rockstars valley

locatie: Inspyrium - cuijk

Where Tech meets Culture. Op 8/09/’23 openen we de poorten van onze geel-zwarte wereld voor de allereerste editie van Rockstars Valley. Dit is geen standaard tech event. Nee, dit is een explosie van inspiratie, leren, connecties maken en bovenal – een kijkje nemen in ons Rockstars universum.

 

you’re invited.

Bij Rockstars Valley gaat het niet alleen om technologie. Wij geloven in de power van mensen en cultuur. Dus wat ga je ontdekken? De magie die ontstaat als je mensen radicaal op #1 zet. En… drumroll… de unieke lancering van ons eerste boek: “De Rockstars Methode“!

Maar wacht, er is meer! Je wordt ondergedompeld in de wereld van toonaangevende IT-experts zoals founder, Laurens Simonse, diverse thought leaders in software, data en cloud engineering, en onze eigen Java Champion Edwin Derks. Dit allemaal in een groene oase waar technologie en cultuur samensmelten als boter in een felgeel Rockstars zonnetje.

Rockstars Valley is zeker niet alleen een luisterfeestje. Nee, dit is jouw kans om te netwerken. Ontmoet andere IT-professionals, schud de hand van onze eigen IT Rockstars en bouw bruggen die je carrière kunnen katalyseren.

Dus pak je uitnodiging, zet je zonnebril op en stap in de wereld van een echte IT-Rockstar. Wij zijn klaar om je te verwelkomen op Rockstars Valley!

programma rockstars valley

locatie: Inspyrium - cuijk

Stap over de drempel, adem die Rockstars-lucht in en voel de verwachtingen stijgen. Ons team verwelkomt je met open armen in de Rockstars-familie.

Rockstars Valley – Where Tech meets Culture

We duiken samen in het diepe en laten je de magie zien van de plek waar tech en cultuur elkaar ontmoeten. Houd je vast, want het wordt een wilde rit!

Alsof je in een snoepwinkel staat vol met kennis. Kies je favo’s uit onze inspiratie- en kennissessies. Of je nu hunkert naar de nieuwste tech innovaties of hongert naar Rockstars-cultuur – er is voor ieder wat wils.

Even wat drinken en bijpraten!
De Rockstars Methode: Tijd om de confetti kanonnen af te schieten! We presenteren vol trots de geboorte van ons eerste boek: “De Rockstars Methode”. Sta vooraan bij deze mijlpaal en krijg als eerste een glimp van onze beproefde methode.

Mocht je trek hebben gekregen van al die inspiratie, kun je naderhand je honger stillen met een heerlijk diner, terwijl je netwerkt met vak- en branchegenoten.

Maak je klaar voor onze special guest, die je gegarandeerd van je voeten zal blazen.

Als je dacht dat het feest voorbij was, dan heb je het mis! We hebben een extra verrassing in petto (indien je dit leuk lijkt, is uiteraard niet verplicht). Doe mee aan de Ultimate Rockstars Experience en wieg tot in de kleine uurtjes op de Rockstars-beat. Geen zorgen over de terugreis – we hebben een bed voor je klaarstaan. Het wordt een nacht om nooit te vergeten!

tech sprekers

round table

Software kwaliteit door DevOps – oscar van der leij.

Hoe verbeter je als organisatie softwarekwaliteit en gebruikerservaring? DevOps teams maken het mogelijk om met continue integratie, levering en implementatie software-updates en verbeteringen sneller en vaker uit te voeren, terwijl de stabiliteit en betrouwbaarheid van de applicatie gewaarborgd blijven.

Deze sessie behandelt de fundamentele principes en best practices van DevOps. Je leert hoe DevOps de softwarecyclus versnelt, de samenwerking tussen development en operations verbetert, softwarekwaliteit vergroot en de time-to-market verkort.

Oscar van der Leij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de IT en heeft bij verschillende klanten de overgang van een gescheiden naar een geïntegreerd development en operations proces begeleid. Hij heeft gezien hoe dit heeft geleid tot goede samenwerking tussen development en operationele teams, met als resultaat efficiëntie, snelheid en kwaliteit in softwareontwikkeling.

round table

Bouwen aan succesvolle teams – jacob duijzer.

Krijg antwoord op de vraag: hoe haal je indrukwekkende prestaties uit Team Topologies en DevOps?

In de snelle zakenwereld van vandaag is het cruciaal om met excellente teams te werken die snel waarde kunnen leveren. Om dit te bereiken, zijn effectieve teamstructuren en voortdurende verbeteringspraktijken essentieel. Ontdek in deze sessie hoe concepten zoals Team Topologies en DevOps kunnen helpen bij het organiseren van teams voor effectieve softwareontwikkeling.

Jacob, momenteel een agile coach in een Enabling Team, heeft een belangrijke rol in de implementatie van Team Topologies-principes binnen de organisatie. Zijn enthousiasme en toewijding zijn opgemerkt door de organisatie achter Team Topologies, die binnenkort van plan is om Jacob te benoemen tot een van de eerste officiële Team Topologies Advocates.

tech talk

FinOps in de praktijk – david de hoop.

Hoe bereik je economisch Cloud Design en voorkom je onverwachte kosten?

Veel organisaties migreren naar de public cloud met de verwachting kosten te besparen, maar worden vaak teleurgesteld. Waarom gebeurt dit en hoe voorkom je overbodige uitgaven?

Deze sessie richt zich niet alleen op het verkrijgen van inzicht en controle over de kosten van je public cloud-implementatie, maar ook op het voorkomen van onverwachte kosten. “Design for cost” speelt hierbij een belangrijke rol. Ontdek hoe je je infrastructuur en software ontwerpt, zodat ze efficiënt omgaan met de waardevolle resources die je tot je beschikking hebt.

David de Hoop, Special Agent en Cloud Solution Architect bij Team Rockstars IT, heeft uitgebreide ervaring op het gebied van public cloud-architectuur en softwareontwikkeling. Hij helpt organisaties bij het succesvol realiseren van hun cloudambities. Daarnaast is David een internationale spreker en trainer op het gebied van Microsoft Azure-oplossingen en zal hij dit jaar op meerdere conferenties in binnen- en buitenland te vinden zijn.

tech talk

domain driven design – lindy hutz.

Business en IT samenbrengen, dit kan een onmogelijke opgave lijken. Domain driven design helpt om dit te realiseren door domein experts en IT teams één taal te laten spreken en IT logisch in te delen.

Lindy Hutz is een echte verbinder met een developer-achtegrond en zit inmiddels alweer 9 jaar in IT. Met empathie voor zowel IT als business weet ze beide dichterbij elkaar te brengen en maakt ze de behoeftes inzichtelijk. DDD is een passie waar ze 5 jaar ervaring in heeft.

Tijdens de talk leer je wat DDD precies is, wat de toegevoegd waarde is, en hoe je het kunt toepassen bij jouw bedrijf.

round table

distributed data effort – martijn beenker.

In deze pragmatische ronde tafel workshop gaan we in op het onderwerp “Distributed Data Efforts”. De sessie wordt gehost door Martijn Beenker, die de afgelopen 3 jaar een grote Data Mesh transitie heeft begeleid binnen een van Nederlands grootbanken.

Als organisatie roepen we allemaal dat we meer uit onze data willen halen, maar heeft iedereen scherp wat hier nu echt de voordelen van zijn en wat dit van de complete organisatie vraagt? Is Data Mesh een hype of voor elke organisatie een haalbare kaart?

Wij gaan aan de hand van enkele specifieke best practices rondom het thema Data Mesh, opgedaan in volwassen data-omgevingen, inzicht geven in hoe je jouw data-ambitie scherp stelt en hoe je dit vertaalt in je data-roadmap en ownership.

Maak je klaar voor een interactieve sessie rondom onderwerpen als: Data-architectuur, Data-positionering, Security, Governance en hoe neem je mensen mee in deze transitie?!

tech talk

Ultimate AI boosters for software development – mark bertels.

Ontdek de kracht van AI in softwareontwikkeling tijdens deze inspirerende talk!

Ben je benieuwd hoe AI-producten zoals ChatGPT en Github Copilot de productiviteit van softwareontwikkeling naar nieuwe hoogten kunnen tillen? Steeds meer organisaties worden nieuwsgierig naar deze ontwikkelingen, maar missen nog de nodige kennis om er optimaal van te profiteren. Stel je eens voor: een toenemende efficiëntie en kennisdeling binnen jouw development teams, resulterend in betere prestaties.

Deze talk biedt jou de kans om de nieuwste trends op het gebied van AI te ontdekken en te begrijpen hoe jouw bedrijf hiervan kan profiteren. Laat je inspireren door de mogelijkheden en zet de volgende stap naar een verbeterde softwareontwikkeling. Mis deze kans niet om jouw business naar nieuwe hoogten te brengen!

culture sprekers

laurens simonse & raymond de looze

Hoe zet je je mensen echt op 1 en bewaak je zakelijk succes?

Veel organisaties claimen hun mensen op #1 te zetten. Maar wat als dat in strijd komt met andere belangen, zoals commerciële? Op de eerste plaats is maar plaats voor een. Maar zakelijk succes is ook noodzakelijk, anders is het niet houdbaar. Tweebenigheid noemen we dat: mensen op #1 én commercieel succesvol. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Een sessie die je wat ons betreft niet mág missen. De twee auteurs van De Rockstars Methode stappen samen het podium op om jou in een interactieve workshop mee te nemen in hoe de mensgerichte mentaliteit van Team Rockstars leidt tot groei. Is een volledig mensgerichte aanpak voor jouw bedrijf, team of afdeling onhaalbaar?

Daar denken deze twee heren anders over. Belangrijk is wel om het tot in de haarvaten van de organisatie door te voeren, maar ach, laten we niet op de zaken vooruit lopen. Laurens en Raymond weten ook voor jouw specifieke situatie handvatten mee te geven om de mensen op 1 te zetten.

laurens simonse & bart nijskens

Hoe breng je je kernwaarden tot leven?

Kernwaarden zijn een belangrijk element van de cultuur. Maar ze hebben alleen betekenis als mensen er daadwerkelijk naar handelen op een normale werkdag. Anders is het niet meer dan wat mooie woorden in een vergeten hoekje van de website. Ontdek hoe Team Rockstars dit voor elkaar kreeg.

Onze grootste vaandeldragers van de Rockstars cultuur staan gezamenlijk op het podium. Samen zijn Laurens Simonse (oprichter en eigenaar) en Bart Nijskens (Oprichter en eigenaar) verantwoordelijk geweest voor het scheppen van de Rockstars cultuur. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot, Bart en Laurens nemen je mee in hoe een gevoel omgezet werd tot krachtige woorden, die vervolgens als meetlat gingen dienen voor de dagelijkse gang van zaken.

Uiteindelijk bereikten ze ermee dat het voltallige personeel ze zonder stamelen op kan noemen en dagelijks toepast. Ze nemen je mee in hoe kernwaarden voor jouw organisatie, team of afdeling geformuleerd kunnen worden en wat het betekent om die woorden tot leven te gaan brengen.

simone van erp & raymond de looze

hoe kun je een gedeeld belang bereiken?

Een organisatie en de mensen die aan hetzelfde touw trekken. Dat is het doel. Naast elkaar in plaats van tegenover elkaar. Want uiteindelijk heeft iedereen daar belang bij, zowel de mensen als de organisatie. Team Rockstars IT gaat hier heel ver in, met een glashelder 70 / 30 verdienmodel. Maar hoe werkt dat voor jouw organisatie?

Simone van Erp, Chief of Staff en Raymond de Looze (People Strategist / Double-OO) nemen je mee in hoe een gedeeld belang de groei van Team Rockstars wist te versnellen. Dat een duidelijk verdienmodel wellicht niet voor jouw afdeling, team or organisatie geldt begrijpen we als geen ander. Samen zullen Simone (vanuit de business) en Raymond (vanuit de mens) laten zien dat er ook buiten de verdiensten mooie kansen liggen om een gedeeld belang te bereiken. Verwacht van deze workshop dat je zelf ook flink aan de bak mag met het herkennen en indexeren van kansen tot gedeelde belangen binnen jouw afdeling, team of organisatie.

simone van erp

Cultuur versus diversiteit en inclusie.

Een sterke cultuur hebben zoals Team Rockstars IT heeft veel voordelen. Maar het schuurt ook met het belang van diversiteit en inclusie. Want welke prijs betaal je als de organisatie vooral aantrekkelijk is voor mensen die, plat gezegd, toch al behoorlijk op elkaar lijken? Hoe zorg je voor een heel sterke cultuur die ook divers en inclusief is? Een uitdagend dilemma!

Onze Chief of Staff, Simone van Erp, balanceert dagelijks tussen deze twee krachttermen: cultuur en inclusie. Vanuit haar ervaring, sterke achtergrond en rol neemt ze je mee in hoe het kiezen voor een sterke cultuur, niet mag leiden tot het ontbreken van diversiteit en inclusie.

Simone zet zich dagelijks in voor het werkgeluk van al collega’s van Team Rockstars IT. Daarnaast richt ze zich ook op het verhogen van het aantal dames in de IT, met haar intiatief: She’s an IT Rockstar. Hoe het kiezen voor cultuur leidt tot uitdagingen in recruitment en hoe Team Rockstars daar mee omgaat, hoor je hier!

claudine hanssen & laurens simonse

Recruitment, hoe je talent vindt en bindt op de Rockstars manier.

Bij Team Rockstars IT nemen we recruitment zeer serieus. En met succes. Wil je ontdekken wat ons daarbij helpt? Hire for culture? Het belang van meten? De kracht van referrals? We nemen je graag mee in onze werkwijze waarmee we honderden high-end IT-ers per jaar aan kunnen nemen.

Ook bij Team Rockstars wordt in deze krappe markt de deur niet dagelijks door tientallen gekwalificeerden software developers plat gelopen. Hoe weten we ons toch te onderscheiden en waar te maken wat we beloven? Wat zijn die beloftes eigenlijk?

Laurens Simonse geldt met 25 jaar ervaring in de recruitment-business (met meerdere labels), als 1 van de vaste waardes op het gebied van recruitment in Nederland. Hij gebruikte die ervaring om Team Rockstars op te zetten, met een groei van 0 naar 600 mensen kunnen we zeggen dat dat recruitment prima werkte. Laurens neemt je samen met onze recruitment manager Claudine mee in hét recruitment geheim van Team Rockstars, of is die er niet?

aanmelding rockstars valley

Inschrijving gesloten.