Project

Kadaster: GRID-ETL

IT Rockstar Mark werkte bij het Kadaster aan een project dat er op is gericht om REST-API beschikbaar te maken voor het aanleveren van bestanden om te transformeren naar linked-data. Daarnaast ligt de focus op het stabiel maken van het platform en de kwaliteit op pijl te brengen binnen het GRID-ETL project.

“Ik heb geleerd om met linked-data te werken.”
Mark, JAVA Developer

Rockstars interview

Waarom heb je voor dit project gekozen?

Doordat ze bij het Kadaster met linked-data aan de slag zijn gegaan hebben ze hier enorm veel kennis over opgedaan. Ik wilde graag veel bij leren over wat dit precies inhield en hoe ik hier aan mee kon helpen.

Welke technieken en tooling heb je gebruikt?

Tijdens het project hebben we op basis van swagger/OpenAPI een API gemaakt. Deze API is onderwater geïmplementeerd met verschillende spring componenten. Met name Spring-boot en Spring-batch. Daarnaast hebben we een gehele jenkins-pipeline ingericht om alle software automatisch te laten bouwen en te deployen.

Waar ben je het meest trots op binnen dit project?

De totale downtime tijdens ons project na de eerste deployment is minder dan 2 uur in totaal. De kwaliteitsstandaarden waaraan we ons hielden maakten dit mogelijk.

Wat heeft het project de doelgroep/gebruiker opgeleverd?

Het is vooral voor intern gebruik. We hebben ervoor gezorgd dat we dagelijkse mutaties kunnen verwerken op grote datasets.

Wat heb jij geleerd in het project?

Ik heb geleerd om met linked-data te werken. Ook heb ik veel kennis opgedaan over hoe je software goed kan testen met libraries zoals mockito.

Wat maakte het Team Rockstars IT-waardig?

De brede kennis en gedreven collega’s die aanwezig zijn bij het Kadaster, maakt het IT Rockstars-waardig. Ze zijn doelgericht en denken out-of-the-box. Daarnaast is er ook enorm goede koffie.

Ga naar de bovenkant