15 – 14:00 Kabelbaan: we stijgen naar grote hoogte voor locatie A
 • 14:30 – 15:00 Talk Philips

 • 15:30 – 16:30  Round table: Sessie naar keuze

 • 17:00 – 18:00 Borrel: netwerken en talk Floriade

 • 18:00 – 21:00 Diner & chats

 • 21:00 – 22:30 Onvergetelijk avond programma

 • 22:30 Overnachting Van der Valk Almere / aanmelding verstreken

Wat brengt het event je?

Je leert over…

 • …design patterns en Clean Code principes, wat mag niet ontbreken in de toolset van jouw team? 

 • Automated testing op verschillende niveaus voor kwaliteit en schaalbaarheid 

 • Continuous Integration op een passende manier inrichten met oog voor security, code kwaliteit en tracebility. 

 • …Het stimuleren van ‘Empowered Developers’ en op die manier invloed uit te oefenen op de rest van de organisatie.   

 • Spreek met gelijkgestemden en deel ervaringen rondom Technical Debt!

 

Benieuwd je wat Jumbo, NS, Anycoin Direct en Lightyear van onze events vinden?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
Ik Accepteer

ROUND TABLE BREAK-OUTS

 • Quality in the Cloud – David de Hoop

  Cloudmigraties zijn aan de orde van de dag en nieuwe applicaties worden steeds meer Cloud-native ontworpen. Naast een heleboel voordelen zorgt dit ook voor steeds complexer wordende architecturen, integraties met meerdere systemen en vendoren en de noodzaak voor specialistischere kennis. Hoe zorg je er dan voor dat je Cloud omgeving onderhoudbaar, begrijpelijk en reproduceerbaar blijft? Hoe weet je zeker dat je audit trail en governance goed op orde is? Kortom hoe zorg je ervoor dat je Cloud omgeving van dezelfde hoge kwaliteit is als de applicaties die je er op draait.

 • Composable enterprise – Edwin Derks

  Veel bedrijven willen vandaag de dag een snellere time-to-market, meer flexibiliteit, schaalbaarheid etc voor hun kantoorautomatisering en IT dienstverlening. Vaak wordt hiervoor in IT geïnvesteerd, zoals een “migratie naar de cloud” en “microservices”. Echter is het resultaat vaak dat de IT dienstverlening er juist complexer en duurder van wordt, in plaats van de voorziene voordelen te kunnen profiteren. Waar wordt dit door veroorzaakt, welk aspect ontbreekt in de uitvoering en wat kunnen bedrijven doen om wel de voordelen te behalen? Dit is waar de Composable Enterprise zijn intrede doet, als raamwerk om deze transitie in de juiste banen te leiden.

 • Empowered developers – Koen Aerts

  Software developers willen graag invloed hebben en van toegevoegde waarde zijn. Door hen veel autonomie en invloed te geven stijgt de kwaliteit en productiviteit. Tegelijkertijd moeten er ook duidelijke processen zijn om structuur binnen een organisatie te bieden. Hoe richt je dit in en hoe balanceer je op dit koord?

Inschrijven event

De inschrijvingen voor dit event zijn helaas gesloten.

Sprekers & talks

Koen Aerts – CTO Team Rockstars IT 

Van developer tot CTO, heeft Koen Aerts inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in de IT. Als CTO van Team Rockstars IT is Koen de ‘producer’ van de Rockstars community en manager van de kennisdeling binnen de ‘band’. Hij heeft een duidelijke visie op de IT structuur binnen organisaties, van DevOps tot Cloud, en security tot architectuur. Maar met name is er één rode draad: de persoon achter de developer in het team, van persoonlijke drive tot een synergie in samenwerking.  

Talk 101 Steps to RockSOLID software 

Het DevOps gedachtengoed schets 8 verschillende fasen binnen de software development lifecycle. In iedere fase zijn er vele aandachtspunten om kwaliteitssoftware op te leveren. Deze aandachtspunten worden benoemd en we gaan diepe in op de meest relevante. Termen als Clean code, architecture, CI/CD, DevOps, libraries, automation en nog veel meer zaken zullen de revue passeren.

Edwin derks – Java Champion Team Rockstars IT

Één van de 350 Java Champions ter wereld, waarvan 14 in Nederland, met als passie Microservices architecturen met succes ontwerpen, (laten) implementeren en kennis hierover delen. Daarom spreekt hij zelf op conferenties over de hele wereld zoals Devoxx, CodeOne, EclipseCon, schrijft hij artikelen, helpt hij mee bij open-source software development en netwerkt graag in de communities 

Niek Palm – Principal Engineer Philips Software Center of Excellence 

Niek is nauw betrokken bij het vormgeven van de toekomst van software binnen Philips door de DevOps-cultuurtransformatie te stimuleren. Hij speelt een sleutelrol bij het stimuleren van de InnerSource-gemeenschap in Philips om samen snellere, betere software te bouwen. Als spreker in het openbaar, blogger, open source-ontwikkelaar en boekrecensent, pleit en deelt hij zijn expertise op belangrijke gebieden als Cloud, DevOps en Software Development.

In deze lezing zal Niek benadrukken hoe het Software Center of Excellence kwaliteit in software omarmt en verandering stimuleert door een softwarekwaliteitskader op basis van best practices bij Philips, met impact op meer dan 6000 ontwikkelaars, gebruikmaking van tools, veranderende cultuur en processen om samen te werken in één codebase (Inner Source). Het Software Center of Excellence geeft de richting aan voor het snel leveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Blijf overnachten in Hotel van der Valk

DEADLINE OVERNACHTING VERSTREKEN

Waan je na een lange dag in de spa en geniet van een opgemaakt bed, terwijl je alle inspiratie van de dag tot je neemt. Geef vóór 27 mei via het inschrijfformulier aan of je blijft overnachten, wij trakteren ;)

Exclusief!

Ga naar de bovenkant