it ‘s our future

Where it meets energy.

12 oktober 2023 - 's-hertogenbosch

Kom naar de allereerste duurzame energie conferentie in de tech-hub van Brabant!

you’re invited.

Stap binnen in een wereld vol mogelijkheden en laat je inspireren door de onbegrensde potentie van IT technologie in de energie-industrie. In de tech-hub van Brabant vindt de allereerste IT’s Our Future conferentie plaats: dit festival brengt een bruisende gemeenschap van Essent, Enexis en Team Rockstars IT samen, die gezamenlijk de weg banen naar een duurzame en energieke toekomst.

Wat kun je verwachten op de IT’s Our Future conferentie? Een avond vol spannende presentaties en lezingen van vooraanstaande experts in het IT vakgebied binnen de energietechnologie. Ontdek de nieuwste trends, baanbrekende ontwikkelingen en innovatieve oplossingen die onze energievoorziening kunnen transformeren. Van slimme netwerken en hernieuwbare energiebronnen tot geavanceerde opslagtechnologieën en efficiënte energieopwekkingssystemen – dit is de plek waar ideeën samenkomen en waar toekomstige doorbraken worden gevormd.

Maar het event is meer dan alleen een inhoudelijke conferentie. Het is een interactieve ervaring die je uitnodigt om deel te nemen en netwerkmogelijkheden met gelijkgestemde professionals. Ontmoet de visionairs die de toekomst vormgeven, wissel kennis uit met innovatieve ondernemers en breid je netwerk in de regio Den Bosch uit.

Dus, ben je gepassioneerd over de mogelijkheden van IT-technologie en gefascineerd door de evolutie van energie, dan mag je het IT’s our future niet missen! Schrijf je vandaag nog in en maak deel uit van een inspirerende gemeenschap die zich inzet voor een slimme, duurzame en energierijke wereld.

programma it’s your future

locatie: essent s'hertogenbosch
Stap over de drempel, adem die Brabantse lucht in en voel de verwachtingen stijgen. Ons team verwelkomt je met open armen in de IT-tech en energie wereld.

Koen Aerts (CTO Team Rockstars IT), Michiel Valk (CIO Essent) en Joost Looij (IT Director Enexis) heten je van harte welkom op de conferentie.

Alsof je in een snoepwinkel staat vol met kennis. Kies je favo’s uit onze inspiratie- en kennissessies. Leuk om te weten: de rondes vinden plaats op alle drie onze locaties: Essent, Enexis en Team Rockstars IT.

Talk ronde 1

Tijd om verder te netwerken!

sprekers

AI

toon wijnands – lead enterprise architect

Toon is een ervaren IT-professional, die al 30 jaar werkzaam is in de IT als architect en als manager, zowel in startups als in grote ondernemingen.

Gedreven door het enorme tempo van technologische innovatie, is hij altijd op zoek om geweldige resultaten te behalen vanuit een zakelijk en klantperspectief. Vaak maakt technologie deel uit van die puzzel.

Op dit moment transformeert Toon het applicatielandschap naar een op de cloud gebaseerde, event driven architecture.

AI

mitchel nijdam – backend developer

Mitchel Nijdam is een gedreven developer met expertise in het gebied van Java, Kafka en Kubernetes. Hij is een echte teamplayer, met focus op het bouwen van robuste en innovatieve oplossingen.

Momenteel is Mitchel actief bij Alliander via Team Rockstars IT, en heeft hij ervaring opgedaan in het versnellen van interne processen en het implementeren van innovatieve oplossingen in de energie sector.

Door zijn interesse in de nieuwe ontwikkelingen van artificial intelligence weet Mitchel een pragmatische brug te slaan tussen IT projecten en innovatie.

cloud

Yordi wit – system architect

Yordi Wit is een ervaren software engineer en architect die een sleutelrol speelt in de technologische transformatie bij Essent IT. Zijn diepgaande kennis en expertise maken van hem de drijvende kracht achter de ontwikkeling van het bedrijf op het gebied van technologie.

Wat Yordi echt onderscheidt, is zijn passie voor technologie. Hij ademt en leeft voor alles wat met tech te maken heeft. Zijn liefde voor het vak straalt door in zijn werk, en hij is altijd bereid om samen te werken met de engineeringgemeenschap om de technologievisie te verwezenlijken.

cloud

michel habets – cloud architect

Michel Habets is de mede-initiator en architect van de cloudstrategie van Enexis. Gedreven door de overtuiging dat snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid het enige antwoord is op de uitdagingen die Nederland heeft op het gebied van de energietransitie, gaf Michel zeven jaar geleden het idee vorm van het Cloud Native Architecture Platform binnen Enexis.

Als lead architect in het transformatie programma heeft hij dit ook gerealiseerd, waardoor Enexis vandaag de dag alle infrastructuur, systemen en applicaties in de cloud (Microsoft Azure en Amazon Web Services) heeft draaien.

Michel geeft nog steeds sturing binnen Enexis aan de cloudgedachte en kan met recht als specialist op cloudgebied worden gezien.

data

misha stroomer – release train engineer

Misha Stroomer is een ervaren Agile Leader. Hij doet deze ervaring al meer dan 20 jaar op in de Energiesector bij bedrijven als Essent, Alliander, Vattenfall en Enexis.

Binnen Enexis is Misha als Release Train Engineer verantwoordelijk voor de snel groeiende keten “Alfabet”.

Deze keten speelt een essentiële rol in het haalbaar en betaalbaar houden van de energietransitie door het ontwikkelen van slimme oplossingen, waarbij data de rode draad is.

data

daan verbakel – data engineer

Daan is een jonge aanwinst voor Enexis, werkzaam als full-stack ontwikkelaar. Dagelijks houdt hij zich bezig met het bouwen van A tot Z data gedreven oplossingen.

Een van de uitdagingen in het werk is het combineren van meerdere typen data uit verschillende databronnen die gevuld worden door miljoenen devices. Met deze data worden innovatieve oplossingen gerealiseerd. Zo wordt deze data gebruikt in het zelfontwikkelde Grid Management Systeem om aan de wet Congestiemanagement te voldoen.

Daan werkt er hard aan dat huishoudens en bedrijven altijd kunnen rekenen op stroom als ze het nodig hebben. Benieuwd waar Enexis zijn data nog meer voor gebruikt?

data

bram postma – data engineer

Bram Postma, Senior Data Engineer bij Team Rockstars Data. Met expertise in Cloud, Dev-ops en Big Data-technologieën heeft Bram zijn analytische vaardigheden ontwikkeld om waardevolle inzichten uit gegevens te halen.

Hij heeft gewerkt in diverse sectoren, waaronder financiën, verzekeringen en schone mobiliteit.

Bram is een proactieve probleemoplosser die geniet van uitdagingen en altijd op zoek is naar nieuwe mogelijkheden om zijn kennis toe te passen.

data

NANGIALAI WAZIRI – data engineer

Nangialai Waziri heeft 5 jaar ervaring als data engineer in verschillende projecten bij o.a. T-mobile, gemeente Eindhoven/Hilversum, een grote speler in de financiele markt en is momenteel werkzaam bij ASML.

Hij is gespecialiseerd in end-to-end industrialisatie en operations van data pipelines (in combinatie van Machine Learning) en de migratie van deze producten naar Cloud (Google Cloud Platform en Microsoft Azure).  Daarnaast heeft hij ook ervaring met het opzetten van Cloud infrastructuur en ontwikkelen van Cloud native data oplossingen en software applicaties.

talks

data

Enexis

Om de energietransitie haalbaar en betaalbaar te houden, speelt data een essentiële rol voor Enexis. En dat binnen een landschap waar complexiteit binnen het energiesysteem de afgelopen jaren flink is toegenomen! Deze complexiteit zal de komende jaren blijven toenemen, met alle toekomstige duurzame energiedragers zoals waterstof en groen gas.

Deze talk zal inzoomen op hoe Enexis – specifiek de afdeling IT – data inzet om de energietransitie te versnellen én…hoe innovatief deze IT dienstverlening is. Want naast elektriciteit en gas is data inmiddels onze derde Asset geworden!

Team Rockstars IT

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een data engineer is de mogelijkheid om enorme hoeveelheden gegevens om te zetten in waardevolle inzichten voor bedrijven. Zo kunnen patronen en trends ontdekt worden die bedrijven helpen hun processen te optimaliseren, hun klanten beter te begrijpen en hun strategieën te verbeteren.

Data engineering is voortdurend in beweging, met nieuwe technologieën en tools die op de markt komen. Wij vertellen hier graag meer over tijdens I’ts Our Future!

ai

Ontdek de kracht van AI in softwareontwikkeling tijdens deze inspirerende talk!

Ben je benieuwd hoe AI-producten zoals ChatGPT en Github Copilot de productiviteit van softwareontwikkeling naar nieuwe hoogten kunnen tillen? Steeds meer organisaties worden nieuwsgierig naar deze ontwikkelingen, maar missen nog de nodige kennis om er optimaal van te profiteren. Stel je eens voor: een toenemende efficiëntie en kennisdeling binnen jouw development teams, resulterend in betere prestaties.

Deze talk biedt jou de kans om de nieuwste trends op het gebied van AI te ontdekken en te begrijpen hoe jouw bedrijf hiervan kan profiteren. Laat je inspireren door de mogelijkheden en zet de volgende stap naar een verbeterde softwareontwikkeling. Mis deze kans niet om jouw business naar nieuwe hoogten te brengen!

cloud

Hoe vergroot je de flexibiliteit en schaalbaarheid van een IT-infrastructuur?

Onze Cloud engineers, developers en architects werken met toonaangevende leveranciers zoals AWS, Google Cloud en Microsoft Azure. We bouwen schaalbare, betrouwbare systemen die klanten helpen groeien, van advies tot implementatie. Het bouwen van schaalbare, betrouwbare systemen die klanten helpen groeien, kan een enorme impact hebben op de samenleving en de wereld om ons heen.

Dit brengt unieke uitdagingen met zich mee, zoals het omgaan met complexe cloudarchitecturen, het beheren van grote datasets en het optimaliseren van prestaties en beveiliging waarover wij graag meer vertellen.

aanmelding it’s our future

Wacht niet langer en schrijf je in voor onze It’s Our Future Conferentie op 12 oktober 2023.

[hubspot type="form" portal="7542766" id="751afa74-f15b-443e-bc17-4329221c1e8a"]