Unleash Your IT Potential: Rabobank x Team Rockstars IT

Maak gebruik van onze vernieuwende onboarding strategie. Zeg vaarwel tegen traditionele methoden en omarm een dynamische, meeslepende ervaring.

zo helpen wij

samen bouwen aan jouw carriere

wat wil jij worden?

loopbaanpaden

Wij zijn een thuis voor engineers. Een community die elkaar helpt groeien, persoonlijk én professioneel. En dat is precies wat wij onze software engineers bieden: handvatten en begeleiding bij hun loopbaan ontwikkeling voor optimale jobcrafting. Welk pad past bij jouw groei, jouw ontwikkeling en jouw geluk?

opleidingshuis

rockademy softskills trainingen

Bij Team Rockstars IT kun je jouw carrière jobcraften op jouw eigen manier en met behulp van ons ontwikkelprogramma, Rockademy. Wij bieden de tools en de ondersteuning, en jij bepaalt de richting. Uiteraard kan dit met hard skills, maar zeker zo belangrijk zijn de soft skills.

hoe word ik it-coach of it-trainer?

coach/trainer

Als coach/trainer help jij medewerkers om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te maximaliseren. Je biedt begeleiding bij de dagelijkse werkzaamheden en ondersteunt bij het behalen van persoonlijke en professionele doelen. Door individuele- maar ook team-coaching sessies en trainingen te geven, zorg jij ervoor dat medewerkers gemotiveerd en betrokken blijven. Je bent een mentor die luistert naar uitdagingen en hen helpt oplossingen te vinden. Zo draag jij bij aan een positieve en productieve werkomgeving.
Terug naar boven

hoe word ik business consultant?

business consultancy

Als business consultant ondersteun jij medewerkers bij het oplossen van complexe zakelijke vraagstukken en het vinden van nieuwe kansen. Jij analyseert bedrijfsprocessen en identificeert verbetermogelijkheden. Door jouw expertise in bijv. data, devops, cloud of JAVA kun jij jouw klanten helpen bij het nemen van de juiste beslissingen. Jij werkt nauw samen met teams en stakeholders om de bedrijfsdoelstellingen te begrijpen en te vertalen naar concrete actieplannen. Jouw communicatievaardigheden en presentatievaardigheden zijn cruciaal in deze rol om jouw bevindingen en aanbevelingen duidelijk en overtuigend over te brengen.
Terug naar boven

hoe word ik de beste engineer?

kneitergoede developer

Als je de allerbeste software developer wilt worden, kun je jezelf onderscheiden van andere ontwikkelaars en een grote impact hebben op de software-industrie.

Wil jij jouw expertise in SQL en PowerBI (DAX en Power Query) naar een hoger niveau tillen? Maak deel uit van het dynamische DevOps team bij de Rabobank dat streeft naar verbetering van applicaties en vaardigheden.

Als onderdeel van het Rabo team ontwikkel en ondersteun je zelfgebouwde oplossingen voor Regulatory Transaction Reporting en MIS-tools. Werk met Microsoft-software zoals MS Visual Studio, MS SQL Server, PowerBI, SSIS, Azure Data Factory en Azure DevOps. Naast hands-on werk, deel je kennis en vereenvoudig je complexe situaties.

Klaar om je passie voor softwareontwikkeling naar nieuwe hoogten te brengen?

Terug naar boven

hoe start ik als zzp'er of ondernemer?

zzp/ondernemer

Als software engineer bij Team Rockstars heb je ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven en projecten. Als je jezelf verder wilt ontwikkelen en meer vrijheid wilt hebben, kan het starten van een eigen bedrijf of het werken als zzp’er een goede optie zijn.

Het starten van een eigen bedrijf of zzp’en biedt je de mogelijkheid om zelf te bepalen welke projecten je aanneemt en welke richting je opgaat met je carrière. Ook heb je meer flexibiliteit in je werktijden en locatie.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen bij het starten van een eigen bedrijf of het werken als zzp’er. Je moet zelf op zoek gaan naar klanten en opdrachten en het opbouwen van een netwerk is daarbij essentieel. Je moet ook zelf de administratie en boekhouding bijhouden en zorgen voor een stabiel inkomen.
Onze Rockademy heeft diverse trainingen die aansluiten bij deze ambitie en bijbehorende uitdagingen.
Terug naar boven

hoe word ik it-manager of cto?

manager/cto

Overweeg je om de stap naar manager of CTO te maken? Een aantal Rockstars zijn je al voorgegaan. Wij hebben ze met liefde begeleid naar deze stap in hun carrière. Ook onze eigen CTO, Koen Aerts, is ruim 10 jaar geleden van techneut manager geworden. In zijn artikel Loopbaanstress! vertelt hij hier meer over.

Als CTO of manager kun je niet alleen je technische kennis blijven gebruiken, maar ook je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en de bedrijfsstrategie beïnvloeden. Als manager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van een team van software engineers. Je werkt samen met andere afdelingen en maakt technische-, maar ook financiële en operationele beslissingen. Je bent de brug tussen de engineers en het management en moet dus communicatief sterk zijn.

Als CTO ben je verantwoordelijk voor de technologische visie van het bedrijf. Je moet constant op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en trends op technologisch gebied en deze vertalen naar een strategie voor het bedrijf.
Terug naar boven

hoe word ik product owner?

product owner

Als product owner ben jij verantwoordelijk voor het bepalen en prioriteren van de functionaliteit van een product. Je werkt nauw samen met de ontwikkelteams en andere stakeholders om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de behoeften van de klant. Je bent ook verantwoordelijk voor het communiceren van de voortgang van het product aan alle stakeholders en het nemen van actie op basis van feedback.

Het is belangrijk dat je in staat bent om te werken in een agile omgeving en om te gaan met veranderingen in prioriteiten en deadlines. Als product owner ben jij de drijvende kracht achter het succes van een product en heb je een cruciale rol in het realiseren van bedrijfsdoelstellingen.

Terug naar boven

hoe word ik scrum master?

scrum master

Als Scrum Master ben jij verantwoordelijk voor het faciliteren en coachen van het Scrum-team. Jij bent de brug tussen het team en de Product Owner en zorgt ervoor dat het Scrum-proces soepel verloopt. Je verzorgt verschillende Scrum ceremonies, zoals de sprint planning, de daily stand-up, de sprint review en de retrospective.

Jij ondersteunt het team bij het oplossen van obstakels en het bereiken van hun doelen. Je zorgt ervoor dat de teamleden elkaar begrijpen en goed samenwerken en je zorgt ervoor dat iedereen binnen het team zijn of haar rol begrijpt.

Je kunt problemen en obstakels herkennen en oplossen, en je zorgt ervoor dat het team zichzelf blijft verbeteren. Kortom, als Scrum Master ben jij de drijvende kracht achter het succes van het team en zorg jij ervoor dat iedereen effectief en efficiënt kan werken.

Terug naar boven

hoe word ik release train engineer?

release train engineer

Een Release Train Engineer (RTE) coördineert en faciliteert de Agile/Scrum-ontwikkelingsprocessen binnen een release train. Ze ondersteunen teams, beheren obstakels en zorgen voor tijdige resultaten. Om te groeien naar een RTE-rol, zijn ervaring in Agile/Scrum, sterke communicatievaardigheden en het vermogen om te faciliteren en samen te werken essentieel.

Je helpt bij het opzetten en handhaven van een efficiënt en effectief Agile werkproces. Dit omvat het faciliteren van de planningssessies, het organiseren en leiden van de release train events en het waarborgen van de samenwerking en communicatie tussen de verschillende teams.

Naast uitgebreide kennis van Agile en Scrum, moet je als Release Train Engineer kunnen fungeren als leider, coach en facilitator. Je coördineert de samenwerking tussen teams, neemt beslissingen, en hebt sterke organisatorische en analytische vaardigheden.

hoe word ik tech lead?

team lead / tech lead

Als Tech Lead/Team Lead ben jij de technische leider van een ontwikkelteam. Jouw rol is om de technische richting van het team te bepalen en de technische strategie te communiceren met de andere belanghebbenden. Je coacht en begeleidt de teamleden in hun professionele ontwikkeling en zorgt ervoor dat ze gemotiveerd blijven. Ook ben je verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van technische projecten en het waarborgen van de kwaliteit van de opgeleverde software. Je neemt beslissingen over technologieën, ontwikkeltools, architectuur en design patterns. Als tech lead moet je een goed inzicht hebben in de technologieën waar het team mee werkt, maar ook in de business en klantbehoeften. Je werkt samen met de product owner en andere belanghebbenden om te zorgen dat de productvisie en -doelen worden behaald. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het creëren van een technische roadmap en het bewaken van de voortgang en budgetten. Je bent een bruggenbouwer tussen techniek, product en het management. Het is jouw taak om een omgeving te creëren waarin het team optimaal kan presteren en de software van hoge kwaliteit is.

hoe word ik solutions architect?

(solutions) architect

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Als Solution Architect bij Rabobank krijg je de kans om de technologische visie te vormen die de digitale ervaring van miljoenen klanten transformeert en een ontwikkelaarsplatform mogelijk maakt voor een groot team van professionals.

Binnen het Tribe Digital Platform werk je aan een innovatief digitaal platform dat de fundering vormt voor de moderne digitale ervaring van Rabobank.

In deze rol neem je deel aan uitdagende projecten en werk je nauw samen met business teams, product owners, engineering teams en collega-architecten. Je ontwikkelt een heldere visie op de huidige en toekomstige architectuur, waarbij je jouw technische expertise, zakelijk inzicht en kennis van opkomende technologieën combineert.

Als Solutions Architect ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van technologische oplossingen en ondersteun je de teams bij de implementatie van de architectuur en het overwinnen van technische uitdagingen gedurende het gehele ontwikkel- en implementatieproces.

carrière blogs.

Midlance, 70/30 en detachering: de verschillen

Waarom kiezen zoveel IT- ...

Cloud center of excellence (CCOE)

Bij vele bedrijven is de ...

Lazy loading with angular

These days mobile applic ...

MONITOR RESIDENTIAL CLIMATE QUALITY WITH A RASPBERRY PI

Ever since the original ...

Versimpel het gebruik van je vm-applicaties met docker in azure container instances

De afgelopen jaren heb i ...

De Haan: OneP

Rockstar Interview IT R ...

Kadaster: GRID-ETL

Rockstar Interview IT R ...

CZ: Mijn CZ Zakelijk

Rockstar Interview IT R ...

Backbase: Digital Banking Services

Rockstar Interview Back ...

Technolution: MobiMaestro

Rockstar Interview IT R ...